Grillaus

6 x piknikgrilli – kaasua vai hiiltä?

Teksti: Anna.fi

Kertakäyttögrillille on useita käteviä ja kestäviä vaihtoehtoja. Poimimme tähän kuusi kiinnostavaa piknik-grilliä, jotka on helppo napata mukaan retkelle.

grillissä munakoisoa ja kesäkurpitsaa

Grillaaminen onnistuu helposti kodin ja mökin ulkopuolella, puistoissa, retkillä ja veneillä. Mukana kätevästi kuljetettavat piknik-grillit ovat kestävä vaihtoehto kertakäyttögrilleille.

Eva Solo -pöytägrilli

Eva Solon pöytägrilli sopii pienten naposteltavien, kuten tapasten grillaamiseen.  Posliinista valmistetun hiiligrillin voi asettaa terassin tai parvekkeen pöydälle. Pöytägrillillä voi grillata vaikkapa rapuja, parsaa, chiliä, paprikaa sieniä. Grillin puualusta ja lämpösuoja varmistavat, ettei pöydän pinta kärsi.  Grillissä on kantokahva, joten sen voi kuljettaa mukanaan piknikille.  Grillin kulho on tehty tulenkestävästä posliinista ja ritilä ja arina ruostumattomasta teräksestä. Sekä kulho, ritilä että arina ovat konepestäviä. Grilli painaa noin 5 kiloa, ja sen hinta on 95 euroa, Finnish Design Shop.

Nordic Season Summer BB

Nordic Season Summer BBQ -piknik-kaasugrilli on kevyt ja kulkee myös kätevästi mukana piknikille. Kaasugrilli kuumenee nopeasti ja sotkee vähemmän kuin hiiligrilli. Kun grillaaminen on lopetettu, grilli jäähtyy muutamassa minuutissa ja sen voi pakata mukanatulevaan salkunmalliseen kantolaukkuun. Grillin keittolevy toimii parillana. Yksi kaasupullo kestää noin 1,5 tuntia. Hinta noin 59 euroa, Gigantti.

LotusGrill

LotusGrill on lähes savuton, sillä rasva ei pääse tippumaan hiilien päälle: grillihiilet asetetaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kannelliseen, suljettavaan ja tiiviiseen hiiliastiaan. Grillissä on paristokäyttöinen sisäänrakennettu tuuletin, jonka puhaltaman ilman ansiosta hiilet palavat ilman kipinöitä. Grillin lämpötilaa voidaan säätää portaattomasti merkkivalolla varustetusta katkaisimesta vähentämällä tai lisäämällä grillin sisäänrakennetun tuulettimen kierroksia. Hiiliastia on erillisen teräksisen sisäkulhon sisällä, jossa hiilet pysyvät, vaikka grilli kaatuisi. Grilliritilän alla on kolmesta eristävästä osasta koostuva grillipohja, jonka seinärakenteen ansiosta grillin ulkokuori ei kuumene polttavaksi. Näin grilliä voi koskea, siirtää tai jopa kuljettaa paikasta toiseen myös grillauksen aikana. Myös sisäkulho on teräksinen ja ulkokulho jauhemaalattua terästä. Sekä grilliritilä että sisäkulho voidaan pestä astianpesukoneessa. Grillin paino 3,7 kiloa ja hinta noin 169 euroa, Musta Pörssi.

Jamie Oliver pallogrilli punainen

Kevytrakenteisen Jamie Oliver -pallogrillin voi napata mukaan puistoon tai retkelle, ja se sopii myös pienille parvekkeille. Hiilipallogrillissä on rosterinen grillauspinta, jonka halkaisija on 34,5 cm. Grilli seisoo  kolmen rosterijalan päällä ja sen teräskuvussa on kiinnityspannat, joilla kannen saa pysymään paikallaan. Grillin ala- ja yläosassa on säädettävät ilma-aukot. Kuvun rosterikahvassa on silicon-pinnoite. Grillin mitat ovat 39 x 39 x 47,5 cm ja se painaa noin 4 kiloa. Grillin hinta on noin 69 euroa, Kodin1.

Weber kannettava grilli

Weberin pienikokoinen brikettigrilli on helppo napata piknikille. Grilli sopii sekä suoraan että epäsuoraan grillaamiseen. Muodoltaan neliskulmainen grilli vie vähän tilaa ja on helppo säilyttää esimerkiksi asuntovaunun kaapissa tai tavaratilassa. Grillausalueen koko on 41 x 25 cm. Grillin hinta on noin 80 euroa, Verkkokauppa.com.

Weberin Go Anywhere -kaasugrilli

Weberin brikettigrillin kanssa sukunäiköinen Weberin Go-Anywhere on pieni  kaasugrilli, joka toimii retkikeittimistä tutulla kertakäyttökaasupullolla. Tämä kaasugrilli sopii  niin parvekkeelle, puistoon kuin purjeveneeseenkin. Grillissä on yksi polttimo, posliiniemaloitu teräsritilä ja 41 x 21 cm grillauspinta-ala.  Kapasiteetti riittää noin 2-4 henkilön grilliaterian valmistamiseen kerralla. Grillillä voi valmistaa pidempään kypsyviä grilliherkkuja erikseen hankittavan paistoritilän ja leivinpellin avulla. Grilli toimii kertakäyttöisellä 440 gramman kaasupullolla, joka riittää useamman tunnin grillaukseen. Esimerkiksi leirintäalueella grillin voi kytkeä isompaankaasupulloon Weberin adapterisetin avulla. Grillin hinta on 129 euroa, Motonet.

 Kuvat: Colourbox.com, Mastermark, Gigantti, Suomen Sähkötuonti, Kodin1, Weber.

Koonnut: Leena Kalliokoski

 

 

 

 

 

X