Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Mehevä ricotta-pastavuoka ja muut viikon suosikit

5.3.2018 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tämän viikon ruokalista tarjoaa herkkuruokia jokaiseen makuun. Goalainen kalacurry, tulinen makkarapata ja juustoinen pastavuoka vievät kielen mennessään. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

papupyörykkä-salaattikulho

Maanantai

Papupyörykkä-salaattikulho

Helppo

Alle 30 min

Vau mikä herkku! Papupyörykkä-salaattikulhossa on papupyöryköitä, paahdettuja ja tuoreita kasviksia, superterveellistä lehtikaalia ja kruununa kielenvievä tahinikastike. Ohjeessa pyörykät tehdään itse, mutta kiireinen oikaisee kaupan valmiilla.

Resepti: Papupyörykkä-salaattikulho

Goalainen_kalacurry

Tiistai

Goalainen kalacurry

Keskitaso

30-60 min

Kyllä vain, goalainen kalacurry on varsin mainio arkiruoka. Älä anna pitkän ainesosaluettelo hämätä. Kaikki mausteet löytyvät lähikaupasta elleivät jo valmiiksi maustekaapistasi ja kalakin kypsyy vikkelästi muutamassa minuutissa. Tarjoa curry keitetyn basmatiriisin kanssa.

Resepti: Goalainen kalacurry

ricotta-pastavuoka

Keskiviikko

Ricotta-pastavuoka

Keskitaso

30-60 min

Huippuhyvän pastavuoan salaisuus: tuplajuusto ja itsetehty tomaattikastike

Resepti: Ricotta-pastavuoka

Linssinugetit

Torstai

Linssinugetit

Keskitaso

30-60 min

Nugetit on lasten suosikki. Nämä nugetit tosin tehdään linsseistä ja höystetään intialaisin maustein, joten nästä tykkäävät aikuisetkin. Kääräise linssinugetit vaikkapa tortillakääröön ja nauti erilaisten kastikkeiden ja salaatin kanssa.

Resepti: Linssinugetit

tulinen_makkarapata

Perjantai

Tulinen makkarapata

Helppo

30-60 min

Kun makkarapataan valitsee mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa, on tällä ohjeella vaikea mennä vikaan. Pilko pannulle myös sipulia ja paprikaa sekä chilistä tuomaan lisäpotkua. Tarjoile keitetyn pastan kanssa ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Resepti: Tulinen makkarapata

Moderni_muikkupotti

Lauantai

Moderni muikkuvuoka

Keskitaso

Yli 60 min

Moderni muikkuvuoka kypsyy uunissa lähes itsekseen. Pekoni antaa kaloille savun makua ja tekee tästäkin ruoasta vielä himpun verran maukkaampaa, vink vink.

Resepti: Moderni muikkuvuoka

Meksikolainen_kanakeitto

Sunnuntai

Pozole verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto

Keskitaso

Yli 60 min

Sunnuntaina syödään kanakeittoa. Eikä mitä tahansa kanakeittoa, vaan meksikolaista pozole verdeä, jossa on tulinen liemi, riivittyä kanaa ja päällä reilusti raikkaita lisukkeita: retiisiä, rankankermaa, nachoja, kevätsipulia ja limettiä.

Resepti: Pozole verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto

pullavanukas ja kermavaahtoa

Pullavanukas

Helppo

30-60 min

Pullavanukas on täydellinen herkku sellaisiin hetkiin, kun suu halajaa makeaa, muttei oikeastaan jaksaisi tuhertaa monimutkaisten ohjeiden parissa. Samalla voit hyödyntää jälkkäriin kuivahtaneet pullaviipaleet ja pähkinäpussien rippeet. Rouhi päälle suklaata ja tarjoa makeanraikkaan sitruunatahnan kera.

Resepti: Pullavanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme