Viikon ruokalista: Basilika-hernesosekeitto ja muut hurmaavat herkut
Tällä viikolla herkutellaan niin simppelillä pastalla kun paahdetulla bataatillakin.
Tällä viikolla herkutellaan niin simppelillä pastalla kun paahdetulla bataatillakin.
Laskiaistiistain soppa keitetään pikaisesti pakasteherneistä ja koko viikon kruunaa supersuloinen jälkiruoka jogurtista ja appelsiineista. Nappaa tästä reseptit koko viikoksi.
Viikon ruokalista:
Maanantai
Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria
Helppo
alle 30 min
Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria sekä tietysti rutkasti juustoa. Siinä ainekset täydelliseen maanantaipastaan. Parhaassa tapauksessa ne löytyvät jo valmiiksi kaapistasi, eikä kotiin tarvitse kurvata kaupan kautta. Simppeleistä raaka-aineista huolimatta vatsa täyttyy ja makukin on enemmän kuin kohdillaan. Katso resepti tästä.
Tiistai
Raikas basilika-hernesosekeitto
Helppo
alle 30 min
Laskiaistiistain hernerokka syntyy astetta raikkaammin ja varsin vikkelästi pakasteherneistä. Tuore basilika tuo keittoon mukavasti raikkautta, chili kivaa potkua ja tuorejuusto sopivasti pehmeyttä. Kiehauta ainekset kattilassa ja survaise soseeksi sauvasekoittimella. Siinä se. Niin helppoa, että jälkkäriksi jaksaa vielä paistaa pannukakun. Katso hernesosekeiton resepti tästä.
Keskiviikko
Kuskuskuorrutetut kalapuikot
Keskitaso
30-60 min
Yllätä muu perhe iloisesti ja tee kalapuikot vaihteeksi itse. Nämä pakasteseitipalat kuorrutetaan couscousilla, maustataan sitruunalla sekä tillillä ja paistetaan rapsakaksi pannulla. Kapriksilla ja tillillä ryyditetty kastike toimii kalapuikkojen kivana dippinä. Katso kalapuikkojen resepti tästä.
Torstai
Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry
Keskitaso
30-60 min
Tämä hurmaava vegeruoka nostaa veden kielelle. Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry syntyy pitkähköstä raaka-ainelistasta huolimatta varsin vaivatta. Siinä on paitsi pinaattia ja kotijuustoa, myös paprikaa, sipulia ja tomaattia sekä rutkasti lämpimiä makuja. Jogurtista ja kuohukermasta tehty kastike takaa, ettei maku ole liian voimakas, vaan miellyttävän pehmeä ja maistuu siksi myös perheen pienimmille. Katso palak paneerin resepti tästä.
Perjantai
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Helppo
30-60 min
Tämä ruokaisa salaatti syntyy helposti, mutta on sitäkin herkumpaa. Mausteinen karitsan jauheliha sopii täydellisesti paahdetun bataatin ja suolaisen fetajuuston kaveriksi. Vielä parempaa saat, kun lisäät joukkoon granaattiomenan siemeniä ja tuoreita yrttejä. Katso resepti tästä.
Lauantai
Tomaattinen kala-katkarapupata
Keskitaso
yli 60 min
Tämä tomaattinen kala-katkarapupata sopii niin lauantailounaaksi kuin illanistujaisten seurusteluruoaksikin. Maku syntyy chilistä ja valkosipulista, viimeinen silaus lorauksesta valkoviiniä. Kaverina maistuu rapeakuorinen leipä. Katso resepti tästä.
Sunnuntai
Coq au vin eli kukkoa viinissä
Keskitaso
yli 60 min
Kukkoa viinissä on klassikko, joka syntyy tällä reseptillä astetta vaivattomammin. Broilerinkoivet paistuvat pannulla rapeanahkaisiksi ja muhivat punaviinissä mehukkaiksi. Samaan pataan lisätään myös porkkanoita, herkkusieniä ja varsiselleriä, mausteeksi yrttejä sekä ripaus kaakaojauhetta. Katso resepti tästä.
Jogurtti-appelsiinimousse
Keskitaso
yli 60 min
Sunnuntaiaterian makea päätös tehdään jogurtista ja appelsiineista. Pehmeän jogurttimoussen kruunaa kirpeän makea sitruskreemi. Tämä on juuri sellainen ihanan täyteläinen, mutta mukavan raikas jälkkäri, joka sopii täydellisesti lopputalven herkutteluun. Nam! Katso moussen resepti tästä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous