kofta-vartaat ja shirazi-salaatti
Mitä tänään ruoaksi?

Astetta parempaa arkisesta jauhelihasta: Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

Jauheliha on keittiön moniottelija ja suosittua arkiruokaa ympäri maailmaa.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen
kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

Kofta on erityisesti Lähi-idän keittiöstä tuttu jauhelihavarras, josta on variaatioita varmasti yhtä monta kuin kotoisista lihapullistakin.

Nämä koftat saavat makua tomaattisesta chilin terävöittämästä harissatahnasta, juustokuminasta ja tuoreista yrteistä. Sikarinmuotoiset jauhelihatangot voi kypsentää paistinpannulla tai uunissa ja pujottaa halutessaan vartaisiin, sillä myös hauska tarjoilutapa tuo uutta eloa ja iloa arkiruokailuun.

Kofta-vartaat tarjotaan shirazi-salaatin kera. Kurkkua, tomaattia ja sipulia sisältävä, limetillä ja mintulla höystetty iranilainen salaatti on raikas lisä tuhdin ja mausteisen jauheliharuoan kylkeen.

Uutta eloa jauhelihaan taiot myös näillä ohjeilla:

feta-jauhelihapihvit, pitaleipää

Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutsatsiki ja paahdettua pitaleipää

grillatut jauhelihakepakot ja mausteinen tomaattikastike bulgarialaisittain

Grillatut jauhelihavartaat ja mausteinen tomaattikastike bulgarialaisittain

jauhelihavartaat ja tomaattikastike

Grillatut jauhelihavartaat ja tomaattikastike

Kotiliesi.fi: Turkkilaiset varraslihapullat

X