Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Kurpitsa-makkarapannu uunissa ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään sienirisottoa speltistä, intialaista kasvisruokaa kaalista sekä kurpitsaista makkarapannua.
2.10.2017 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia

Nämä ja muut reseptit löydät viikon ruokalistalta.

punjabilainen kaali paistetun juuston kera

Maanantai

Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

Helppo

Alle 30 min

Erilaiset kaaliruoat ovat syksyn ehdottomia helmiä. Kääryleiden ja laatikon lisäksi kaali taipuu myös aasialaiseen makumaailmaan. Juustokuminalla, korianterilla ja kurkumalla maustettu punjabilainen kaali tarjotaan paistetun kotijuuston ja naan-leivän kera.

Punjabilaisen kaalin ohjeen löydät täältä.

sitruunainen lohipasta

Tiistai

Sitruuna-lohipasta

Helppo

Alle 30 min

Hyvän arkipastan tunnistaa siitä, että kastike valmistuu pastan kiehuessa ja aineksetkin löytyvät lähikaupan hyllystä. Sitruuna-lohipasta täyttää annetut kriteerit ja maistuu vieläpä huippuhyvältä.

Sitruuna-lohipastan ohjeen löydät täältä.

jauheliha-kaalikeitto

Keskiviikko

Jauheliha-kaalikeitto

Helppo

30-60 min

Jos kaalia jäi tähteelle maanantain aterialta, kannattaa loput suikaloida tämän jauhelihakeiton joukkoon. Sattumiksi soppaan pilkotaan myös perunoita, porkkanaa, punajuurta ja lanttua. Kaunis punainen väri tulee tomaattipyreestä, maku meiramista.

Jauheliha-kaalikeiton ohjeen löydät täältä.

speltti-sienirisotto

Torstai

Speltti-sienirisotto

Keskitaso

30-60 min

Jos et vielä tänä syksynä ole valmistanut sienirisottoa, nyt viimeistään on sen aika. Tämä risotto valmistuu muutoin varsin perinteisen kaavan mukaan, mutta riisi on vaihdettu ravinteikkaaseen spelttiin. Joukkoon sopivat niin tatit, kantarellit kuin suppilovahverotkin.

Speltti-sienirisoton ohjeen löydät täältä.

makkarapannu

Perjantai

Makkarapannu uunissa

Helppo

30-60 min

Perjantaina ei kikkailla keittiössä. Syksyinen makkarapannu valmistuu uunissa näppärästi yhdessä vuoassa. Makeaksi paahtuneet kurpitsat ja punasipulit ovat mahtava makupari mausteisille makkaroille. Nappaa helppo resepti ja saat kaupanpäällisiksi vielä ohjeen lisukkeeksi sopivaan tomaatti-sipulisalaattiin.

Makkarapannun ohjeen löydät täältä.

lohta ja hedelmäistä ohrattoa

Lauantai

Lohta ja hedelmäistä ohrattoa

Keskitaso

30-60 min

Tämän uunilohen juju on lisukkeessa. Hedelmäinen ohratto höystetään kuivatuilla hedelmillä sekä pinajansiemenillä ja maustetaan appelsiinilla, juustokuminalla sekä rosmariinilla.

Uunilohen ja hedelmäisen ohraton ohjeen löydät täältä. 

murea lihapata ja paahdettuja perunoita

Sunnuntai

Murea lihapata ja paahdettuja perunoita

Keskitaso

Yli 2 h

Lihapata on täydellinen valinta sunnuntaipäivän ruoaksi. Vaikkei se mitään pikaruokaa olekaan, valmistuu se uunissa lähes itsekseen. Tämä murea lihapata höystetään sienillä ja sipulilla. Katajanmarjat ja punaviini takaavat suussa sulavan maun. Lopputulos vie kielen mennessään, joten pata kelpaa vallan mainiosti myös vierastarjottavaksi.

Murean lihapadan ja paahdettujen perunoiden ohjeen löydät täältä.

hunajavoissa paahdettuja hedelmiä

Hunajavoissa paahdetut hedelmät

Helppo

Alle 30 min

Tuhdin liha-aterian päälle maistuu pieni makea. Hunajavoissa paahdetut kauden makoisimmat hedelmät ovat niin hyviä, etteivät kaipaa seurakseen kuin pallon vaniljajäätelöä.

Hunajavoissa paahdettujen hedelmien ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi