Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Kurpitsa-sienipasta ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kuutioidaan kurpitsaa pastaan, tehdään punajuurista keittoa ja lehtikaalista terveellinen caesarsalaatti.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Kurpitsa-sienipasta on valmis alle puolessa tunnissa.

Tällä viikolla kuutioidaan kurpitsaa pastaan, tehdään punajuurista keittoa ja lehtikaalista terveellinen caesarsalaatti.

Reseptit löydät viikon ruokalistalta.

kikherne-lehtikaalicaesar

Maanantai

Kikherne-lehtikaalicaesar

Helppo

30-60 min

Perinteinen caesarsalaatti ei ehkä ole sitä kaikkein terveellisintä popsittavaa, mutta tätä lehtikaalilla ryyditettyä versiota kelpaa lastata lautaselle isompikin annos. Paahdetut ja  mukavan mausteiset kikherneet ovat huippuhyviä sellaisenaankin, vielä parempia salaatin joukossa. Eikä valkosipulinen tahinikastikekaan huonoa tee.

Kikherne-lehtikaalicaesarin ohjeen löydät täältä.

Intialainen lohicurry

Tiistai

Intialainen lohicurry

Helppo

Alle 30 min

Nopea, helppo ja huippuhyvä tiistairuoka syntyy lohesta, kookosmaidosta ja tölkillisestä tomaattimurskaa. Maustekaapista kannattaa kaivaa makua tuomaan ainakin korianterin-, juustokuminan- sekä sinapinsiemeniä ja silputa päälle vielä tuoretta chiliä sekä korianterinlehtiä.

Intialaisen lohicurryn ohjeen löydät täältä.

kanakastike ja uunijuurekset

Keskiviikko

Kanakastike ja uunijuurekset

Helppo

30-60 min

Tee jauhelihakastike vaihteeksi broilerista, lisää joukkoon tölkillinen papuja sekä loraus ruokakermaa ja tarjoa paahdettujen uunijuuresten kera. Ja kas, arkiklassikko on saanut hetkessä ihan uuden ilmeen.

Kanakastikkeen ja uunijuuresten ohjeen löydät täältä.

punajuuri-borssikeitto

Torstai

Punajuuri-borssikeitto

Helppo

30-60 min

Torstaina tarjolla on todellinen klassikko. Borssikeittoon tarvitset tuoreita punajuuria, sipulia, porkkanaa ja perunoita. Palvikinkku tuo keittoon ruokaisuutta, hapankaali ja maustekurkut rutkasti makua.

Punajuuri-borssikeiton ohjeen löydät täältä.

Kurpitsapasta, herkkusieniä, kurpitsaa ja yrttejä

Perjantai

Kurpitsa-sienipasta

Keskitaso

Alle 30 min

Tämä perjantaipasta tehdään kurpitsasta ja herkkusienistä. Kermaisen kastikkeen maustaa salvia, basilika ja valkosipuli. Niin hyvää ja valmistakin on puolessa tunnissa.

Kurpitsa-sienipastan ohjeen löydät täältä.

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Lauantai

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Helppo

Yli 60 min

Tässä uunilohessa on kaikki. Kalan kanssa samassa vuoassa muhii kapriksilla ryyditetty perunasose ja päälle lusikoidaan vielä suussa sulavaa ranskankermakastiketta. Helppoa, hyvää ja ihanan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä.

Ranskankermalla kuorrutetun uunikirjolohen ja kapris-perunamurskan ohjeen löydät täältä.

paahdettua punajuurta ja broileria

Sunnuntai

Paahdettua punajuurta ja broileria

Keskitaso

Yli 60 min

Sunnuntaina syödään broileria. Jätä lisukeriisi kuitenkin tällä kertaa keittämättä ja kokeile vaihteeksi jotain muuta: paahdettuja punajuurilohkoja, tattaria, hasselpähkinää ja rucolaa. Tätä tulee taatusti tehtyä toistekin!

Paahdettujen punajuurien ja broilerin ohjeen löydät täältä.

luumuclafoutis

Luumuclafoutis

Helppo

30-60 min

Luumu on nyt sesongissa. Hyvä niin, sillä se tekee pannaristakin astetta parempaa. Valmis jälkkäri tarjotaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Luumuclafoutiksen ohjeen löydät täältä.

X