Vinkit

7 x uutuutuote grilliin: artesaanimakkaraa, riblettejä ja jälkimarinointia

Maistelimme lihatiskin uutuksia ja poimimme toimituksen suosikit kesän grillaustuotteista.

Teksti:
Emmi Toivonen, Leena Kalliokoski
Kuvat:
Jukka Pakarinen, Valmistajat

Maistelimme lihatiskin uutuksia ja poimimme toimituksen suosikit kesän grillaustuotteista.

Possua grilliin

ATrian fileelankkkuAtrian grillikesän uutuus on pintamaustettu viljaporsaan fileelankku. Ohueksi levyksi nuijittu porsaan ulkofilee on noin 50 cm:n mittainen ja sen voi grillata sellaisenaan, puolittaa pienempään grilliin sopivaksi tai leikata pihveiksi. Filee on kevyesti maustettu muun muassa sinapinsiemenillä, mustalla pippurilla ja paprikalla. Jos kaipaa makuun täpäkkyyttää pintaan voi hieroa vaikkapa chilijauhetta.

HK Riblet

Possu on pop kesän uutuuksissa myös HK:lla ja Lidlin Grillimaisteri-sarjassa. HK:n viljaporsaan Riblet on uusi tuttavuus luullisten lihapalojen valikoimassa. Aiemmin Pohjois-Amerikan ravintoloihin viety porsaan rintaluu löytää tänä kesänä tiensä myös suomalaisten kauppojen hyllyille.

Muiden luullisten lihapalojen tapaan Riblet ei ole mitään pikaruokaa, vaan sen valmistamiseen pitää varata noin kolme tuntia. Ribletit myydään 1,1 kilon pakkauksissa ja se on voimakkaasti meksikolaisittain maustettu.

Grillimaisteri porsaan potkat

Grillimaisteri-tarjonnan mielenkiintoisimpia lihauutuuksia lienee niin ikään meksikolaisittain maustetut porsaan potkat. Pakastealtaasta löytyvät potkat on esikypsennetty sous vide -menetelmällä, jonka pitäisi taata murea liha. Pakkauksessa on kaksi potkaa ja se painaa 500 grammaa.

Makkaran uusi tuleminen

HK Maakarit -makkarat

Suomalaisten suuri suosikki vuodesta toiseen on grillimakkara. Tänä vuonna HK lähestyi makkaramarkkinoita hieman eri kulmasta kuin yleensä. Markkinoille tuotiin HK Maakarit -makkaroita, joihin on haettu innoitusta maailmalta.

Näitä artesaanimakkaroita on kuutta eri makua: Marokon Hassan, Nürnbergin Günther, Thüringenin Hans, Kalifornian Dylan, Krakovan Wojtek ja Jaavan Rahmad. Perinteiseen grillimakkaraan verrattuna HK:n uutuuksissa on runsaammin mausteita ja rouheampi rakenne. Makkarat myydään 230-260 gramman pakkauksissa.

Jälkimarinoinnista kesän hitti?

Grillimaisteri finishing glaze

Hans Välimäki on ollut tänä vuonna mukana Grillimaisteri-sarjan uutuuksien kehittämisessä. Kesän 2016 kuumimmaksi grillaustrendiksi Välimäki nostaa jälkimarinoinnin, jota varten hän on kehittänyt Lidlille Grillimaisteri Finishing Glaze -kastikkeet. Niitä on saatavilla kahta eri makua: makean mausteinen Louisiana apricot black pepper ja Korean style. Koska jälkimarinadi levitetään lihalle vasta grillaamisen jälkeen, pysyy grilli siistimpänä.

Marinoimatonta broileria

Atria broilerin reisileika

Onneksi uutuustuotteista löytyy yhä enemmän lisäaineettomia ja marinoimattomia lihatuotteita. Yksi tällainen löytö on Atrian Naturelli broilerin luuton reisileike.

Nahalliset reisileikkeet sopivat hyvin grillaukseen, nahka paahtuu rapeaksi ja pitää samalla broilerin lihan mehukkaana. Reisileikkeet on pakattu 550 gramman pakkauksiin. Yhdessä pakkauksessa on  on 5-6 leikettä.

Atrian broileripekonipaketti

Atrian Jyväbroiler broileripekoni on kiinnostava uutuus ja vaihtoehto perinteiselle pekonille.
Maku on onnistunut ja pekoni paistuu pannulla ja grillissä yhtä rapeaksi kuin perinteinenkin.

Broileripekonissa on rasvaa 11 %, kun perinteissä on noin 30 – 40 %.  Broileripekoni valmistetaan suomalaisesta käsinleikatusta broilerin reisipaistista. Pekoni myydään 120 gramman pakkauksissa.

Grilliherkkujen reseptejä:

985712-makkaravartaat,590.jpg

Peruna-makkaravartaat

927275-nautavartaat.jpg

Grillaus: Kesän herkullisimmat vartaat

Kastikkeet

Neljä näppärää kastiketta grilliruoalle

921801-grillausrub.jpg

Grillausrub eli mausteseos

Kotiliesi.fi: Pieni grillausopas

X