Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Suloinen maa-artisokkakeitto ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla tehdään maa-artisokasta suloinen sosekeitto, kaalista helppo pesto ja hirvenlihasta mehevät pyörykät.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Pyöräytä pähkinäisestä kurttukaalista pestokastike ja sekoita pastan joukkoon.

Tällä viikolla tehdään maa-artisokasta suloinen sosekeitto, kaalista helppo pesto ja hirvenlihasta mehevät pyörykät.

Reseptit näihin ja viikon muihin suosikkeihin nappaat viikon ruokalistalta.

kaalipestoa ja pastaa

Maanantai

Kaalipestoa ja pastaa

Helppo

Alle 30 min

Tällä supernopealla kasvispastalla lähtee viikko maukkaasti käyntiin. Kastike tehdään peston tapaan, mutta yrtit on tässä ohjeessa vaihdettu miedon pähkinäiseen savoijinkaaliin. Kaalinlehdet ryöpätään ensin pikaisesti, surautetaan sitten muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa ja sekoitetaan lopuksi keitetyn pastan joukkoon. Annos viimeistellään pecorinojuustolla ja tarjotaan rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kaalipeston ja pastan ohjeen löydät täältä.

peruna-lohiuunimunakas

Tiistai

Peruna-lohiuunimunakas

Keskitaso

30-60 min

Munakas on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas arkiruoka: helppo, edullinen sekä maukas, nopea ja täyttävä. Savulohesta sekä peruna- ja kesäkupitsaviipaleista syntyy ruokaisa täyte, johon tuore tilli sekä etikkaiset kaprikset tuovat sopivasti särmää. Kun munakkaan nostaa uuniin kypsymään, on lopputulos takuulla mehevä ja samalla kädet vapautuvat hetkeksi muihin arjen askareisiin.

Peruna-lohiuunimunakkaan ohjeen löydät täältä.

broileri-kaurasuurimosalaatti

Keskiviikko

Broileri-kaurasuurimosalaatti ja maapähkinäkastike

Keskitaso

30-60 min

Salaatti maistuu myös syksyllä, kunhan täytteet ja maut ovat kohdallaan. Tämän yrttisen kanasalaatin ruokaisa pohja kootaan kaurasuurimoista sekä riisimäiseksi muruksi raastetusta kukkakaalista. Makua tuovat paitsi salvia, persilja ja punasipuli myös inkiväärillä sekä limetinmehulla raikastettu maapähkinäkastike.

Broileri-kaurasuurimosalaatin ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.

maa-artisokkakeitto manteli-porosalsalla

Torstai

Maa-artisokkakeitto ja manteli-porosalsa

Keskitaso

30-60 min

Syksyn suosikkikeitto on samettinen maa-artisokkakeitto. Savuporosta ja mantelista tehty salsa antaa lempeänmakuiselle sosekeitolle sopivasti särmää.

Maa-artisokkakeiton ja manteli-porosalsan ohjeen löydät täältä.

chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Perjantai

Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Keskitaso

30-60 min

Tämä pyttipannu tehdään espanjalaisesta chorizosta. Mausteisten makkaroiden lisäksi pannulle pilkotaan perunoita ja punasipulia. Myös omenat sopivat mainiosti joukkoon. Annoksen varsinainen juju on kuitenkin ranskankermasta ja pehmeästä vuohenjuustosta sekoitettu kastike, johon tiraus sitruunamehua tuo mukavasti raikkautta.

Chorizo-pyttipannun ja vuohenjuustokreemin ohjeen löydät täältä.

lohi-simpukkalaksa

Lauantai

Lohi-simpukkalaksa

Keskitaso

30-60 min

Lauantaina syödään aasialaista lohilaksaa, jossa on reilusti myös sinisimpukoita, sokeriherneenpalkoja ja paprikasuikaleita. Kookospohjaiseen liemeen potkua antaa currytahna, raikkautta inkivääri ja limetti. Lisukkeeksi voi keittää maun mukaan riisiä tai nuudeleita.

Lohi-simpukkalaksan ohjeen löydät täältä.

hirvilihapullat jaloviinakermakastikkeessa

Sunnuntai

Hirvipullat jaloviinakermakastikkeessa

Keskitaso

Yli 60  min

Pyöriikö lihapullat teidänkin perheen ruokalistalla viikosta toiseen? Tällä reseptillä arkiklassikko päivitetään astetta fiinimmäksi sunnuntairuoaksi. Mehevät pyörykät tehdään hirven- sekä porsaan jauhelihasta ja tarjotaan jaloviinalla terästetyn kermakastikkeen, perinteisen perunamuusin tai lohkoperunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Ai että, kun on hyvää!

Hirvipullien ja jaloviinakermakastikkeen ohjeen löydät täältä.

Nopea suklaa-banoffee-piiras

Nopea suklaa-banoffee

Keskitaso

Alle 30 min

Englantilaiselta banoffee piiraalta makunsa lainaava nopea suklaabanoffee on oikea sokerihiiren unelmajälkkäri. Se kootaan murustetuista kaurakekseistä, pehmeästä mascarponevaahdosta, viipaloiduista banaanesta ja nopeatekoisesta suklaa-toffeekastikkeesta. Niin helppoa ja niin hyvä, että tätä tehdään taatusti toistenkin!

Nopean suklaa-banoffeen ohjeen löydät täältä.

X