Ruokajutut 22.5.2017

Viikon ruokalista: Trendikäs teriyakihärkä ja muut kielenvievät herkut

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Japanilainen teriyakikastike ihastuttaa makeansuolaisella makuvivahteellaan. Kielenvievä kastike tarjotaan tällä viikolla mehevien pihvien kaverina.

Tarjolla on myös huippuhyvää nuudelisalaattia, pikapikaa valmistuvaa lohipizzaa sekä keväisiä kaalikääryläitä. Ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

kesäkurpitsa-kaurapihvit

Maanantai

Kesäkurpitsa-kaurapihvit

Helppo

alle 30 min

Huippuhyvät kasvispihvit tehään kesäkurpitsasta, porkkanoista ja kaurasta. Veikeän maun salaisuus on tuore basilika ja ripaus kuminaa, unikonsiemenet tuovat kivan lisän. Pannulla meheviksi paistetut kesäkurpitsa-kaurapihvit maistuvat taivaallisilta puolukkasurvoksen kanssa.

Kesäkurpitsa-kaurapihvien ohjeen löydät täältä.

paistetut_muikut

Tiistai

Paistettuja muikkuja ja pinaattipesto-perunoita

Helppo

30-60 min

Tiistaina ei turhia kikkailla, vaan pannulla paistetaan perinteisiä muikkuja. Kaveriksi keitetään perunoita, jotka pyöräytetään pinaatista ja tillistä tehdyssä pestokastikkeessa.

Paistettujen muikkujen ja pinaattipesto-perunoiden ohjeen löydät täältä.

kana-kookoskeitto

Keskiviikko

Kookos-kanakeitto Tom -kha gai

Helppo

alle 30 min

Vahvat, mutta raikkaat aasialaismausteet sopivat täydellisesti loppukevään lämpeneviin ilmoihin. Kookosmaitopohjainen kanakeitto maustetaan muun muassa sitruunaruoholla, kaffirilimetinlehdillä sekä chilillä ja viimeistellään limetillä ja tuoreella korianterilla. Kielenvievän keiton valmistukseen kuluu aikaa alta puoli tuntia, joten se sopii täydellisesti arki-illan herkutteluun.

Kookos-kanakeiton ohjeen löydät täältä.

Teriyakiharka

Torstai

Marinoitua härkää

Keskitaso

30-60 min

Oletko sinäkin ihastunut japanilaiseen teriyakikastikkeeseen? Tässä reseptissä supertrendikäs kastike maustaa marmoroituneet häränfileet. Kielenvievä kastike on helppo tehdä itse soijasta ja sakesta sekä valkosipulista, inkivääristä ja ripauskesta ruskeaa sokeria. Herkullinen sieni-papupaistos ja jasmiiniriisi täydentävät helatorstain herkkuaterian.

Marinoidun härän ohjeen löydät täältä.

mehevä possu-nuudelisalaatti

Perjantai

Mehevä possu-nuudelisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Aasialainen makumatka jatkuu myös perjantaina. Ruokaisaan nuudelisalaattiin pilkotaan runsaasti kasviksia: porkkanaa, paprikaa, kurkkua ja purjoa. Kastikkeessa hurmaavat niin chili, seesamiöljy kuin raikas limettikin. Voit täydentää aterian uunissa paahdetulla porsaanlihalla tai pannulla rapeiksi paistetuilla tofukuutioilla.

Mehevän possu-nuudelisalaatin ohjeen löydät täältä.

Nopeat_lohipizzat

Lauantai

Lohi-pikapizzat

Helppo

30-60 min

Lauantaina leivotaan pizzaa. Helpot ja astetta terveellisemmät pohjat syntyvät nopeasti, mutta maistuvat sitäkin paremmilta. Ne tehdään spelttijauohista ja kohotetaan hiivan sijaan leivinjauheella. Täytteet levitettään vasta lopuksi paistettujen pohjien päälle. Ensin sipaisu piparjuurituorejuustoa, sitten kylmäsavulohta ja rucolaa. Lohipizzasta tulee vieläkin parempaa, kun viimeistelet sen tuoreilla yrteillä ja rouhaisulla musta- tai roseepippuria.

Lohi-pikapizzojen ohjeen löydät täältä.

kreetalaiset kaalikääryleet

Sunnuntai

Kreetalaiset kaalikääryleet

Keskitaso

yli 60 min

Keväiset kaalikääryleet tehdään varhaiskaalista. Kaalinlehtien väliin rullataan kvinoaa, fetajuustoa, tuoreita yrttejä sekä nokare paksua jogurttia. Raikkaan kasvisruoan kruunaa pinnalle ripoteltavat pähkinät.

Kreetalaisten kaalikääryleiden ohjeen löydät täältä.

Nopea suklaa-banoffee-piiras

Nopea suklaabanoffee

Keskitaso

alle 30 min

Nopea suklaabanoffee on oikea sokerihiiren unelmajälkkäri. Se kootaan kaurakekseistä, viipaloiduista banaaneista, omar-makeisista ja suklaasta keitetystä kastikkeesta sekä mascarponejuustolla notkistetusta kermavaahdosta. Voit tehdä herkun piirakan muotoon tai kerrostaa ainekset rennosti lasimaljoihin.

Nopen suklaabanoffeen ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi