Ruokajutut

Viikon ruokalista: Basilika-hernesosekeitto ja muut hurmaavat herkut

Tällä viikolla herkutellaan niin simppelillä pastalla kun paahdetulla bataatillakin.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Hernesosekeitto saa täyteläisyyttä nokareesta tuorejuustoa, makua antavat basilika ja chilijauhe.

Tällä viikolla herkutellaan niin simppelillä pastalla kun paahdetulla bataatillakin.

Laskiaistiistain soppa keitetään pikaisesti pakasteherneistä ja koko viikon kruunaa supersuloinen jälkiruoka jogurtista ja appelsiineista. Nappaa tästä reseptit koko viikoksi.

Viikon ruokalista:

Maanantai

Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Helppo

alle 30 min

Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria sekä tietysti rutkasti juustoa.  Siinä ainekset täydelliseen maanantaipastaan. Parhaassa tapauksessa ne löytyvät jo valmiiksi kaapistasi, eikä kotiin tarvitse kurvata kaupan kautta. Simppeleistä raaka-aineista huolimatta vatsa täyttyy ja makukin on enemmän kuin kohdillaan. Katso resepti tästä.

raikas basilika-hernesosekeitto
© Ari Heinonen/Otavamedia

Tiistai

Raikas basilika-hernesosekeitto

Helppo

alle 30 min

Laskiaistiistain hernerokka syntyy astetta raikkaammin ja varsin vikkelästi pakasteherneistä. Tuore basilika tuo keittoon mukavasti raikkautta, chili kivaa potkua ja tuorejuusto sopivasti pehmeyttä. Kiehauta ainekset kattilassa ja survaise soseeksi sauvasekoittimella. Siinä se. Niin helppoa, että jälkkäriksi jaksaa vielä paistaa pannukakun. Katso hernesosekeiton resepti tästä.

kuskuskuorrutetut kalapuikot

Keskiviikko

Kuskuskuorrutetut kalapuikot

Keskitaso

30-60 min

Yllätä muu perhe iloisesti ja tee kalapuikot vaihteeksi itse. Nämä pakasteseitipalat kuorrutetaan couscousilla, maustataan sitruunalla sekä tillillä ja paistetaan rapsakaksi pannulla. Kapriksilla ja tillillä ryyditetty kastike toimii kalapuikkojen kivana dippinä. Katso kalapuikkojen resepti tästä.

palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Torstai

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Keskitaso

30-60 min

Tämä hurmaava vegeruoka nostaa veden kielelle. Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry syntyy pitkähköstä raaka-ainelistasta huolimatta varsin vaivatta. Siinä on paitsi pinaattia ja kotijuustoa, myös paprikaa, sipulia ja tomaattia sekä rutkasti lämpimiä makuja. Jogurtista ja kuohukermasta tehty kastike takaa, ettei maku ole liian voimakas, vaan miellyttävän pehmeä ja maistuu siksi myös perheen pienimmille. Katso palak paneerin resepti tästä.

mausteista karitsaa ja paahdettua bataattia

Perjantai

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Helppo

30-60 min

Tämä ruokaisa salaatti syntyy helposti, mutta on sitäkin herkumpaa. Mausteinen karitsan jauheliha sopii täydellisesti paahdetun bataatin ja suolaisen fetajuuston kaveriksi. Vielä parempaa saat, kun lisäät joukkoon granaattiomenan siemeniä ja tuoreita yrttejä. Katso resepti tästä.

tomaattinen kala-katkarapupata

Lauantai

Tomaattinen kala-katkarapupata

Keskitaso

yli 60 min

Tämä tomaattinen kala-katkarapupata sopii niin lauantailounaaksi kuin illanistujaisten seurusteluruoaksikin. Maku syntyy chilistä ja valkosipulista, viimeinen silaus lorauksesta valkoviiniä. Kaverina maistuu rapeakuorinen leipä. Katso resepti tästä.

kukkoa viinissä eli coq au vin

Sunnuntai

Coq au vin eli kukkoa viinissä 

Keskitaso

yli 60 min

Kukkoa viinissä on klassikko, joka syntyy tällä reseptillä astetta vaivattomammin. Broilerinkoivet paistuvat pannulla rapeanahkaisiksi ja muhivat punaviinissä mehukkaiksi. Samaan pataan lisätään myös porkkanoita, herkkusieniä ja varsiselleriä, mausteeksi yrttejä sekä ripaus kaakaojauhetta. Katso resepti tästä.

jogurtti-appelsiinimousse

Jogurtti-appelsiinimousse

Keskitaso

yli 60 min

Sunnuntaiaterian makea päätös tehdään jogurtista ja appelsiineista. Pehmeän jogurttimoussen kruunaa kirpeän makea sitruskreemi. Tämä on juuri sellainen ihanan täyteläinen, mutta mukavan raikas jälkkäri, joka sopii täydellisesti lopputalven herkutteluun. Nam! Katso moussen resepti tästä.

X