Viikon ruokalista 30.10.2017

Viikon ruokalista: Paahdettu kurpitsa-fetasalaatti ja muut viikon suosikit

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Pyhäinpäivän kunniaksi tällä viikolla loihditaan herkkuja kurpitsasta. Myös muut syksyn suosikkikasvikset ovat maukkaasti edustettuna. Miltä kuulostaisi pirteä punajuuripesto, härkiskäristyksen kylkeen pyöräytetty palsternakka-perunamuusi ja mehevien lihapyöryköiden lisukkeeksi valmistetut hunajavoissa paistetut ruusukaalit? Reseptit nappaat viikon ruokalistalta.

punajuuripesto

Maanantai

Punajuuripesto

Helppo

Alle 30 min

Syksy on juuresten kulta-aikaa ja siksi pestokastikekin tehdään pirteästä punajuuresta. Sekoita kastike pastan joukkoon, niin koossa on jo kokonainen ateria. Tähteelle jääneen peston voi tarjota liha- ja kalaruokien lisukkeena, salaatin seassa tai sipaista vaikka leivän päälle.

Punajuuripeston ohjeen löydät täältä.

kuminalla maustettu kalakastike

Tiistai

Kuminalla maustettu kalakastike

Helppo

Alle 30 min

Kaneli, kumina ja cayennepippuri säväyttävät tomaattipohjaisen kalakastikkeen astetta jännittävämmäksi arkiruoaksi. Keitä kaveriksi riisiä ja silppua annoksen päälle reilusti tuoretta korianteria.

Kuminalla maustetun kalakastikkeen ohjeen löydät täältä.

härkiskäristys ja palsternakka-perunamuusi

Keskiviikko

Härkiskäristys ja peruna-palsternakkamuusi

Keskitaso

Alle 30 min

Tämä käristys maistuu myös vegaanille. Kaurakermalla mehevöitetty ja mustaherukkahillolla piristetty härkiskäristys nautitaan palsternakka-perunamuusin, karamellisoidun sipulin ja puolukkasurvoksen kera.

Härkiskäristyksen ja peruna-palsternakkamuusin ohjeen löydät täältä.

thai-lohikeitto

Torstai

Thai-lohikeitto

Keskitaso

30-60 min

Kalakeiton uusi makumaailma syntyy inkivääristä ja punaisesta currytahnasta. Kesäkurpitsa sekä paprika ovat hauskoja sattumia perinteisten liemijuuresten sijaan ja pehmeä kookosmaitopohjainen liemi sitoo maut mukavasti yhteen. Nuudelit tuovat ruokaisuutta ja tuoreet yrtit viime silauksen.

Thai-lohikeiton ohjeen löydät täältä.

kana-pinaatti-pastagratiini

Perjantai

Kana-pinaatti-pastagratiini

Helppo

Alle 30 min

Broileria, pastaa, pinaattia ja herkkusieniä, niistä on perjantain parempi pastavuoka tehty. Helppo uuniruoka syntyy vaivatta, kun teet kastikkeen valmiista tomaatti-pastakastikkeesta ja purkillisesta sulatejuustoa. Mozzarellajuusto gratinoi pinnan herkuksi.

Kana-pinaatti-pastagratiinin ohjeen löydät täältä.

paahdettua kurpitsaa ja fetajuustoa

Lauantai

Paahdettua kurpitsaa ja fetajuustoa

Helppo

30-60 min

Pyhäinpäivän kunniaksi lauantain ruokalistalla on tietysti kurpitsaa. Uunissa makeaksi paahtunut kurpitsa ja suolainen fetajuusto ovat huippuhyvä makupari. Tarjoa kaksikko rucolapediltä ja nautiskele lämmin salaatti sellaisenaan tai liharuoan lisukkeena.

Paahdetun kurpitsan ja fetajuuston ohjeen löydät täältä.

marskin lihapullat

Sunnuntai

Marskin lihapullat

Helppo

Yli 60 min

Sunnuntaina pyöräytetään marsalkka Mannerheimin suosikkiruokaa, vorschmacia, mukaillen lihapullia lampaan jauhelihasta, sipulista ja anjovisfileistä. Pyöryköiden lisukkeeksi sopivat hunajavoissa paistetut ruusukaalit sekä punajuuri-perunakiusaus, ja täydellinen sunnuntaipäivällinen onkin valmis.

Marskin lihapullien ohjeen löydät täältä.

kurpitsakakku

Kurpitsakakku

Keskitaso

Yli 60 min

Porkkanakakun tapaan valmistettu kurpitsakakku on syksyn ehdoton suosikkileivonnainen. Pohjassa maistuu kaneli, kardemumma sekä inkivääri ja pintaa sulostuttaa tuhti tuorejuustokuorrute. Taitaa olla sanomattakin selvää, että tätä tulee santsattua toinenkin tuhti siivu.

Kurpitsakakun ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi