Viikon ruokalista: Nopea lohirisotto ja muut viikon suosikit
Viikon ruokalista tarjoaa helpotusta arjen kiireiden keskelle: nerokas lohirisotto, helppoakin helpompi pikapasta sekä hauskat perjantaipizzat valmistuvat nopeammin kuin arvaatkaan. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.
Maanantai
Linssimureke
Keskitaso
Yli 2 h
Mehevä vegemureke tehdään linsseistä, kasviksista ja pähkinöistä. Surauta ainekset sekaisin monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, kaada massa vuokaan ja nosta uuniin kypsymään. Linssimureke on täydellinen valinta pääsiäsipöytään, mutta maistuu myös viikoloppuaterialla, vinkivink!
Ohje: Linssimureke
Inkivääri-limebrûlée
Keskitaso
Yli 2 h
Ranskalaisten jälkiruokaklassikkojen helmi on crème brûlée, joka tässä ohjeessa valmistetaan täyteläisestä mascarponejuustosta ja maustetaan keväisen raikkaasti inkiväärillä ja limetillä.
Ohje: Inkivääri-limebrûlée
Tiistai
Lohirisotto
Keskitaso
Alle 30 min
Tämä arjen nopea risotto on siitä kätevä, että se tehdään pikariisistä eikä sitä siksi tarvitse olla koko ajan hämmentelemässä ja vahtimassa. Kätevyydet sikseen, sillä parasta on kuitenkin maku. Kylmäsavulohen, sitruunan ja tillin mahtava makuliitto ei petä tälläkään kertaa.
Ohje: Lohirisotto
Keskiviikko
Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria
Helppo
Alle 30 min
Yksinkertaiset asiat ovat yleensä niitä parhaita. Kuten tämä pasta, jossa kastikkeena on vain oliiviöljyä, mausteena limetinmehua, valkosipulia sekä rouhaisu mustapippuria. Ja päällä tietysti reilusti pecorinojuustoa. Täydellinen ruoka silloin, kun kaappi ammottaa tyhjyyttä ja vatsa huutaa ruokaa – tai kelpaa tätä haarukoida oikestaan ihan milloin tahansa!
Ohje: Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria
Torstai
Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät
Keskitaso
30-60 min
Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet vievät kielen mennessään. Niissä on makeantahmea pinta ja mausteena seesamiöljyä sekä inkivääriä. Ohjeessa pyörykät kypsennetään grillissä, mutta ne voi mainiosti valmistaa myös uunissa tai paistinpannulla. Lorauta glaseerauskastiketta pannulle ja paista makoisiksi.
Ohje: Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät
Perjantai
Helpot vuohenjuusto-tomaattipizzat
Helppo
Alle 30 min
Täydellisessä perjantaipizzassa on tomaattikastikkeen tilalla pehmeää vuohenjuustoa ja täytteenä makeita kirsikkatomaatteja sekä pikanttia rucolaa. Pizzapohjat valmistuvat nopeasti valmiista tortillaletuista tai rieskoista.
Ohje: Helpot vuohenjuusto-tomaattipizzat
Lauantai
Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja
Helppo
Alle 30 min
Höyrytettyä kuhaa, kastikeena tilli-voisulaa ja höysteenä kapriksia, keitettyjä kananmunia sekä katkarapuja. Tämä kalaruoka ui suoraan lempiruokiesi kärkisijalle.
Ohje: Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja
Sunnuntai
Peruna-pekonigratiini
Keskitaso
Yli 60 min
Sunnuntain luksusruokaa: kermainen peruna-pekonigratiini, jonka kruunaa aromikas gruyere-juusto. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa loput.
Ohje: Peruna-pekonigratiini
Sitrussemifreddo
Helppo
Yli 2 h
Raikkaaseen sitrussemifreddoon tarvitset vain viisi raaka-ainetta ja pakastimen. Pakasta seos joko yhdessä isossa vuoassa tai jaa massa silikonisiin muffinivuokiin, jolloin semifreddo jäätyy nopeasti.
Ohje: Sitrussemifreddo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous