glögisuositukset
Annan viiniasiantuntija Ilkka Sirén on poiminut kauden glögisuositukset.
Ruoka

Viiniasiantuntijan glögisuositukset – 6 kauden täsmätärppiä

Mukillinen kuumaa glögiä tuo lohtua pimeään. Poimimme kauden juomista kuusi maistuvinta.
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia, OM-arkisto ja valmistajat, iStock

Kuumat glögikupilliset höyryävät taas suomalaiskodeissa. Herkkujuoma vaatii jokseenkin karut sääolosuhteet, jotta siitä pystyy nauttimaan toden teolla.

Vaikka joskus tuntuu, että samat vanhat glögit löytyvät hyllystä vuodesta toiseen, aina joukkoon tulee muutama hauska uutuus. Viinimaailmassa vahvassa nosteessa oleva luomutrendi näkyy myös glögihyllyssä.

Rocky Road Glögg 11,48 e, 0,75 l

Veikeällä rokkikuosilla varustettu Rocky road glögg on hauska tuliainen tupareihin tai illanistujaisiin. Nuorempaa glöginjuojaväestöä kosiskelevan pullon sisältä paljastuu makea, kypsän marjaisa, glögimausteinen, pähkinäinen ja aavistuksen suklainen juoma. Tarjoile jälkiruokaviinin sijaan esimerkiksi vaahtokarkkien kyytipoikana.

Rocky Road Glögg

Herrgårds Luomu Valkoviiniglögi 8,49 e, 0,75 l

Glögit saattavat joskus olla niin mausteisia, että niitä juodessa unohtaa juoman olevan mitään sukua viinille. Norjalainen Herrgårds luomu valkoviiniglögi on miellyttävän hillitty, hennon mausteinen ja makea glögi. Punaviiniglögit ovat vaaleita vantterampia ja hieman tanniinisia, minkä vuoksi valkoviiniglögit soveltuvat paremmin aperitiiviksi suolaisten alkupalojen kaveriksi.

Herrgårds Luomu Valkoviiniglögi

Blossa 2018 14,98 e, 0,75 l

Blossan vuosikertaglögi matkaa tänä vuonna Italiaan Amalfin rannikolle. Rosmariinilla, timjamilla ja basilikalla maustetun glögin makuprofiilia dominoi limoncello-likööriä muistuttava kypsän sitruksinen maku. Suosittelen tarjoilemaan vaalean vuosikertaglögin läpinäkyvästä lasista, kenties basilikanlehdellä koristeltuna, mikä auttaa alleviivaamaan juoman tyyliä.

Blossa 2018

G Luomu Punaviiniglögi 8,58 e, 0,75 l

Punaviiniglögi on monelle suomalaiselle kuin talvi pähkinänkuoressa. Tutut tuoksut ja maut viehättävät glögin ystäviä vuosi toisensa jälkeen. Viettelevän neilikkainen G luomu punaviiniglögi naapurimaastamme Ruotsista yllättää herkullisuudellaan. Luomuglögin maltillinen alkoholiprosentti tekee siitä erinomaisen juoman niin arkeen kuin juhlaankin. Viimeisen päälle viritetty juustolautanen saa maittavan parin tästä glögistä.

G Luomu Punaviiniglögi

Talvitori Organic Glühwein 8,98 e, 0,75 l

Perinteinen saksalainen glühwein on ajaton klassikko. Seppo Räty ei kuuluisasta kommentistaan päätellen vieraillut saksalaisella joulutorilla ja maistanut kupposta kuumaa glühweinia, sillä se on aivan mahtavaa! Kypsän marjaisa, joulumausteinen ja tyypillistä pohjoismaista glögiä kuivempi Talvitori organic glühwein on parhaimmillaan nautittuna ulkona hyvässä seurassa. Sopii myös vegaaneille!

Talvitori Organic Gluhwein

Loimu 2018 13,99 e, 0,75 l

Suomalainen vuosikertaglögi Loimu 2018 on lämpimän mausteinen, syvänpunainen ja viehättävän tasapainoinen glögi. Kun juhlaväellä on parasta päällä ja tarkoitus on juhlia antaumuksellisesti, tämä juoma ei petä. Pullon komea ulkoasu ja poikkeuksellisen laadukas sisältö tekevät glögistä myös mainion lahjan joulupöytään. Jos maistat yhden glögin tänä vuonna, olkoon se tämä.

Loimu vuosikertaglögi

X