Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Helppo härkis-bataattivuoka ja muut viikon suosikit

12.3.2018 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tällä viikolla kokataan niin marokkolaisia, korealaisia kuin ranskalaisiakin makuja. Eikä barbecuemausteinen härkis-bataattivuoka tai gremolatan raikastama parsakaali-mantelipastakaan häviä herkullisuudessaan hitustakaan näille eksoottisille ruoille. Kurkkaa reseptit viikon ruokalistalta.

parsakaali-mantelipasta

Maanantai

Parsakaali-mantelipasta

Helppo

Alle 30 min

Parsakaalista ja mantelesta syntyy maukas kasvispasta jo sellaisenaan, mutta sitruunan raikastama gremolata tekee yhdistelmästä täydellisen. Jos haluat ruoasta proteiinipitoisemman, vaihda tavallinen pasta kikherneistä valmistettuun.

Resepti:  Parsakaali-mantelipasta

za'atarilla maustettu uuniturska, tabbouleh ja hummus

Tiistai

Za’atarilla maustettu uuniturska

Keskitaso

Alle 30 min

Simppeli ohje ja mahtava maku – tiistai-illan paras ruoka on tässä: Za’atarilla maustettu uuniturska saa seurakseen oliiveja, kirsikkatomaatteja ja kapriksia. Tarjoa lisänä raikasta tabbouleh-salaattia ja hummusta.

Resepti: Za’atarilla maustettu uuniturska

marokkolainen_lihakeitto

Keskiviikko

Marokkolainen lihakeitto

Helppo

30-60 min

Marokkolainen lihakeitto tehdään karitsan jauhelihasta tai paistista sekä kikherneistä. Makunystyröitä kutittelevan maun salaisuus on tulisen harissan ja makeiden aprikoosien yhdistelmässä.

Resepti: Marokkolainen lihakeitto

härkis-bataattivuoka

Torstai

Härkis-bataattivuoka

Helppo

30-60 min

Barbecuemausteinen härkis ja makea bataatti ovat huippuhyvä makupari. Kerrosta ainekset vuokaan ja nosta uuniin muhimaan.

Resepti: Härkis-bataattivuoka

korealainen karamellipossu

Perjantai

Korealainen karamellipossu

Keskitaso

Alle 30 min

Korealainen karamellipossu on täydellinen yhdistelmä makeaa, suolaista ja chilin poltetta. Ruoan voi tarjoilla sellaisenaan riisin ja pikapaistetujen vihannesten kanssa tai sormiruokana salaatinlehteen kääräistynä.

Resepti: Korealainen karamellipossu

kalapullat ja kirpeä kastike

Lauantai

Kalapullat ja kirpeä kastike

Keskitaso

30-60 min

Tiesitkö, että mehevät kalapyörykät ja sitruunan raikastama kermakastike ovat täydelliset yhdessä? Viimeistele annos pikanteilla kapriksilla sekä ruohosipulisilpulla ja tarjoa keitinperunoiden tai muusin kera.

Resepti: Kalapullat ja kirpeä kastike

kukkoa viinissä eli coq au vin

Sunnuntai

Coq au vin – kukkoa viinissä

Keskitaso

Yli 60 min

Sunnuntaina vuorossa on todellinen klassikko. Ranskalainen pataruoka, coq au vin eli kukkoa viinissä valmistetaan tällä kertaa huippukokki Richard McCormickin tapaan.

Resepti: Coq au vin – kukkoa viinissä

karamellisoitua ananasta ja passiokermaa

Karamellisoitua ananasta ja passionkermaa

Helppo

Alle 30 min

Jälkiruoassa maistuu etelän aurinko. Karamellisoitu ananas hunnutetaan passionhedelmän makuisella kermavaahdolla.

Resepti: Karamellisoitua ananasta ja passionkermaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme