Ruokajutut

Viikon ruokalista: Iki-ihana munakoisovuoka ja muut herkut viikon varrelle

Tällä viikolla käännetään nokka kohti aurinkoa keväisten herkkujen voimin.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tällä viikolla käännetään nokka kohti aurinkoa keväisten herkkujen voimin.

Tarjolla on veikeän vihreää yrtti-parsapastaa, huippuhyvää lohikeittoa ja ruokaisaa broilerisalaattia maapähkinäkastikkeella kruunattuna. Viikon päättää mehevän juustoinen munakoisovuoka, jonka vertaista herkkua saa todella metsästää. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.

yrtti-parsapasta

Maanantai

Yrtti-parsapasta

Keskitaso

alle 30 min

Toisena pääsiäispäivänä ruokapöydässä ihastuttaa viettelevän vihreä ja ihanan keväinen pasta. Se höystetään parsalla ja pikantilla mojokastikkeella, johon tarvitset vihreitä paprikoita ja chilejä sekä tuoreita yrttejä. Surauta ainekset sekaisin tehosekoittimessa ja kippaa keitetyn pastan joukkoon. Kokeile vaihteeksi riisiä muistuttavaa, pienijyväista orzo-pastaa. Se sopii tähän ruokaan kuin nakutettu. Aterian täydentää sitruunainen kana.

Yrtti-parsapastan ohjeen löydät täältä.

Uunilohta, fenkolia ja kesäkurpitsaa

Tiistai

Lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla maustettuna

Helppo

30-60 min

Tässä ruoka, jonka voimin arkeen palaaminen pääsiäisen jälkeen sujuu astetta vaivattomammin. Sujauta samaan uunivuokaan lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia, mausta chilikastikkeella sekä tilkalla sitruunamehua ja nosta uuniin muhimaan. Lopputuloksena syntyy herkkuateria, mutta vain vähän tiskiä.

Sitruunalla maustetun lohen, kesäkurpitsan ja fenkolin ohjeen löydät täältä.

broileri-kaurasuurimosalaatti

Keskiviikko

Broileri-kaurasuurimosalaatti ja maapähkinäkastike

Keskitaso

30-60 min

Kaura maistuu muutoinkin kuin aamupuurossa. Kokoa ruokaisa salaattipohja kokonaisista kaurasuurimoista, muruiksi raastetusta kukkakaalista sekä omenoista ja tarjoile lisänä mehevää broileria. Makuelämys on taattu, kun viimeistelet annoksen maapähkinävoikastikkeella.

Broileri-kaurasuurimosalaatin ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.

kalkkuna-parsakaalimunakas

Torstai

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa

Helppo

30-60 min

Helppo, edullinen ja nopea munakas on arkiruokien aatelistoa. Se antaa kyytiä hävikille ja täyttää myös vatsan maukkaasti. Tämä herkkumunakas kypsennetään uunissa, jolloin lopputulos on ihanan mehevä. Tarjoile parsakaalilla ja savustetulla kalkkunalla höystetty uunimunakas raejuuston ja tuoreen basilikan kera.

Kalkkuna-parsakaalimunakkaan ohjeen löydät täältä.

härksitä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain

Perjantai

Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain

Helppo

alle 30 min

Tässä perjantaiherkussa yhdistyy kotimainen härkis ja kiinalaiset mausteet. Inkivääri, tähtianis ja hoisinkastike nostavat härkäpapuvalmisteen uusiin ulottuvuuksiin. Pikainen paistos tarjotaan vaihteeksi kukkakaaliriisi kera. Jauha kukinnot muruiksi esimerkiksi monioimikoneessa ja pikapaista ne pannulla tilkassa öljyä. Valmista tuli.

Kiinalaisen härkiksen ja kukkakaaliriisin ohjeen löydät täältä.

Kirkas_kirjolohikeitto

Lauantai

Kirkas kirjolohikeitto ranskankerman kera

Keskitaso

30-60 min

Tämän lohikeiton juju on maukas liemi, joka tehdään alusta asti itse. Värikkäinä sattumina sopassa on porkkanaa ja sokeriherneen palkoja. Kun haluat säväyttää, lisää joukkoon sinistä blue kongo -perunalajiketta. Tuore tilli kuuluu tietysti kalakeittoon ja nokare piparjuurella maustettua ranskankermaa tekee sopasta hykerryttävän hyvää.

Kirkkaan kirjolohikeiton ohjeen löydät täältä.

Munakoisovuoka

Sunnuntai

Maistuva munakoisovuoka

Keskitaso

yli 60 min

Juuri tämän paremmalta ei kasvisruoka voi maistua. Pökerryttävän hyvä munakoisovuoka mehevöitetään mozzarellalla ja parmesaanijuustolla. Nosta uuniin kerralla toinenkin vuoka, sillä ensimmäinen katoaa takuulla ennätysvauhtia. Tämä ruoka kuitenkin vain paranee hautuessaan ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Maistuvan munakoisovuoan ohjeen löydät täältä.

inkivääri-limettivaahto

Inkivääri-limettivaahto

Helppo

yli 2 h

Tässä ihanassa jälkkärissä yhdistyvät limetin raikkaus ja kondensoidun maidon makeus sekä inkiväärin pieni takapotku. Herkku syntyy yhdessä hujauksessa, mutta maistuu makoisammalta levättyään hetken jääkaapissa.

Inkivääri-limettivaahdon ohjeen löydät täältä.

X