Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Uunibroileria sitrusten kera ja muita herkkuja viikkoon

Hauska vegepoke, mausteinen chorizobolognese sekä uunibroileri sitrusten ja oliivien kera. Muun muassa näistä on viikon helpot ja nopeat arkiruoat tehty. Keskiviikkona hiljennytään kuitenkin hetkeksi, sillä silloin on syytä juhlaan. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi valmistetaan kolmen ruokalajin juhla-ateria suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen.
4.12.2017 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

vege-poke

Maanantai

Vege-poke

Helppo

Alle 30 min

Tämä rennosti kulhoon koottu vege-poke pelastaa maanantain arkiruokapulmalta. Se tehdään täysjyväriisistä sekä mausteiden kanssa pannulla paistetusta tofusta. Kasvikset voi valita sesongin tai jääkaapin sisällön mukaan. Kiireinen ja nälkäinen kokki kiittää!

Vege-poken ohjeen löydät täältä.

intialainen linssikeitto

Tiistai

Intialainen linssikeitto

Helppo

Alle 30 min

Tässä intialaisessa linssikeitossa ilahduttaa moni asia. Se on helppo, nopea ja edullinen ja kaiken lisäksi täysin vegaaninen. Lämmittävät mausteet tekevät siitä täydellistä kylmien ilmojen lohturuokaa.

Intialaisen linssikeiton ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko

porocarpaccio ja piparjuurikastike

Alkuun: Porocarpaccio ja piparjuurikastiketta

Helppo

Yli 2 h

Porocarpaccio piparjuurikastikkeella sopii ruokahalun herättäjäksi. Kun laitat lihan pakastimeen muutamaksi tunniksi, on siitä helppo leikata ohen ohuita viipaleita tarjolle. Pikantti piparjuurimajoneesi ja pirteät puolukat tuovat sopivasti asennetta lautaselle.

Porocarpaccion ja piparjuurikastikkeen ohjeen löydät täältä.

fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

Pääruoka: Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta.

Keskitaso

Yli 60 min

Jännittävän makuinen fenkoli sopii hyvin lohen makupariksi. Kuorruta lohifilee fenkolinsiemenillä ja tee kaveriksi sahramilla maustettua lanttupyreetä. Hienostunut fenkolikastike kruunaa juhlavan annoksen.

Fenolinsiemenillä kuorrutetun uunilohen, lanttupyreen ja fenkolikastikkeen ohjeen löydä täältä.

piimä-lakkapannacotta

Jälkiruoka: Piimä-lakkapannacotta

Keskitaso

Yli 2 h

Vaikka tässä jälkiruoassa onkin pieni italialainen svengi, nojaa se makumaailmassaan niin vahvasti Suomen suuntaan, että sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhla-aterian päätökseksi. Piimäpannacotta tarjotaan lakkaliköörillä marinoidun lakkasoseen kanssa.

Piimä-lakkapannacottan ohjeen löydät täältä.

thaipyörykät

Torstai

Thaimaalaiset pyörykät

Keskitaso

Alle 30 min

Pyöriikö lihapullat teidänkin perheen arkiruokalistalla viikosta toiseen? Valmista pyörykät vaihteeksi broilerinjauhelihasta ja lisää joukkoon aasialaisia mausteita. Limetti, inkivääri ja tuore korianteri tuovat ikisuosikkiin hetkessä uutta jujua.

Thaimaalaiset pyöryköiden ohjeen löydät täältä.

chorizobolognese

Perjantai

Chorizobolognese

Helppo

Alle 30 min

Bolognesen raaka-aineeksi sopii jauhelihan lisäksi myös muut lihat, kuten tässä mausteinen chirozo-makkara. Perjantaipasta saa jännittävää lisävärinää, kun ripautat mausteeksi fenkolinsiemeniä. Maistuvaa viikonloppua!

Chorizobolognesen ohjeen löydät täältä.

Katkaravut chili-suklaakastikkeessa

Lauantai

Katkaravut chili-suklaakastikkeessa

Helppo

Alle 30 min

Tässä lauantairuoassa maistuu Meksiko. Tomaattinen katkarapukastike maustetaan tummalla suklaalla sekä chilillä. Huumaavan herkullinen makupari säväyttää taatusti ja viettelee vaativammankin herkkusuun. Lisukkeeksi voi keittää riisiä tai tarjota kastikkeen rapeakuorisen leivän kanssa.

Katkarapujen ja chili-suklaakastikkeen ohjeen löydät täältä.

broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kanssa

Sunnuntai

Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera

Helppo

Yli 60 min

Kun kaipaat tolkuttoman hyvää sunnuntairuokaa, joka ei vaadi kummoisia taikatemppuja onnistukaseen, kokeile tätä helppoa broilerivuokaa. Nosta broilerinkoivet samaan uunivuokaan sitrusten sekä oliivien kanssa ja hujauta joukkoon tilkka valkoviiniä sekä mausteeksi valkosipulia ja rosmariinia. Ruoan kypsyessä uunissa voi lisukkeeksi keittää riisiä.

Broilerinkoipien ohjeen löydät täältä.

makeat kikhernepallot ja tahinikastiketta

Makeat kikhernepallot ja tahinikastike

Keskitaso

Alle 30 min

Ei, se ei ole munkki, vaikka äkkiseltään niin saattaisi erehtyä luulemaan. Nämä pallerot on tehty gram- eli kikhernejauhoista, maustettu kanelilla sekä kardemummalla ja friteerattu sitten rapeiksi. Kun lisänä tarjotaan tahinikastiketta ja granaattiomenan siemeniä, ollaan jo varsin jännittävän herkun äärellä. Tätä on pakko kokeilla!

Makeiden kikhernepallojen ja tahinikastikkeen ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi