Reseptit

Marokkolainen broilerisalaattikulho

Granaattiomenansiemenet antavat kirpeää makeutta marokkolaiselle lounassalaatille. Broileri, avokado ja kikherneet tekevät salaatista ruokaisan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Granaattiomenansiemenet antavat kirpeää makeutta marokkolaiselle lounassalaatille. Broileri, avokado ja kikherneet tekevät salaatista ruokaisan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen broilerisalaattikulho

  • 1 sitruuna
  • 1 rkl punaista harissatahnaa
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 4 broilerin ohutleikettä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 dl couscousia
  • 2 dl valmista kasvislientä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä

Lisäksi

  • 1 granaattiomena
  • 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 2 avokadoa
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 1 ruukku roomansalaattia

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 11/2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus paprikajauhetta

Valmistusohje

Marokkolainen broilerisalaattikulho valmistuu helposti näin:

1. Halkaise sitruuna ja purista puolet mehusta kulhoon. Sekoita harissatahna ja puolet öljystä joukkoon, sekoita tasaiseksi maustetahnaksi. Paista broilerin leikkeet teflonpannulla molemmin puolin kypsiksi. Nosta pannu syrjään. Sivele fileille maustetahna ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Peitä kannella ja anna jäähtyä ja vetäytyä salaatin teon ajan.

2. Mittaa kulhoon couscous. Kiehauta kasvisliemi ja kaada couscousin päälle. Peitä kannella. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää couscousin joukkoon. Purista joukkoon loppu sitruunamehu ja sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi.

3. Irrota granaattiomenansiemenet kuorista. Huuhtele ja valuta kikherneet. Halkaise kaksi avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Hienonna kevätsipulit ja salaatti.

4. Kokoa marokkolainen broilerisalaattikulho: nosta tarjoilukulhojen pohjalle ensin salaatti. Viipaloi broilerileikkeet ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskota salaatin pinnalle.

Vinkki: Tarjoa marokkolainen broilerisalaattikulho paahdettujen pitaleipäkolmioiden ja vihreän hummuksen kanssa.

Kokeile myös: Fatoushia eli arabialainen pita-granaattiomenasalaattia

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vietnamilaisen kanasalaatin

X