Viikon ruokalista 23.10.2017

Viikon ruokalista: Uunipaahdettu perunamuusi kermaisen pekonipossun kera ja muut viikon makupalat

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Tällä viikolla opitaan, miten uunisilakoista saa takuulla meheviä ja tofusta ihanan rapsakkaa. Perunamuusikin päivitetään uuteen uskoon parilla nerokkaalla kikalla: uunissa paahtamalla ja parmesaanilla gratinoituna loihdit siihen hetkessä uutta twistiä.

Poimi vinkit ja mainiot reseptit viikon ruokalistalta.

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

Maanantai

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Ruokaisa ja lämmin salaatti ei taatusti jätä nälkäiseksi kun sen kokoaa bulgurista, linsseistä, uunissa makeiksi paahtuneista juureksista sekä suolaisesta halloumijuustosta.

Lämpimän bulgur-halloumisalaatin ohjeen löydät täältä.

Piparjuurikalat

Tiistai

Piparjuurikalat

Keskitaso

30-60 min

Tiistain kalaruoka on yhtä aikaa ihanan raikas ja täyteläinen. Sitruunan, tillin ja piparjuuren säväyttämä maustevoi ja näppärä leivinpaperikikka tekevät pikku kaloista ihanan meheviä. Voit valmistaa ruoan niin silakoista kuin muikuistakin.

Piparjuurikalojen ohjeen  löydät täältä.

kana-ohrakeitto

Keskiviikko

Kana-ohrakeitto

Keskitaso

30-60 min

Höyryävän kuuma keitto on syysruokaa parhaimmillaan. Tämä ohrasuurimoilla rikastettu kanakeitto maustetaan inkiväärillä, joten se maistuu taatusti myös nuhanenälle. Sattumina soppassa on porkkanoita ja herneitä.

Kana-ohrakeiton ohjeen löydät täältä.

seesamitofua ja riisiä

Torstai

Seesamitofua ja riisiä

Keskitaso

30-60 min

Tällä ohjeella loihdit tofusta hetkessä herkkua. Juju on paahtaa marinoitu tofu uunissa rapeaksi ja keittää tähteelle jääneestä marinadista makean tahmea kastike. Ruoka maistuu parhaalta kulhosta tarjottuna: lusikoi pohjalle jasmiiniriisiä, nostele päälle kastikkeessa pyöräytetyt tofukuutiot ja viimeistele annos kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.

Seesamitofun ja riisin ohjeen löydät täältä.

Lämmin suppilovahveroleipä

Perjantai

Lämmin sienileipä

Helppo

Alle 30 min

Lämpimät sienileivät ovat tuhtia ruokaa, jotka vievät nälän vikkelästi perjantai-iltana. Paahdettujen ruisleipien päälle kootaan kermaista supplovahverokastiketta sekä salamiviipaleita.

Lämpimän sienileivän ohjeen löydät täältä.

tomaattinen kala-katkarapupata

Lauantai

Tomaattinen kala-katkarapupata

Keskitaso

Yli 60 min

Lauantaina ruokalistalla on tomaattista kala-katkarapupataa. Ruoka tarjotaan rapeakuorisen leivän kera, jotta chilin ja valkosipulin maustaman kastikkeen voi pyyhkiä lautasilta viimeistä pisaraa myöten parempiin suihin.

Tomaattisen kala-katkarapupadan ohjeen löydät täältä.

pekoni-possua ja paahdettua valkosipuli-perunamuusia

Sunnuntai

Pekonipossua ja paahdettua perunamuusia

Keskitaso

Yli 60 min

Oletko koskaan valmistanut perunamuusia paahdetuista perunoista? Kannattaa kokeilla, sillä se antaa muusille ihan uutta makua. Tässä ohjeessa perunat paahdetaan ja soseutetaan sitten uunipaahdettujen valkosipulinkynsien sekä voisulan kera. Lopuksi pinta gratinoidaan vielä parmesaanijuustolla. Tarjoa uunimuusi paahdetulla pekonilla sekä sienillä höystettyjen kermaisten possunfileiden lisukkeena. Tästä ei sunnuntairuoka enää parane.

Pekonipossun ja paahdetun perunamuusin ohjeen löydät täältä.

helppo minttusuklaamousse

Helppo minttusuklaamousse

Helppo

Alle 30 min

Tämän minttusuklaamoussen valmistukseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta: suklaata, vettä ja tomusokeria. Lyhyen raaka-ainelistan lisäksi jälkkärin valmistuskin on hämmentävän nerokas. Suklaa sulatetaan sokerin kanssa vesitilkassa ja vatkataan sitten sähkövatkaimella moussemaiseksi vaahdoksi. Siinä se! Ole nopea, sillä mousse jähmettyy varsin vikkelästi.

Helpon minttusuklaamoussen ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi