
Viikon ruokalista: Uunibroileria sitrusten kera ja muita herkkuja viikkoon
Hauska vegepoke, mausteinen chorizobolognese sekä uunibroileri sitrusten ja oliivien kera. Muun muassa näistä on viikon helpot ja nopeat arkiruoat tehty. Keskiviikkona hiljennytään kuitenkin hetkeksi, sillä silloin on syytä juhlaan. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi valmistetaan kolmen ruokalajin juhla-ateria suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen.
Broilerinkoivet saavat makua sitruunasta ja appelsiinista.
Hauska vegepoke, mausteinen chorizobolognese sekä uunibroileri sitrusten ja oliivien kera. Muun muassa näistä on viikon helpot ja nopeat arkiruoat tehty. Keskiviikkona hiljennytään kuitenkin hetkeksi, sillä silloin on syytä juhlaan. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi valmistetaan kolmen ruokalajin juhla-ateria suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen.
Maanantai
Vege-poke
Helppo
Alle 30 min
Tämä rennosti kulhoon koottu vege-poke pelastaa maanantain arkiruokapulmalta. Se tehdään täysjyväriisistä sekä mausteiden kanssa pannulla paistetusta tofusta. Kasvikset voi valita sesongin tai jääkaapin sisällön mukaan. Kiireinen ja nälkäinen kokki kiittää!
Vege-poken ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Intialainen linssikeitto
Helppo
Alle 30 min
Tässä intialaisessa linssikeitossa ilahduttaa moni asia. Se on helppo, nopea ja edullinen ja kaiken lisäksi täysin vegaaninen. Lämmittävät mausteet tekevät siitä täydellistä kylmien ilmojen lohturuokaa.
Intialaisen linssikeiton ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Alkuun: Porocarpaccio ja piparjuurikastiketta
Helppo
Yli 2 h
Porocarpaccio piparjuurikastikkeella sopii ruokahalun herättäjäksi. Kun laitat lihan pakastimeen muutamaksi tunniksi, on siitä helppo leikata ohen ohuita viipaleita tarjolle. Pikantti piparjuurimajoneesi ja pirteät puolukat tuovat sopivasti asennetta lautaselle.
Porocarpaccion ja piparjuurikastikkeen ohjeen löydät täältä.
Pääruoka: Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta.
Keskitaso
Yli 60 min
Jännittävän makuinen fenkoli sopii hyvin lohen makupariksi. Kuorruta lohifilee fenkolinsiemenillä ja tee kaveriksi sahramilla maustettua lanttupyreetä. Hienostunut fenkolikastike kruunaa juhlavan annoksen.
Fenolinsiemenillä kuorrutetun uunilohen, lanttupyreen ja fenkolikastikkeen ohjeen löydä täältä.
Jälkiruoka: Piimä-lakkapannacotta
Keskitaso
Yli 2 h
Vaikka tässä jälkiruoassa onkin pieni italialainen svengi, nojaa se makumaailmassaan niin vahvasti Suomen suuntaan, että sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhla-aterian päätökseksi. Piimäpannacotta tarjotaan lakkaliköörillä marinoidun lakkasoseen kanssa.
Piimä-lakkapannacottan ohjeen löydät täältä.
Torstai
Thaimaalaiset pyörykät
Keskitaso
Alle 30 min
Pyöriikö lihapullat teidänkin perheen arkiruokalistalla viikosta toiseen? Valmista pyörykät vaihteeksi broilerinjauhelihasta ja lisää joukkoon aasialaisia mausteita. Limetti, inkivääri ja tuore korianteri tuovat ikisuosikkiin hetkessä uutta jujua.
Thaimaalaiset pyöryköiden ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Chorizobolognese
Helppo
Alle 30 min
Bolognesen raaka-aineeksi sopii jauhelihan lisäksi myös muut lihat, kuten tässä mausteinen chirozo-makkara. Perjantaipasta saa jännittävää lisävärinää, kun ripautat mausteeksi fenkolinsiemeniä. Maistuvaa viikonloppua!
Chorizobolognesen ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Katkaravut chili-suklaakastikkeessa
Helppo
Alle 30 min
Tässä lauantairuoassa maistuu Meksiko. Tomaattinen katkarapukastike maustetaan tummalla suklaalla sekä chilillä. Huumaavan herkullinen makupari säväyttää taatusti ja viettelee vaativammankin herkkusuun. Lisukkeeksi voi keittää riisiä tai tarjota kastikkeen rapeakuorisen leivän kanssa.
Katkarapujen ja chili-suklaakastikkeen ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera
Helppo
Yli 60 min
Kun kaipaat tolkuttoman hyvää sunnuntairuokaa, joka ei vaadi kummoisia taikatemppuja onnistukaseen, kokeile tätä helppoa broilerivuokaa. Nosta broilerinkoivet samaan uunivuokaan sitrusten sekä oliivien kanssa ja hujauta joukkoon tilkka valkoviiniä sekä mausteeksi valkosipulia ja rosmariinia. Ruoan kypsyessä uunissa voi lisukkeeksi keittää riisiä.
Broilerinkoipien ohjeen löydät täältä.
Makeat kikhernepallot ja tahinikastike
Keskitaso
Alle 30 min
Ei, se ei ole munkki, vaikka äkkiseltään niin saattaisi erehtyä luulemaan. Nämä pallerot on tehty gram- eli kikhernejauhoista, maustettu kanelilla sekä kardemummalla ja friteerattu sitten rapeiksi. Kun lisänä tarjotaan tahinikastiketta ja granaattiomenan siemeniä, ollaan jo varsin jännittävän herkun äärellä. Tätä on pakko kokeilla!
Makeiden kikhernepallojen ja tahinikastikkeen ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous