Viikon ruokalista: Paahdettua bataattia ja couscousia sekä muita herkkuja viikon varrelle
Tällä viikolla herkutellaan Marokon makuisella jauheliha-linssipadalla, sitrusten raikastamalla lohisalaatilla sekä makeaksi paahtuneilla bataattilohkoilla couscousin ja fetajuuston kera. Ja sunnuntaina hemmotellaan tietysti isää simpukkapastalla sekä salmiakin säväyttämillä suklaabrownieilla. Ohjeet löydät viikon ruokalistalta.
Kun perinteiset laatikot ja rosollit eivät enää riitä, ota kokeiluun juhlava juures-perunakakku, mausteisia makuja uhkuva couscous ja bataattilohkot sekä yrttivoissa meheväksi haudutetut ruusukaalit.
Tällä viikolla herkutellaan Marokon makuisella jauheliha-linssipadalla, sitrusten raikastamalla lohisalaatilla sekä makeaksi paahtuneilla bataattilohkoilla couscousin ja fetajuuston kera. Ja sunnuntaina hemmotellaan tietysti isää simpukkapastalla sekä salmiakin säväyttämillä suklaabrownieilla. Ohjeet löydät viikon ruokalistalta.
Maanantaina ei turhia kikkailla keittiössä, sillä maukas kasvisateria syntyy mutkattomasti vain muutamasta raaka-aineesta. Paahdetut bataattilohkot saavat seurakseen couscousia, rusinoita ja pinjansiemeniä sekä roppakaupalla tuoreita yrttejä. Kun murustelet joukkoon fetajuustoa, on koossa jo kokonainen ateria.
Sitrukset ovat tunnetusti lohen parhaita kavereita, ja tuo mainio parivaljakko tekee salaatistakin erityisen hyvän. Kun pohjana on ruokaisaa ohraa, täyttyy taatusti nälkäisimmänkin vatsa.
Tämä jauhelihapata on siitä mainio, että joukossa on reilusti myös linssejä. Siten lihan määrä lautasella vähenee kuin huomaamatta, mutta lopputulos on silti tuhti ja täyttävä. Marokkolainen makumaailma lämmittää ihanasti ilmojen viilettyä.
Perinteisesti mausteena käytetty valkosipuli on tässä reseptissä ottanut vaihteeksi pääosan roolin. Joukkoon soseutetut perunat ja loraus kuohukermaa tekevät lopputuloksesta samettisen pehmeän.
Perjantai on burgeripäivä. Näissä purilaisissa on kuitenkin ihan uutta jujua, sillä sämpylän väliin on sujautettu avokadoa ja paistettua kananmunaa. Perinteisten ranskalaisten sijaan lisukkeeksi paahdetaan palsternakkatikkuja, joihin uunin lämpö loihtii herkullisen pähkinäisen vivahteen. Maukasta viikonloppua!
Unohda perinteinen riisi ja kokeile broilerin lisukkeeksi vaihteeksi tattaria. Lisää joukkoon paahdettuja punajuurilohkoja, rouhittuja hasselpähkinöitä ja pikanttia rucolaa.
Sunnuntaina syödään pastaa. Klassikkoannokselta makunsa lainaava pasta saa särmää sardellifileistä sekä chilistä. Kun viimeistelen valkoviinipohjaisen kastikkeen nokareella voita, on lopputulos napakymppi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous