Viikon ruokalista: Kurpitsa-sienipasta ja muut viikon suosikit
Tällä viikolla kuutioidaan kurpitsaa pastaan, tehdään punajuurista keittoa ja lehtikaalista terveellinen caesarsalaatti.
Tällä viikolla kuutioidaan kurpitsaa pastaan, tehdään punajuurista keittoa ja lehtikaalista terveellinen caesarsalaatti.
Reseptit löydät viikon ruokalistalta.
Maanantai
Kikherne-lehtikaalicaesar
Helppo
30-60 min
Perinteinen caesarsalaatti ei ehkä ole sitä kaikkein terveellisintä popsittavaa, mutta tätä lehtikaalilla ryyditettyä versiota kelpaa lastata lautaselle isompikin annos. Paahdetut ja mukavan mausteiset kikherneet ovat huippuhyviä sellaisenaankin, vielä parempia salaatin joukossa. Eikä valkosipulinen tahinikastikekaan huonoa tee.
Kikherne-lehtikaalicaesarin ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Intialainen lohicurry
Helppo
Alle 30 min
Nopea, helppo ja huippuhyvä tiistairuoka syntyy lohesta, kookosmaidosta ja tölkillisestä tomaattimurskaa. Maustekaapista kannattaa kaivaa makua tuomaan ainakin korianterin-, juustokuminan- sekä sinapinsiemeniä ja silputa päälle vielä tuoretta chiliä sekä korianterinlehtiä.
Intialaisen lohicurryn ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Kanakastike ja uunijuurekset
Helppo
30-60 min
Tee jauhelihakastike vaihteeksi broilerista, lisää joukkoon tölkillinen papuja sekä loraus ruokakermaa ja tarjoa paahdettujen uunijuuresten kera. Ja kas, arkiklassikko on saanut hetkessä ihan uuden ilmeen.
Kanakastikkeen ja uunijuuresten ohjeen löydät täältä.
Torstai
Punajuuri-borssikeitto
Helppo
30-60 min
Torstaina tarjolla on todellinen klassikko. Borssikeittoon tarvitset tuoreita punajuuria, sipulia, porkkanaa ja perunoita. Palvikinkku tuo keittoon ruokaisuutta, hapankaali ja maustekurkut rutkasti makua.
Punajuuri-borssikeiton ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Kurpitsa-sienipasta
Keskitaso
Alle 30 min
Tämä perjantaipasta tehdään kurpitsasta ja herkkusienistä. Kermaisen kastikkeen maustaa salvia, basilika ja valkosipuli. Niin hyvää ja valmistakin on puolessa tunnissa.
Kurpitsa-sienipastan ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa
Helppo
Yli 60 min
Tässä uunilohessa on kaikki. Kalan kanssa samassa vuoassa muhii kapriksilla ryyditetty perunasose ja päälle lusikoidaan vielä suussa sulavaa ranskankermakastiketta. Helppoa, hyvää ja ihanan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä.
Ranskankermalla kuorrutetun uunikirjolohen ja kapris-perunamurskan ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Paahdettua punajuurta ja broileria
Keskitaso
Yli 60 min
Sunnuntaina syödään broileria. Jätä lisukeriisi kuitenkin tällä kertaa keittämättä ja kokeile vaihteeksi jotain muuta: paahdettuja punajuurilohkoja, tattaria, hasselpähkinää ja rucolaa. Tätä tulee taatusti tehtyä toistekin!
Paahdettujen punajuurien ja broilerin ohjeen löydät täältä.
Luumuclafoutis
Helppo
30-60 min
Luumu on nyt sesongissa. Hyvä niin, sillä se tekee pannaristakin astetta parempaa. Valmis jälkkäri tarjotaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous