Ruokajutut

Viikon ruokalista: Hauskat spagettinyytit ja muut verrattomat kesäherkut

Tämän viikon ruokalista sisältää herkkuja moneen makuun.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Folionyyttiin kääritty arkipasta onnistuu myös uunissa.

Tämän viikon ruokalista sisältää herkkuja moneen makuun.

Tarjolla on folionyytteihin koottuja pasta-annoksia ja huippuhyviä kalaburgereita. Lisäksi kokeillaan indonesialaista tempeä ja höystetään kesäinen pho-keitto nyhtökauralla. Nämä ja muut herkut löytyvät viikon ruokalistalta.

paistettua tempehiä ja kasviksia

Maanantai

Paistettua tempehia ja kasviksia

Keskitaso

30-60 min

Oletko jo maistanut tempeä? Tofun kaltainen soijapavuista fermentoimalla valmistettu tempe on indonesialaisen keittiön suosikki ja mainio vaihtoehto lihalle. Paista tempekuutiot rapeaksi pannulla, mausta raikkaantulisella kastikkeella ja kokoa niistä annos pikapaistettujen kasvisten sekä maapähkinöiden kanssa.

Paistetun tempen ja kasvisten ohjeen löydät täältä.

fenkolisalaatti savulohella

Tiistai

Fenkolisalaatti savulohella

Helppo

30-60 min

Savulohi ja fenkoli kohtaavat tässä tiistaipäivän kivassa salaatissa, jolle tillipesto antaa makua ja musta riisi mukavasti ruokaisuutta. Höylää fenkoli ohuiksi latuiksi ja laita hetkeksi jääveteen, niin saat siitä ihanan rapeaa.

Fenkolisalaatin ohjeen löydät täältä.

Tomaatti_perunagratini

Keskiviikko

Peruna-tomaattigratiini

Helppo

30-60 min

Tässä helppo kasvisgratiini, joka syntyy varsin vähällä vaivalla. Uunivuokaan kerrostetaan pannulla pikaisesti paahdettuja perunoita ja pinaattia sekä tomaattiviipaleita. Perään listään tuoreita yrttejä ja reilusti raastettua parmesaania. Kananmunat sitovat ainekset yhteen ja uuni hoitaa kypsennyksen.

Peruna-tomaattigratiinin ohjeen löydät täältä.

grillattua broileria ja tomaatti-sipulisalaattia

Torstai

Grillattua broileria ja tomaatti-sipulisalaattia

Keskitaso

30-60 min

Grillatusta broilerista ja tomaatti-sipulisalaatista syntyy helposti kiva kesäpäivän ateria. Anna salaatin makuuntua hetki jääkaapissa ja grillaa sillä välin broilerit kypsiksi. Kokeile salsaa myös paahdettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa ja tarjoa pikkubruschettat vaikka alkupalaksi.

Grillatun broilerin ja tomaatti-sipulisalaatin ohjeen löydät täältä.

nyhtökaura-pho

Perjantai

Nopea nyhtökaura-pho

Keskitaso

30-60 min

Maukas, tuntitolkulla haudutettu liemi on vietnamilaisen pho-keiton sielu, mutta hieman oikaisemallakin syntyy varsin mainio soppa. Tähän keittoon ruokaisuutta tuo nyhtökaura, raikkautta retiisit, kesäsipuli ja tuoreet yrtit. Jos kaipaat autenttista vivahdetta, napsi sattumat puikoilla ja hörpi liemi suoraan kulhosta.

Nyhtökaura-phon ohjeen löydät täältä.

Kalahampurilaiset

Lauantai

Kalahampurilaiset

Keskitaso

yli 60 min

Itsetehdyt burgerit ovat tämän grillikauden kuumin herkku. Kalahampurilaisten väliin sujautetaan kuha- tai ahvenfileitä, wasabin täpäköittämää majoneesia ja mummonkurkkuja. Jos haluat kerätä viimeisetkin tyylipisteet kotiin, tee myös sämpylät itse.

Kalahampurilaisten ohjeen löydät täältä.

Spagettinyytit

Sunnuntai

Spagettinyytit

Keskitaso

30-60 min

Folionyytteihin voi kätkeä vaikka millaisia herkkuja, kuten meheviä pasta-annoksia. Tässä ohjeessa spagetin seurana on lohta ja ilmakuivattua kinkkua sekä tomaattia ja mozzarellaa. Nyytit voi kypsentää uunissa tai sujauttaa grilliin.

Spagettinyyttien ohjeen löydät täältä.

korvapuustiletut

Korvapuustiletut ja jäätelöä

Keskitaso

30-60 min

Korvapuustiletut on kesäherkku vailla vertaa. Niiden juju piilee kanelilla maustetussa voi-sokeriseoksessa, joka karamellisoituessaan antaa letuille ihanan rapean pinnan. Kaveriksi sopii jäätelö, tuoreet marjat ja murusteltu marenki. Huh, miten hyvää!

Korvapuustilettujen ohjeen löydät täältä.

X