Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Omena-pekonipasta ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla kuutioidaan omenoita pastan joukkoon, kurpitsaa lihakeittoon ja syödään sieniä kalan kanssa.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tällä viikolla kuutioidaan omenoita pastan joukkoon, kurpitsaa lihakeittoon ja syödään sieniä kalan kanssa.

Syksyn suosikkiruoat löydät viikon ruokalistalta.

lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti

Maanantai

Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Ruusukaalia, kyssäkaalia ja kantarelleja. Voiko syksyiseltä salaatilta enempää toivoa? Paista kasvikset pannulla, höystä ruokaisaksi bulgurilla ja piristä granaattiomenan siemenillä.

Lämpimän ruusukaali-kantarellisalaatin ohjeen löydät täältä.

kookoslohta ja spetti-pinaattipaistosta

Tiistai

Kookoslohta ja speltti-pinaattipaistosta

Keskitaso

30-60 min

Kookosöljy ja viherpippuri tuovat makua tiistai-illan kala-ateriaan. Speltistä ja pinaatista valmistuu ruokaisa lisuke, sekin näppärästi pannulla paistamalla.

Kookoslohen ja speltti-pinaattipaistoksen ohjeen löydät täältä.

marokkolainen_lihakeitto

Keskiviikko

Marokkolainen lihakeitto

Helppo

30-60 min

Kanelilla, harissatahnalla ja appelsiininkuoriraasteella saat lihakeittoon ihan uutta twistiä. Sattumiksi soppaan pilkotaan myskikurpitsaa ja kuivattuja aprikooseja. Kikherneillä höystettynä ja couscousin kanssa tarjottuna keitto vie kovemmankin nälän.

Marokkolaisen lihakeiton ohjeen löydät täältä.

broileri-kasviskastike

Torstai

Broileri-kasviskastike

Helppo

Alle 30 min

Tämä värikäs kastike tehdään broilerista ja suosikkikasviksistasi. Lorauta joukkoon myös omenamehua sekä kermaa ja tarjoa vaihteeksi keitetyn kvinoan kanssa.

Broileri-kasviskastikkeen ohjeen löydät täältä.

omena-pekonipasta

Perjantai

Omena-pekonipasta

Keskitaso

Alle 30 min

Tässä makoisa syyspasta parhaimmillaan. Se valmistuu vartissa ja varsin simppeleistä raaka-aineista. Pannulla paahdetut pekonit ja omenakuutiot saavat seurakseen salviaa ja fetajuustoa.

Omena-pekonipastan ohjeen löydät täältä.

yrtti-mantelikalaa ja sieniä

Lauantai

Yrtti-mantelikalaa ja sieniä

Keskiviikko

30-60 min

Nopea, näppärä ja ylihyvä. Pestolla ja mantelilastuilla kuorrutetut kalafileet saavat seurakseen suppilovahveroita ja purjoa. Maukas kala-ateria kypsyy uunissa lähes itsekseen.

Yrtti-mantelikalan ja sienien ohjeen löydät täältä.

välimeren kaalikääryleet
© Jukka Pakarinen

Sunnuntai

Välimeren kaalikääryleet

Keskitaso

30-60 min

Ei voi olla parempaa! Kaalinlehteen kääräistään vuohenjuustoa ja pekonia. Maun tuovat sitruuna ja timjami.

Välimeren kaalikääryleiden ohjeen löydät täältä.

lakkakeitto ja leipäjuustoa

Lakkakeitto ja leipäjuusto

Helppo

Alle 30 min

Leipäjuusto ja lakka ovat klassikkopari, joka ei petä. Keitä marjoista lämmin keitto ja tarjoiles se kanelilla ja sokerilla kuorrutettujen juustoviipaleiden kanssa.

Lakkakeiton ja leipäjuuston ohjeen löydät täältä.

X