Viikon ruokalista: Lohta ja hedelmäistä ohrattoa sekä muita joulutunnelmaan virittäviä herkkuja
Tämän viikon ruoissa maistuu jo joulu.
Tämän viikon ruoissa maistuu jo joulu.
Kuohkea palsternakakkeitto saa tällä kertaa jouluisen twistin piparkakkumausteella maustetuista omenakuutioista, uunilohi kaverikseen hedelmäistä ohrattoa ja sinihomejuusto makuparikseen paahdettuja päärynälohkoja. Sunnuntaina pöytän katetaan rento aattoillan ateria, joka sisältää muun muassa jouluisia ribsejä ja mehevää punakaalisalaattia.
Maanantai
Pekaani-päärynä-pastasalaatti
Helppo
Alle 30 min
Tämä uskomattoman herkullinen salaatti valmistuu nopeasti, mutta on sitäkin parempaa. Saksanpähkinäöljyssä paistetut päärynälohkot maistuvat taivaallisilta aromikkaan sinihomejuuston ja rapeina rouskuvien pekaanipähkinöiden kanssa. Salaatista tulee vieläkin herkumpaa, kun viimeistelet sen vinegrettellä, johon ripaus kanelia loihtii joulun makua.
Pekaani-päärynä-pastasalaatin ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Piparjuurikalat
Keskitaso
30-60 min
Piparjuuri ja pikkusilakat ostoslistalle, tätä ruokaa on pakko saada! Piparjuurisilakoiden juju on nerokas leivinpaperikypsennystekniikka sekä reilu nokare voita, jotka takaavat huippuhyvän lopputuloksen. Lisäpisteitä tulee rennosta tarjoilutavasta: kalat tarjotaan suoraan auki reväistystä paketista.
Piparjuurikalojen ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Gumbo mausteinen broileripata
Keskitaso
30-60 min
Gumbo on cajunkeittiön mausteinen pataruoka, johon kuuluu erottamattomasti paprika, lehtiselleri ja sipuli. Tässä tuhdissa talviruoassa on myös broileria ja mausteista makkaraa. Tarjoa ruoka keitetyn riisin tai rapeakuorisen leivän kera.
Torstai
Joulun palsternakkakeitto
Keskitaso
30-60 min
Joulun alla myös kasvissosekeitto pukeutuu joulun lämpimiin mausteisiin. Tämän samettisen palsternakkakeiton jouluinen juju on loraus sherryä sekä voissa paistetut omenakuutiot, jotka maustetaan ripauksella piparkakkumaustetta. Lisää pinnalle myös silputtua persiljaa ja tarjoa keitto makean joululimpun kanssa.
Joulun palsternakkakeiton ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Pekoni-ruusukaalipaistos
Helppo
30-60 min
Perjantaina pääosan varastaa kielen vievä lisuke, joka valmistuu helposti uunissa paahtaen. Ruusukaaleista ja omenoista koottu, pekonilla herkuksi viimeistelty paistos sopii esimerkiksi broilerin kylkeen.
Pekoni-ruusukaalipaistoksen ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Lohta ja hedelmäistä ohrattoa
Keskitaso
30-60 min
Varaslähtö joulun herkkuruokiin otetaan jo lauantaina, kun tarjolla on uunilohta sekä kuivatuilla hedelmillä ja pinjansiemenillä höystettyä ohrattoa. Lisämakua lisuke saa appelsiinista ja rosmariinista.
Lohen ja hedelmäisen ohraton ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Alkuruoka
Punainen maa-artisokkakeitto
Keskitaso
30-60 min
Aattoillan juhla-aterian näyttävä alkuruoka on hehkuvan punainen maa-artisokkakeitto, Valkoviinillä sekä kuohukermalla juhlakuntoon puettu soppa saa särmää kermatilkalla notkistetusta piparjuurituorejuustosta.
Pääruoka
Jouluribsit
Keskitaso
Yli 2 h
Perinteisen kinkun huippuhyvä haastaja on joulunmakuiset ribsit, joissa hurmaa tahmea ja makean mausteinen pinta. Lihan voi mainiosti keittää jo edellisenä iltana, niin pääset aattona helpommalla. Saa nuolla sormet!
Jouluribsien ohjeen löydät täältä.
Punakaalisalaatti
Helppo
30-60 min
Joulun perinteinen kaali on punakaali ja possun paras kaveri tunnetusti amerikkalainen kaalisalaatti eli coleslaw. Mikset siis tarjoaisi ribsien lisukkeena mehevää punakaalisalaattia, jonka jouluisiksi sattumiksi lisätään viikunoita ja rouskuvia saksanpähkinöitä.
Punakaalisalaatin ohjeen löydät täältä.
Jälkiruoka
Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku
Keskitaso
Yli 2 h
Pehmeää maitosuklaamoussea, herkullista kirsikkahilloa, rapeita marenkilevyjä ja koristeena tuoreita viikunoita. Suussa sulava maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku on kiistatta aattoillan herkullisin jälkiruoka.
Maitosuklaamoussella täytetyn marenkikakun ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous