Viikon ruokalista 13.11.2017

Viikon ruokalista: Marokkolainen broilerisalaattikulho ja muut viikon suosikit

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Tällä viikolla kootaan mausteinen kulhoruoka marokkolaisin maustein, nautitaan paistettua lohta pehmeän avokadopyreen sekä kirpakan greippisalaatin kera ja tehdään hurmaava punajuurisalaatti, joka tarjotaan rapeaksi paahdetun ilmakuivatun kinkun sekä vuohenjuustolla päällystettyjen leipien kanssa. Näiden ja muiden makupalojen ohjeet löydät viikkon ruokalistalta.

paahdettu munakoisopasta

Maanantai

Paahdettu munakoisopasta

Helppo

30-60 min

Maanantaina syödään vegepastaa. Sen juju on pestokastike, joka rouhitaan veitsellä karkeaksi soseuttamisen sijaan. Siten yrttien, valkosipulin ja pähkinöiden maku pääsee paremmin oikeuksiin. Sattumiksi pastan joukkoon paahdetaan munakoisoja ja palsternakkaa.

Paahdetun munakoisopastan ohjeen löydä täältä.

paahdettua lohta, avokadotahnaa ja verigreippisalaattia

Tiistai

Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Kuten tiedämme, vastakohdat täydentävät toisiaan, niin myös tässä ruoassa. Kirpakka greippisalaatti, pehmeä avokadotahna ja paahdettu lohi ovat aivan mahtavia yhdessä. Kaveriksi voi keittää riisiä.

Paahdetun lohen, avokadotahnan ja verigreippisalaatin ohjeen löydä täältä.

marokkolainen_lounassalaatti

Keskiviikko

Marokkolainen broilerisalaattikulho

Helppo

30-60 min

Marokkolainen broilerisalaattikulho kokoaa yhten sesongin parhaat raaka-aineet ja jääkaapin tähteet: granaattiomenan siemeniä, avokadoa, kikherneitä ja pohjoisafrikkalaisella maustetahnalla, harissalla maustettuja broilerifileitä. Jos edellispäivältä jäi tähteelle riisiä, voi sitä lusikoida kulhon pohjalle couscousin sijaan. Mausteinen sitrusvinegrette sitoo maut mahtavasti yhteen.

Marokkolaisen broilerisalaattikulhon ohjeen löydä täältä.

tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Torstai

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Helppo

30-60 min

Kun kaipaat todella proteiinipitoista ja täyttävää ruokaa, valintasi on tomaattinen karitsanjauhelihakeitto. Siinä on jauhelihan lisäksi myös papuja, mikä takaa, ettei nälkä hevin yllätä. Yrtit maustavat sopan makoisaksi, ripaus savupaprikajauhetta antaa ruoalle jännittävän säväyksen. Ja pekonihan tekee kaikesta vielä vähän parempaa.

Tomaattisen karitsanjauhelihakeiton ohjeen löydä täältä.

lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Perjantai

Lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Helppo

30-60 min

Tämä salaatti on kokoelma kaikkea hyvää: makeita punajuurilohkoja, aromaattisia katajanmarjoja, rapeaksi paahtunutta ilmakuivattua kinkkua ja pikantteja oliiveja. Vuohenjuustolla päällystetyt paahtoleipäviipaleet ovat ruokaisa lisä salaatin kylkeen. Täydellinen aloitus viikonlopulle!

Lämpimän vuohenjuusto-punajuurisalaatin ohjeen löydä täältä.

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Lauantai

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Keskitaso

Yli 60 min

Lauantaina syödään silakkapihvejä ja perunamuusia. Pannulla rapeaksi paistetut kalafileet saavat muhevan maun Dijon-sinapista ja täytteekseen tilli-sipulihakkelusta. Ryyditä myös muusi ryytisinapilla, se kannattaa.

Sipulisten silakkapihvien ja sinappiperunamuusin ohjeen löydä täältä.

meksikolainen chili sin carne

Sunnuntai

Meksikolainen chili sin carne

Keskitaso

Yli 60 min

Sunnuntainen ruoka nojaa makumaailmassaan Meksikon suuntaan. Porkkanasta, bataatista ja palsternakasta sekä muutamasta tölkillisestä papuja pyöräytetty chili sin carne saa lämpimän mausteisen vivahteen kanelista, neilikasta sekä juustokuminasta. Kaveriksi voi keittää riisiä, mutta tuhti vegeruoka vie nälän myös sellaisenaan.

Meksikolaisen chili sin carnen ohjeen löydä täältä.

appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma

Appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma

Keskitaso

30-60 min

Voiko voimaa ja vitamiineja tankata enää paremmassa muodossa? Appelsiinin ja sitruunan raikastama kiisseli tarjotaan pehmeän mascarpone-marenkivaahdon kera. Tämä jälkkäri on täydellinen yhdistelmä raikkaita sitruksia ja täyteläistä kermaa.

Appelsiini-sitruunakiisselin ja mascarpone-marenkikerman ohjeen löydä täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi