Viikon ruokalista: Suloinen maa-artisokkakeitto ja muut viikon suosikit
Tällä viikolla tehdään maa-artisokasta suloinen sosekeitto, kaalista helppo pesto ja hirvenlihasta mehevät pyörykät.
Tällä viikolla tehdään maa-artisokasta suloinen sosekeitto, kaalista helppo pesto ja hirvenlihasta mehevät pyörykät.
Reseptit näihin ja viikon muihin suosikkeihin nappaat viikon ruokalistalta.
Maanantai
Kaalipestoa ja pastaa
Helppo
Alle 30 min
Tällä supernopealla kasvispastalla lähtee viikko maukkaasti käyntiin. Kastike tehdään peston tapaan, mutta yrtit on tässä ohjeessa vaihdettu miedon pähkinäiseen savoijinkaaliin. Kaalinlehdet ryöpätään ensin pikaisesti, surautetaan sitten muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa ja sekoitetaan lopuksi keitetyn pastan joukkoon. Annos viimeistellään pecorinojuustolla ja tarjotaan rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Kaalipeston ja pastan ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Peruna-lohiuunimunakas
Keskitaso
30-60 min
Munakas on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas arkiruoka: helppo, edullinen sekä maukas, nopea ja täyttävä. Savulohesta sekä peruna- ja kesäkupitsaviipaleista syntyy ruokaisa täyte, johon tuore tilli sekä etikkaiset kaprikset tuovat sopivasti särmää. Kun munakkaan nostaa uuniin kypsymään, on lopputulos takuulla mehevä ja samalla kädet vapautuvat hetkeksi muihin arjen askareisiin.
Peruna-lohiuunimunakkaan ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Broileri-kaurasuurimosalaatti ja maapähkinäkastike
Keskitaso
30-60 min
Salaatti maistuu myös syksyllä, kunhan täytteet ja maut ovat kohdallaan. Tämän yrttisen kanasalaatin ruokaisa pohja kootaan kaurasuurimoista sekä riisimäiseksi muruksi raastetusta kukkakaalista. Makua tuovat paitsi salvia, persilja ja punasipuli myös inkiväärillä sekä limetinmehulla raikastettu maapähkinäkastike.
Broileri-kaurasuurimosalaatin ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.
Torstai
Maa-artisokkakeitto ja manteli-porosalsa
Keskitaso
30-60 min
Syksyn suosikkikeitto on samettinen maa-artisokkakeitto. Savuporosta ja mantelista tehty salsa antaa lempeänmakuiselle sosekeitolle sopivasti särmää.
Maa-artisokkakeiton ja manteli-porosalsan ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä
Keskitaso
30-60 min
Tämä pyttipannu tehdään espanjalaisesta chorizosta. Mausteisten makkaroiden lisäksi pannulle pilkotaan perunoita ja punasipulia. Myös omenat sopivat mainiosti joukkoon. Annoksen varsinainen juju on kuitenkin ranskankermasta ja pehmeästä vuohenjuustosta sekoitettu kastike, johon tiraus sitruunamehua tuo mukavasti raikkautta.
Chorizo-pyttipannun ja vuohenjuustokreemin ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Lohi-simpukkalaksa
Keskitaso
30-60 min
Lauantaina syödään aasialaista lohilaksaa, jossa on reilusti myös sinisimpukoita, sokeriherneenpalkoja ja paprikasuikaleita. Kookospohjaiseen liemeen potkua antaa currytahna, raikkautta inkivääri ja limetti. Lisukkeeksi voi keittää maun mukaan riisiä tai nuudeleita.
Lohi-simpukkalaksan ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Hirvipullat jaloviinakermakastikkeessa
Keskitaso
Yli 60 min
Pyöriikö lihapullat teidänkin perheen ruokalistalla viikosta toiseen? Tällä reseptillä arkiklassikko päivitetään astetta fiinimmäksi sunnuntairuoaksi. Mehevät pyörykät tehdään hirven- sekä porsaan jauhelihasta ja tarjotaan jaloviinalla terästetyn kermakastikkeen, perinteisen perunamuusin tai lohkoperunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Ai että, kun on hyvää!
Hirvipullien ja jaloviinakermakastikkeen ohjeen löydät täältä.
Nopea suklaa-banoffee
Keskitaso
Alle 30 min
Englantilaiselta banoffee piiraalta makunsa lainaava nopea suklaabanoffee on oikea sokerihiiren unelmajälkkäri. Se kootaan murustetuista kaurakekseistä, pehmeästä mascarponevaahdosta, viipaloiduista banaanesta ja nopeatekoisesta suklaa-toffeekastikkeesta. Niin helppoa ja niin hyvä, että tätä tehdään taatusti toistenkin!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous