Ruokajutut 10.7.2017

Viikon ruokalista: Kivat broilerinyytit ja muut viikon suosikit

Teksti: hannakuusisalo Kuvat: otavamedia
Tämän viikon ruoat ovat täynnä yllätyksiä ja veikeitä makuyhdistelmiä.

Broilerinyytit kätkevät sisäänsä pinjansiemeniä ja yrttejä, jauhelihapihvit mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kalakeiton uusi ilme puolestaan syntyy kookosmaidosta ja currytahnasta, kesäpastaa piristävät mansikat ja raikas sitruskastike.

Kurkkaa nämä ja muut hauskat vinkit viikon ruokalistalta.

peruna-vuohenjuustosalaatti

Maanantai

Peruna-vuohenjuustosalaatti

Keskitaso

30-60 min

Tässä perunasalaatissa on kaikkea hyvää: hunajaisia vuohenjuustoviipaleita, tuoreita yrttejä, pähkinöitä sekä tomaatteja ja retiisejä, jotka uunissa paahdettuina tuovat salaattiin ihan uudenlaisen makumaailman. Hunaja-sinappikastike sitoo ainekset suussasulavaksi kokonaisuudeksi.

Peruna-vuohenjuustosalaatin ohjeen löydät täältä.

lohilaksa

Tiistai

Lohilaksa

Helppo

alle 30 min

Kalakeiton uusi ilme luodaan kookosmaidolla ja currytahnalla. Lohilaksassa maistuvat aasialaiset maut: chili, limetti ja tuore korianteri. Riisinuudelit ovat hauska ja ruokaisa lisä perinteisten perunoiden sijaan.

Lohilaksan ohjeen löydät täältä.

broilerinyytit

Keskiviikko

Broilerinyytit

Keskitaso

30-60 min

Nämä broilerinyytit nostavat veden kielelle. Täytteenä on kapriksia, paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoreita yrttejä. Kastike syntyy ketsupista, muut lisukkeet varhasiperunoista ja kesäkaalista.

Broilerinyyttien ohjeen löydät täältä.

mozzarella-jauhelihapihvit

Torstai

Grillatut mozzarella-jauhelihapihvit

Keskitaso

alle 30 min

Lihapullat ja -pihvit ovat arjen perusruokaa, joihin jokaisella on todennäköisesti oma luottoreseptinsä. Mitäpä jos tällä kertaa kokeilisit kuitenkin jotain uutta. Valmista perinteinen jauhelihamassa, muotoile se pihveiksi ja sujauta sisään mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä basilikaa. Pihvit voi grillata tai paahtaa uunissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun sipaiset kypsennyksen aikana pintaan soijakastiketta.

Grillattujen mozzarella-jauhelihapihvien ohjeen löydät täältä.

mansikka-kesäkurpitsapasta

Perjantai

Mansikka-kesäkurpitsapasta

Helppo

alle 30 min

Unohda hetkeksi tuhdit kermakastikkeet ja pyöräytä raikas soossi sitruunasta ja oliiviöljystä. Nappaa torilta mukaan mansikoita ja lisää pastan joukkoon myös pannulla rapeaksi paahdettua ilmakuivattua kinkkua sekä kesäkurpitsaa. Päälle voi raastaa vielä parmesaani- tai pecorinojuustoa.

Mansikka-kesäkurpitsapastan ohjeen löydät täältä.

muikkutortilla-annos

Lauantai

Muikkutortilla-annos

Keskitaso

yli 60 min

Kaikki rakastavat tortilloja. Parhaalta ne maistuvat alusta asti itse tehtyinä. Lätyissä maistuu tilli, täytteessä ihastuttavat polentalla paneroidit muikut. Tillikreemi ja pikkelöity punasipuli ovat niiden kanssa mahtava makupari.

Muikkutortilla-annoksen ohjeen löydät täältä.

naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike

Sunnuntai

Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike

Keskitaso

alle 30 min

Näiden lihavartaiden juju piilee lisänä tarjottavassa dipissä. Sekoita keskenään maapähkinävoita, kookoskermaa sekä limetinmehua ja lisää joukkoon soijaa, chiliä sekä inkivääriä. Kastike on pettämätön myös kanan kaverina.

Naudanlihavartaiden ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.

kirsikka-suklaapannukakut

Kirsikka-suklaapannukakut

Helppo

30-60 min

Klassikoksi muodostunut makupari suklaa ja kirsikka toimii myös pannukakkujen muodossa. Suussa sulavat pikkupannarit paistuvat näppärästi annosvuoissa ja maistuvat taivaallisilta vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Nam!

Kirsikka-suklaapannukakkujen ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi