Viikon ruokalista 6.11.2017

Viikon ruokalista: Paahdettua bataattia ja couscousia sekä muita herkkuja viikon varrelle

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Tällä viikolla herkutellaan Marokon makuisella jauheliha-linssipadalla, sitrusten raikastamalla lohisalaatilla sekä makeaksi paahtuneilla bataattilohkoilla couscousin ja fetajuuston kera. Ja sunnuntaina hemmotellaan tietysti isää simpukkapastalla sekä salmiakin säväyttämillä suklaabrownieilla. Ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

Maanantai

Couscous ja bataattilohkot

Helppo

30-60 min

Maanantaina ei turhia kikkailla keittiössä, sillä maukas kasvisateria syntyy mutkattomasti vain muutamasta raaka-aineesta. Paahdetut bataattilohkot saavat seurakseen couscousia, rusinoita ja pinjansiemeniä sekä roppakaupalla tuoreita yrttejä. Kun murustelet joukkoon fetajuustoa, on koossa jo kokonainen ateria.

Couscousin ja bataattilohkojen ohjeen löydät täältä.

hedelmäinen lohisalaatti

Tiistai

Hedelmäinen lohisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Sitrukset ovat tunnetusti lohen parhaita kavereita, ja tuo mainio parivaljakko tekee salaatistakin erityisen hyvän. Kun pohjana on ruokaisaa ohraa, täyttyy taatusti nälkäisimmänkin vatsa.

Hedelmäisen lohisalaatin ohjeen löydät täältä.

Marokkolainen jauheliha-linssipata

Keskiviikko

Marokkolainen jauheliha-linssipata

Helppo

30-60 min

Tämä jauhelihapata on siitä mainio, että joukossa on reilusti myös linssejä. Siten lihan määrä lautasella vähenee kuin huomaamatta, mutta lopputulos on silti tuhti ja täyttävä. Marokkolainen makumaailma lämmittää ihanasti ilmojen viilettyä.

Marokkolaisen jauheliha-linssipadan ohjeen löydät täältä.

valkosipulikeitto

Torstai

Valkosipulikeitto

Helppo

30-60 min

Perinteisesti mausteena käytetty valkosipuli on tässä reseptissä ottanut vaihteeksi pääosan roolin. Joukkoon soseutetut perunat ja loraus kuohukermaa tekevät lopputuloksesta samettisen pehmeän.

Valkosipulikeiton ohjeen löydät täältä.

vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Perjantai

Vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Helppo

30-60 min

Perjantai on burgeripäivä. Näissä purilaisissa on kuitenkin ihan uutta jujua, sillä sämpylän väliin on sujautettu avokadoa ja paistettua kananmunaa. Perinteisten ranskalaisten sijaan lisukkeeksi paahdetaan palsternakkatikkuja, joihin uunin lämpö loihtii herkullisen pähkinäisen vivahteen. Maukasta viikonloppua!

Vihreiden burgereiden ja paahdettujen palsternakkojen ohjeen löydät täältä.

paahdettua punajuurta ja broileria

Lauantai

Paahdettua punajuurta ja broileria

Keskitaso

Yli 60 min

Unohda perinteinen riisi ja kokeile broilerin lisukkeeksi vaihteeksi tattaria. Lisää joukkoon paahdettuja punajuurilohkoja, rouhittuja hasselpähkinöitä ja pikanttia rucolaa.

Paahdetun punajuuren ja broilerin ohjeen löydät täältä.

simpukkapasta merimiehen vaimon tapaan

Sunnuntai

Simpukkapasta merimiehen vaimon tapaan

Keskitaso

Alle 30 min

Sunnuntaina syödään pastaa. Klassikkoannokselta makunsa lainaava pasta saa särmää sardellifileistä sekä chilistä. Kun viimeistelen valkoviinipohjaisen kastikkeen nokareella voita, on lopputulos napakymppi.

Simpukkapastan ohjeen löydät täältä.

sukulaku-brownie

Sukulaku-brownies

Keskitaso

Yli 60 min

Sukulaku-brownies on täydellinen yhdistelmä pikanttia salmiakkia ja täyteläistä suklaata. Tästä isä tykkää taatusti!

Sukulaku-browniesin ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi