Vinkit

Appelsiinimehut testissä - katso ylivoimainen voittaja!

Teksti:
emmitoivonen
Kuvat:
Valmistajat, Emmi Toivonen

Appelsiinimehuissa on runsaasti valinnanvaraa niin hintaluokassa kuin mehun valmistusmenetelmissäkin. Testasimme alle kolmen euron appelsiinitäysmehuja, joista raati nosti yhden ylivoimaiseksi ykköseksi. Katso, mikä mehu miellytti eniten.

Näin mehut testattiin

Raadin jäsenet kertoivat, että ovat valmiita maksamaan mehusta noin 1,50-3 euroa litralta. Arkiaamun mehulle sopivana hintana pidettiin 1,50-2 euroa. Viikonloppubrunssille tai -aamiaiselle oltiin valmiita satsaamaan hieman enemmän, jolloin mehun hinta voisi olla kolmekin euroa.

appelsiinimehut testissä

Valitsimme testiin kymmenen eri mehua, jotka haettiin Lidlistä, K-marketista sekä Alepasta. Kaikki testattavat mehut maksoivat alle kolme euroa litralta ja luokiteltiin täysmehuiksi.

Arviointi tapahtui asteikolla 1-5, jossa 1 on huonoin ja 5 paras. Testi toteutettiin sokkona eli raatilaiset eivät tienneet, mitä mehua kulloinkin joivat. Arvioinnin kohteena oli maun lisäksi mehun suutuntuma.

appelsiinimehut testissä

Tulokset

Raadin kiistaton suosikki oli God Morgon Sweet Brazil -mehu, joka hurmasi etenkin runsaalla hedelmälihapitoisuudellaan. Arlan God Morgon -mehuista maisteltiin myös Florida Orangea, mutta se ei saanut osakseen yhtä suurta ihastusta kuin Sweet Brazil.

Toiseksi testissä ponnisti Lidlissä myytävä Vitafit appelsiinitäysmehu, jonka aito appelsiinin maku sai erityistä kiitosta. Mehua voikin raadin kommenttien perusteella pitää erinomaisena ostoksena hintaansa nähden.

Kolmannelle sijalle ylsi K-kaupoista löytyvä Pirkka tuorepuristettu appelsiinitäysmehu.

Testaus

Rynkeby God Morgon Sweet Brazil appelsiinimehu

Rynkeby God Morgon Sweet Brazil

Kokonaisarvosana 4,8 

Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua 70%, tiivisteestä valmistettua appelsiinitäysmehua 30%. Sisältää hedelmälihaa.  Hinta 2,19 euroa
– Kuin suoraan appelsiinia haukkaisi! Paljon hedelmälihaa, mutta itse juoma ihanan kevyttä. – Nyt tuntuu applari! Paljon appelsiinin vihneitä, tällaista ”puristetun” appelsiinimehun kuuluu ollakin! – Kaipaisi lisää makeutta. Ihanat hipsut!
Vitafit appelsiinitäysmehu

Vitafit tuorepuristettu appelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana  4,2

Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua. Sisältää hedelmälihaa.  Hinta 1,99 euroa
– Kevyt, appelsiininen maku, ei perusmehu. – Ylellisen makuinen, maistuu ihan etelältä! – Sopivasti sattumia, mutta voisi olla täyteläisempikin
Pirkka appelsiinitäysmehu

Pirkka tuorepuristettu appelsiinitäysmehu

Kokonaispisteet 2,8 

Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua. Sisältää hedelmälihaa.  Hinta 2,29 euroa
– Freesi, hedelmäinen – Perusmehu, mutta ei ihan huono. Hento appelsiinimainen maku, ehkä hiukan liian makea. – Kaipaa lisää makeutta! Tylsä suutuntuma.
Valio hedelmätarha luomu appelsiinitäysmehu

Valio Hedelmätarha Luomuappelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana 2,7

 Valmistettu appelsiinitäysmehutiivisteestä.  Hinta 2,99 euroa
– Kardemummainen, mutta liian hapan. – Mukavan kirpsakka ja kivan kevyt. – Epämiellyttävä sokeriliemi
Marli Brazil appelsiinitäysmehu

Marli Brazil Appelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana  2,3

 Valmistettu appelsiinitäysmehutiivisteestä.  Hinta 1,49 euroa
– Appelsiinin makua löytyy, tosin aika makea – Vähän imelä, ei kovin suurta herkkua. Melkein voisi sanoa, että aika pahaa. – Liian hapanta, mutta suutuntumaltaan pehmeää.
Vitafit Appelsiinimehu

Vitafit Premium Orange Juice Smooth

Kokonaisarvosana 2,3 

 Tuorepuristettua appelsiinitäysmehua.  Hinta 1,99 euroa
– Tässä on jokin jännä maku, kukkainen. – Samettinen, mukava suutuntuma, mutta aika paksua. – Nyt saa appelsiinia kyllä hakea! En tosin keksi muutakaan hedelmää, jota muistuttaisi.
Rainbow appelsiinitäysmehu

Rainbow 100% appelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana 2,0

Tuorepuristettua appelsiinimehua. Sisältää hedelmälihaa.  Hinta 2,29 euroa
– Tämä olisi aamiaisella pettymys. Hyi. – Mehussa maistuu appelsiini kevyesti, mutta liika makeus hiukan haittaa. – Aika hintsusti hedelmälihaa. Mieluummin ei olisi ollenkaan kuin ärsyttävän vähän.
Rynkeby God Morgon Florida appelsiinimehu

Rynkeby God Morgon Florida

Kokonaisarvosana 1,7  

Valmistettu täysmehutiivisteestä. Sisältää hedelmälihaa.  Hinta 2,19 euroa
– Säilötyn makuinen perusmehu. – Metallinen maku. Täyteläinen suutuntuma, mutta hedelmäliha puuttuu. – Melko karvas, ei kovin miellyttävä.
Rainbow appelsiinitäysmehu tiivisteestä

Rainbow appelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana 1,3 

 Valmistettu täysmehutiivisteestä.  Hinta 1,39 euroa
– Ei hääppöinen, ehkä vähän karvaskin. Menee peruslitkujen joukkoon, mitäänsanomaton. – Maistuu viinalta. – Karmea, teollinen maku. Voiko tämä olla täysmehu?
Valio appelsiinitäysmehu

Valio appelsiinitäysmehu

Kokonaisarvosana 1,3

 Valmistettu täysmehutiivisteestä.  Hinta 1,59 euroa
– Prosessoitu maku, laimea. – Melko makea ja aika sakea. Vähän kuin mehukeittoa joisi. – Todella perusmehu, oikea appelsiini ei maistu.
appelsiinimehut testissä

 

 

X