Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Salvialohi ja siirappikurpitsa sekä muut viikon suosikit

Tällä viikolla vedetään mutkia suoriksi ihan luvan kanssa.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut makeat kurpitsakuutiot sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.

Tällä viikolla vedetään mutkia suoriksi ihan luvan kanssa.

Tarjolla on pikapikaa valmistuvia helppoja arkiruokia: ruokaisaa pastasalaattia, nopeaa lohirisottoa sekä värikästä kalkkunavokkia. Loppuviikon ruoat valmistuvat näppärästi uunissa. Salvialohi siirappikurpitsan kera ja mehevä jauheliha-perunasosevuoka ovat täydellistä viikonloppuruokaa. Nämä ja muut reseptit löydät viikon ruokalistalta.

nopea kasvis-pinaattipastasalaatti

Maanantai

Nopea kasvis-pinaattipastasalaatti

Helppo

Alle 30 min

Viikon helpoin ruoka on tässä. Rasia valmiita pinaattiravioleita, pieni tölkki kikherneitä sekä pannulla paistettuja tomaatteja ja pinaattia. Siinä kaikki, mitä tarvitset tähän vartissa valmiiseen kasvis-pinaattipastasalaattiin.

Nopean kasvis-pinaattipastasalaatin ohjeen löydät täältä.

lohirisotto

 

Tiistai

Lohirisotto

Keskitaso

Alle 30 min

Vähän oikaisemalla teet täysjyväpikariisistä nopean lohirisoton. Suikaloitu kylmäsavulohi sekä pakastemaissit lisätään keitetyn riisin joukkoon vasta lopuksi. Mausteeksi tilliä sekä tilkka sitruunamehua ja valmista tuli.

Lohirisoton ohjeen löydät täältä.

kalkkunavokki

Keskiviikko

Kalkkunavokki

Helppo

Alle 30 min

Nopea vokki pelastaa silloin, kun kiire on kova ja nälkä kurnii vatsassa. Ohuet kalkkunasuikaleet ja tuoreet kasvikset kypsyvät pannulla parissa minuutissa. Nauti lehtikaalilla, porkkanalla ja paprikalla höystetty värikäs kalkkunavokki nuudeleiden kera.

Kalkkunavokin ohjeen löydät täältä.

Marokkolainen kikhernekeitto

Torstai

Marokkolainen kikhernekeitto

Helppo

30-60 min

Harissatahnasta, juustokuminasta ja kurkumasta syntyy marokkolaisen kikhernekeiton maku. Sattumiksi tomaattipohjaiseen soppaan pilkotaan kesäkurpitsaa ja sipulia.

Marokkolaisen kikhernekeiton ohjeen löydät täältä.

siskonmakkarapihvit

Perjantai

Siskonmakkarapihvit

Keskitaso

30-60 min

Siskonmakkaroista syntyy muutakin kuin soppaa, kuten nämä mehevät siskonmakkarapihvit. Purista makkaramassa kulhoon, lisää joukkoon hienonnettua basilikaa, muotoile pihveiksi ja paista pannulla kullanruskeiksi. Tarjoa lisäksi samettista sellerisosetta. Jos selleri ei maistu, kokeile kukkakaalia tai palsternakkaa.

Siskonmakkarapihvien ohjeen löydät täältä.

salvialohta ja siirappikurpitsaa

Lauantai

Salvialohta ja siirappikurpitsaa

Helppo

30-60 min

Näppärä lauantairuoka syntyy lohesta ja kurpitsasta. Kala saa makua valmiista salviatahnasta, kurpitsakuutiot siirapista ja fenkolinsiemenistä. Koska uuni hoitaa kypsennyksen, ei juuri helpommalla voi päästä.

Salvialohen ja siirappikurpitsan ohjeen löydät täältä.

jauheliha-perunasoselaatikko

Sunnuntai

Jauheliha-perunasoselaatikko

Keskitaso

Yli 60 min

Jauheliha-perunasoselaatikko kuulostaa äkkiseltään varsin arkiselta, mutta fiini sunnuntaipäivän ateria siitä loihditaan parmesaanilla ja pekonilla. Sattumina on aurinkokuivattuja tomaatteja, mausteena rosmariinia. Toimii!

Jauheliha-perunasoselaatikon ohjeen löydät täältä.

puolukkajäädyke ja mustikkakastike

Puolukkajäädyke ja mustikkakastike

Keskitaso

Vähintään vuorokausi

Pirteän puolukkajäädykkeen jäätymiseen menee vuorokausi, mutta se on niin hyvää, että odottelu kannattaa. Liköörillä terästetyn lämpimän mustikkakastikkeen kanssa tarjottuna tämä jälkkäri on täyttä nautintoa.

Puolukkajäädykkeen ja mustikkakastikkeen ohjeen löydät täältä.

X