
Viikon ruokalista: Helppo härkis-bataattivuoka ja muut viikon suosikit
Nopeat ja helpot ruokaruoat ovat todellinen arjen pelastus.
Tällä viikolla kokataan niin marokkolaisia, korealaisia kuin ranskalaisiakin makuja. Eikä barbecuemausteinen härkis-bataattivuoka tai gremolatan raikastama parsakaali-mantelipastakaan häviä herkullisuudessaan hitustakaan näille eksoottisille ruoille. Kurkkaa reseptit viikon ruokalistalta.
Maanantai
Parsakaali-mantelipasta
Helppo
Alle 30 min
Parsakaalista ja mantelesta syntyy maukas kasvispasta jo sellaisenaan, mutta sitruunan raikastama gremolata tekee yhdistelmästä täydellisen. Jos haluat ruoasta proteiinipitoisemman, vaihda tavallinen pasta kikherneistä valmistettuun.
Resepti: Parsakaali-mantelipasta
Tiistai
Za’atarilla maustettu uuniturska
Keskitaso
Alle 30 min
Simppeli ohje ja mahtava maku – tiistai-illan paras ruoka on tässä: Za’atarilla maustettu uuniturska saa seurakseen oliiveja, kirsikkatomaatteja ja kapriksia. Tarjoa lisänä raikasta tabbouleh-salaattia ja hummusta.
Resepti: Za’atarilla maustettu uuniturska
Keskiviikko
Marokkolainen lihakeitto
Helppo
30-60 min
Marokkolainen lihakeitto tehdään karitsan jauhelihasta tai paistista sekä kikherneistä. Makunystyröitä kutittelevan maun salaisuus on tulisen harissan ja makeiden aprikoosien yhdistelmässä.
Resepti: Marokkolainen lihakeitto
Torstai
Härkis-bataattivuoka
Helppo
30-60 min
Barbecuemausteinen härkis ja makea bataatti ovat huippuhyvä makupari. Kerrosta ainekset vuokaan ja nosta uuniin muhimaan.
Resepti: Härkis-bataattivuoka
Perjantai
Korealainen karamellipossu
Keskitaso
Alle 30 min
Korealainen karamellipossu on täydellinen yhdistelmä makeaa, suolaista ja chilin poltetta. Ruoan voi tarjoilla sellaisenaan riisin ja pikapaistetujen vihannesten kanssa tai sormiruokana salaatinlehteen kääräistynä.
Resepti: Korealainen karamellipossu
Lauantai
Kalapullat ja kirpeä kastike
Keskitaso
30-60 min
Tiesitkö, että mehevät kalapyörykät ja sitruunan raikastama kermakastike ovat täydelliset yhdessä? Viimeistele annos pikanteilla kapriksilla sekä ruohosipulisilpulla ja tarjoa keitinperunoiden tai muusin kera.
Resepti: Kalapullat ja kirpeä kastike
Sunnuntai
Coq au vin – kukkoa viinissä
Keskitaso
Yli 60 min
Sunnuntaina vuorossa on todellinen klassikko. Ranskalainen pataruoka, coq au vin eli kukkoa viinissä valmistetaan tällä kertaa huippukokki Richard McCormickin tapaan.
Resepti: Coq au vin – kukkoa viinissä
Karamellisoitua ananasta ja passionkermaa
Helppo
Alle 30 min
Jälkiruoassa maistuu etelän aurinko. Karamellisoitu ananas hunnutetaan passionhedelmän makuisella kermavaahdolla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous