Viikon ruokalista 9.10.2017

Viikon ruokalista: Samettinen kurpitsakeitto ja muut viikon suosikit

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Tällä viikolla soseutetaan kurpitsaa keittoon, viipaloidaan punajuuresta helpot vegepihvit ja tarjotaan maksaa omenahöystön kera.

Ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike

Maanantai

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike

Keskitaso

30-60 min

Syksyn parhaat vegepihvit syntyvät punajuurista. Viipaloi keitetyt punajuuret, pyöräytä ne korppujauhoissa ja paista niihin pannulla kullanruskea, ihanan rapea pinta. Parhaalta pihvit maistuvat piparjuurella maustetun kermaviilikastikkeen sekä sienillä höystetyn ohran kera tarjottuna.

Punajuuripihvien ja piparjuurikastikkeen ohjeen löydät täältä.

kookos-lohipata

Tiistai

Kookos-lohipata

Helppo

30-60 min

Jos olet raikkaiden ja täyteläisten aasialaismakujen ystävä, kookos-lohipataa on pakko kokeilla. Kookosmaidossa meheväksi muhiva kalapata höystetään vihreillä pavuilla sekä fenkolilla, raikastetaan tirauksella limetinmehua ja tarjotaan nuudeleiden kera. Nappivalinta erityisesti silloin, kun aikaa ruoan valmistukseen on vain puoli tuntia.

Kookos-lohipadan ohjeen löydät täältä.

paistettu maksa omenoiden kera

Keskiviikko

Paistettu maksa omenoiden kera

Keskitaso

Alle 30 min

Edullinen, helppo, nopea ja maukas. Tätä kaikkea on paistettu maksa. Salvialla maustettuna sekä omena-sipulihöystön ja perunamuusin kanssa tarjottuna se onkin täydellinen ruoka syksyiseen arki-iltaan.

Paistetun maksan ohjeen löydät täältä.

kurpitsakeitto

Torstai

Kurpitsakeitto

Helppo

30-60 min

Tähän keittoon on ujutettu sesongin parhaat maut. Kurpitsoista ja omenoista soseutettu syyssoppa saa sopivasti särmää raastetusta inkivääristä.

Kurpitsakeiton ohjeen löydät täältä.

paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Perjantai

Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Helppo

30-60 min

Perjantaina ei turhia näperrellä vaan paahdetaan koko ruoka helposti samalla uuninpellillä. Parsakaalit ja kukkakaalit saavat seurakseen ilmakuivattua kinkkua ja kananmunia. Valuviksi jätetyt keltuaiset toimivat nerokkaasti kastikkeen tapaan. Annos nautitaan sellaisenaan tai rapeakuorisella leivällä kaavittuna.

Paahdettujen kaalien ja kananmunan ohjeen löydät täältä.

kalapullat ja helppo hollandaise

Lauantai

Kalapullat ja helppo hollandaisekastike

Keskitaso

30-60 min

Lauantaina pyöritellään kalapullia. Vaaleasta kalasta valmistetut pyörykät kätkevät sisäänsä hienonnettua kylmäsavulohta ja reilusti tuoreita yrttejä. Vielä herkummilta ne maistuvat hollandaisekastikkeen kanssa tarjottuna. Tällä ohjeella onnistut varmasti, sillä se surautetaan sutjakasti sauvasekoittimella.

Kalapullien ja helpon hollandaisekastikkeen ohjeen löydät täältä.

kokonaisena paahdettu broileri sitruunan ja rosmariinin kera

Sunnuntai

Kokonainen broileri uunissa sitruunan ja rosmariinin kera

Keskitaso

Yli 60 min

Kokonaisena paahdettu broileri on täydellinen ja varsin näyttävä sunnuntairuoka, joka tässä ohjeessa saa makua sitruunasta ja rosmariinista. Lisukkeeksi käy maun mukaan niin perunat, riisi kuin uunijuureksetkin.

Kokonaisena paahdetun broilerin ohjeen löydät täältä.

suklaapannacotta ja puolukkahilloke

Suklaapannacotta ja puolukkahilloke

Keskitaso

Yli 60 min

Kun kaipaat tolkuttoman hyvää sunnuntaiaterian päätöstä, kokeile tätä suussa sulavaa suklaapannacottaa puolukkasurvoksen kera. Aktiivista valmistusaikaa jälkkäri vie vain hetken, mutta varaa riittävästi aikaa pannacottan hyytymiseen.

Suklaapannacottan ja puolukkahillokkeen ohjeen löydät täältä.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi