
Astetta parempaa arkisesta jauhelihasta: Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

Kofta on erityisesti Lähi-idän keittiöstä tuttu jauhelihavarras, josta on variaatioita varmasti yhtä monta kuin kotoisista lihapullistakin.
Nämä koftat saavat makua tomaattisesta chilin terävöittämästä harissatahnasta, juustokuminasta ja tuoreista yrteistä. Sikarinmuotoiset jauhelihatangot voi kypsentää paistinpannulla tai uunissa ja pujottaa halutessaan vartaisiin, sillä myös hauska tarjoilutapa tuo uutta eloa ja iloa arkiruokailuun.
Kofta-vartaat tarjotaan shirazi-salaatin kera. Kurkkua, tomaattia ja sipulia sisältävä, limetillä ja mintulla höystetty iranilainen salaatti on raikas lisä tuhdin ja mausteisen jauheliharuoan kylkeen.
Uutta eloa jauhelihaan taiot myös näillä ohjeilla:

Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutsatsiki ja paahdettua pitaleipää

Grillatut jauhelihavartaat ja mausteinen tomaattikastike bulgarialaisittain

Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous