Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Nopea lohirisotto ja muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Viikon ruokalista tarjoaa helpotusta arjen kiireiden keskelle: nerokas lohirisotto, helppoakin helpompi pikapasta sekä hauskat perjantaipizzat valmistuvat nopeammin kuin arvaatkaan. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

linssimureke

Maanantai

Linssimureke

Keskitaso

Yli 2 h

Mehevä vegemureke tehdään linsseistä, kasviksista ja pähkinöistä. Surauta ainekset sekaisin monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, kaada massa vuokaan ja nosta uuniin kypsymään. Linssimureke on täydellinen valinta pääsiäsipöytään, mutta maistuu myös viikoloppuaterialla, vinkivink!

Ohje: Linssimureke

inkivääri-limebrulee

Inkivääri-limebrûlée

Keskitaso

Yli 2 h

Ranskalaisten jälkiruokaklassikkojen helmi on crème brûlée, joka tässä ohjeessa valmistetaan täyteläisestä mascarponejuustosta ja maustetaan keväisen raikkaasti inkiväärillä ja limetillä.

Ohje: Inkivääri-limebrûlée

lohirisotto

Tiistai

Lohirisotto

Keskitaso

Alle 30 min

Tämä arjen nopea risotto on siitä kätevä, että se tehdään pikariisistä eikä sitä siksi tarvitse olla koko ajan hämmentelemässä ja vahtimassa. Kätevyydet sikseen, sillä parasta on kuitenkin maku. Kylmäsavulohen, sitruunan ja tillin mahtava makuliitto ei petä tälläkään kertaa.

Ohje: Lohirisotto

pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Keskiviikko

Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Helppo

Alle 30 min

Yksinkertaiset asiat ovat yleensä niitä parhaita. Kuten tämä pasta, jossa kastikkeena on vain oliiviöljyä, mausteena limetinmehua, valkosipulia sekä rouhaisu mustapippuria. Ja päällä tietysti reilusti pecorinojuustoa. Täydellinen ruoka silloin, kun kaappi ammottaa tyhjyyttä ja vatsa huutaa ruokaa – tai kelpaa tätä haarukoida oikestaan ihan milloin tahansa!

Ohje: Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Tsukune - japanilaiset broileripyörykät vartaissa

Torstai

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät

Keskitaso

30-60 min

Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet vievät kielen mennessään. Niissä on makeantahmea pinta ja mausteena seesamiöljyä sekä inkivääriä. Ohjeessa pyörykät kypsennetään grillissä, mutta ne voi mainiosti valmistaa myös uunissa tai paistinpannulla. Lorauta glaseerauskastiketta pannulle ja paista makoisiksi.

Ohje: Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät

helpot vuohenjuusto-tomaattipizzat

Perjantai

Helpot vuohenjuusto-tomaattipizzat

Helppo

Alle 30 min

Täydellisessä perjantaipizzassa on tomaattikastikkeen tilalla pehmeää vuohenjuustoa ja täytteenä makeita kirsikkatomaatteja sekä pikanttia rucolaa. Pizzapohjat valmistuvat nopeasti valmiista tortillaletuista tai rieskoista.

Ohje: Helpot vuohenjuusto-tomaattipizzat

höyrytettyä kuhaa kapriksia ja katkarapuja

Lauantai

Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja

Helppo

Alle 30 min

Höyrytettyä kuhaa, kastikeena tilli-voisulaa ja höysteenä kapriksia, keitettyjä kananmunia sekä katkarapuja. Tämä kalaruoka ui suoraan lempiruokiesi kärkisijalle.

Ohje: Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja

peruna-pekonigratiini

Sunnuntai

Peruna-pekonigratiini

Keskitaso

Yli 60 min

Sunnuntain luksusruokaa: kermainen peruna-pekonigratiini, jonka kruunaa aromikas gruyere-juusto. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa loput.

Ohje: Peruna-pekonigratiini

sitrussemifreddo

Sitrussemifreddo

Helppo

Yli 2 h

Raikkaaseen sitrussemifreddoon tarvitset vain viisi raaka-ainetta ja pakastimen. Pakasta seos joko yhdessä isossa vuoassa tai jaa massa silikonisiin muffinivuokiin, jolloin semifreddo jäätyy nopeasti.

Ohje: Sitrussemifreddo

X