Viikon ruokalista: Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti sekä muut viikon suosikit
Tällä viikolla otetaan kaikki irti sesongin maukkaimmista kasviksista. Raikkaita sitruksia lohkotaan niin salaattien sekaan kuin uunilohen kaveriksikin. Avokadosta tehdään kastike kalalle ja bataatista pyöräytetään pikainen keitto pavuilla tukevoitettuna. Nämä ja muut herkulliset ohjeet löydät viikon ruokalistalta.
Maanantai
Nopea bataatti-papukeitto
Helppo
Alle 30 min
Nopea bataatti-papukeitto tuo puhtia alkavaan viikkoon. Ruokaisa vegesoppa sisältää myös riisiä ja mifua, joten nälkä lähtee taatusti. Vaikka raaka-ainelista vaikuttaa pitkältä, ruoka on valmista puolessa tunnissa.
Resepti: Nopea bataatti-papukeitto
Tiistai
Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti
Keskitaso
30-60 min
Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Niin myös tässä tapauksessa: raikkaan kirpeä verigreippisalaatti saa seurakseen täyteläistä avokadotahnaa. Täydellinen makupari paahdetulle lohelle.
Resepti: Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti
Keskiviikko
Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia
Keskitaso
30-60 min
Keskiviikkona ruokalistalla: pannupihvi ja karamellisoitua sipulia. Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja perunaviipaleita tai perunamuusia.
Resepti: Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia
Torstai
Broileri-kasviskastike
Helppo
Alle 30 min
Broileri-kasviskastike on helppo ja ruokaisa arkiruoka ja vieläpä niin nopea valmistaa, että kaveriksi jaksaa pilkkoa myös rouskuvan kaalisalaatin avokadolla ja veriappelsiineilla. Kun keität lisukkeeksi riisin sijaan kvinoaa, on aterian maku ja ravintoarvot ovat enemmän kuin kohdallaan.
Resepti: Broileri-kasviskastike
Perjantai
Bibimpap (korealainen ”pyttipannu”)
Keskitaso
30-60 min
Oletko jo maistanut tämän hetken suosikiksi noussutta bibimbabia? Korealaisten oman pyttipannun ydin on riisi ja kasvikset, muutoin ruoan voi kotoisan spydärin tapaan koota varsin luovalla kädellä. Tässä ohjeessä on paistettua naudanlihaa, marinoitua pinaattia ja ituja sekä pikkelöityjä kurkku- ja purjosuikaleita. Annoksen kruunaa paistettu kananmuna, jonka valuvaksi jätetty keltuainen toimii samalla myös kastikkeena.
Resepti: Bibimpap (korealainen ”pyttipannu”)
Lauantai
Marokkolainen appelsiinilohi
Keskitaso
Yli 60 min
Tammikuu on raikkaiden aurinkohedelmien kulta-aikaa. Appelsiinin ja sitruunan raikastama lohi muhiin uunissa vastustamattoman meheväksi. Marokon makuisen lauantairuoan täydentää couscous ja tuore korianteri.
Resepti: Marokkolainen appelsiinilohi
Sunnuntai
Tomaatti-mascarponelasagne
Helppo
Yli 60 min
Lasagne on koko perheen suosikkiruokaa, mutta kun sen vielä mehevöittää mascarponella sekä aromikkaalla Taleggio-juustolla, ollaan jo todellisten luksusherkkujen äärellä.
Resepti: Tomaatti-mascarponelasagne
Appelsiinia, halvaa ja hunaja-pähkinäsiirappia
Helppo
Alle 30 min
Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia vie makumatkalle Kreikan aurinkoon. Hyvää sellaisenaan, täydellistä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous