Ramenkeitto saa makunsa siitakesienistä sekä miso-tahnasta.
Aasialaiset keitot ovat nyt supertrendikkäitä. Ruokaisa pho-keitto tai miso-ramenkeitto hurmaavat mauillaan.
Liemi on keiton sydän. Juuri nyt erilaiset aasialaiset keitot ovat kovassa huudossa. Keitot tuovat lohtua ja lämpöä kevään loskakeleihin. Niiden kokkaamisessa parasta ovat aromit, jotka täyttävät keittiösi.
Ruokaisat keitot taittavat nälän helposti. Nuudelit tuovat keittoon tekstuuria ja vihannekset väriä. Älä säikähdä raaka-aineluettelon pituutta. Jokaista ainesosaa tarvitaan, sillä valmiissa keitossa maut ovat juuri sopivassa tasapainossa.
Mausteinen pho-keitto
Liemi on tämän vietnamilaisen keiton a ja o. Keitto ei ole kiireruokaa, sillä liemen on hyvä antaa kiehua rauhassa 20 minuuttia. Voit varioida keittoa vaihtamalla naudanlihan broileriin tai vaikka tofuun.
Värikkäässä pho-keitossa maistuvat muun muassa neilikka ja korianteri.
Thaimaalainen rapukeitto
Thaimaalainen rapukeitto on pirteän punainen väriläiskä. Makunsa katkarapukeitto saa galangal-murskasta. Galangal on juurikasvi, jossa on hieno pihkainen aromi. Sitä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista tai aasialaisiin ruokiin erikoistuneista liikkeistä.
Katkarapukeitossa maistuu punainen curry-tahna ja chili.
Vegaaninen miso-ramen
Ramenkeiton rantauduttua Suomeen se keräsi nopeasti uskollisen ihailijakunnan. Onneksi se syntyy mainiosti myös kotikeittiössä. Tässä resepti vegaaniseen ramen-keittoon, joka saa arominsa miso-tahnasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous