Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Itse tehdyt kalapuikot ja muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Mitähän sitä tällä viikolla söisi? Ratkaisimme ongelman puolestasi ja kokosimme valmiin viikon ruokalistan avuksesi. Tarjolla on muun muassa itse tehtyjä kalapuikkoja, mehevää härkis-bataattivuokaa sekä aasialaisittain maustettua nuudelisalaattia. Poimi ohjeet viikon ruokalistalta.

aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä

Maanantai

Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä

Keskitaso

Alle 30 min

Tässä vegeruoka, joka maistuu mainiolta ja vie kovimmankin nälän. Tofulla rikastettu kukkakaaliriisi ja aasialaisittain maustettu nyhtökaura valmistuu puolessa tunnissa.

Resepti: Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä

kalapuikot

Tiistai

Iloiset kalapuikot

Keskitaso

30-60 min

Kalapuikot on koko perheen suosikkiruokaa. Mitäpä jos yllättäisit perheesi iloisesti ja tekisit ne vaihteeksi alusta alkaen itse? Pyöräytä kalapalat näkkileipämuruissa sekä vehnäjauhoissa ja paista rapeisi pannulla. Tarjoa lisänä sitruunalla ja tillillä maustettua kermaviilikastiketta, basmatiriisiä ja kirsikkatomaatti-mozzarellasalaattia.

Resepti: Iloiset kalapuikot

kanakastike ja uunijuurekset

Keskiviikko

Kanakastike ja uunijuurekset

Helppo

30-60 min

Vaihda naudanjauheliha välillä kevyempään kananpojanjauhelihaan ja tee siitä kastike uunijuuresten kaveriksi. Jos kastiketta jää tähteelle, tarjoa se seuraavana päivänä spagetin kanssa tai pyöräytä vaikka tortillan väliin.

Resepti: Kanakastike ja uunijuurekset

härkis-bataattivuoka

Torstai

Härkis-bataattivuoka

Helppo

30-60 min

Tässä mainio vaihtoehto perinteiselle jauheliha-perunasosevuoalle. Mehevän bataattisoseen alta paljastuu tomaattinen härkiskastike. Jos haluat vedellä mutkia suoriksi, nappaa kaupasta mukaasi valmista bataattisosetta.

Resepti: Härkis-bataattivuoka

mehevä possu-nuudelisalaatti

Perjantai

Mehevä possu-nuudelisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Aasialaisittain maustettu possu-nuudelisalaatti on täydellisyyttä hipova perjantairuoka. Se valmistuu vaivatta ja maistuu ihan mielettömän hyvälle. Ruoka taipuu helposti myös vegaaniseen ruokavalioon, kun korvaat lihan kylmäsavustetulla tofulla. Tällä sapuskalla kelpaa aloittaa viikonloppu.

Resepti: Mehevä possu-nuudelisalaatti

savusiikakeitto
© Tommi Tuomi, Otavamedia

Lauantai

Savusiikakeitto

Keskitaso

30-60 min

Savusiikakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen lauantairuoka. Peruna, sipuli, tilli ja savukala muodostavat täydellisen makuyhdistelmän, jota sitruuna sopivasti raikastaa. Lorauta liemeen valkoviiniä sekä kuohukermaa ja tarjoile soppa hyvän ruisleivän kera.

Resepti: Savusiikakeitto

possua vindaloo-kastikkeessa

Sunnuntai

Possua vindaloo-kastikkeessa

Keskitaso

Yli 2 h

Vindaloo-kastike on Goaa aina 1960-luvulle hallineiden portugalilaisten siirtomaaherrojen keksimä ruoka, jossa maistuu viehkeästi kaneli, neilikka ja kardemumma sekä juustokumina ja korianteri. Nokare maustamatonta jogurttia valmiin ruoan päällä pyöristää sopivasti mausteista makumaailmaa.

Resepti: Possua vindaloo-kastikkeessa

appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma

Appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma

Keskitaso

30-60 min

Kun mielesi tekee jotain raikasta ja täyteläistä, on appelsiini-sitruunakiisseli ja pehmeä mascarponekerma valintasi. Vielä kun murustelet joukkoon marenkeja, niin avot!

Resepti: Appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma

X