Mitä tänään ruoaksi?

Astetta parempaa kinkkuun käärittynä: Lohi-saltimbocca ja peruna-kaprismurskaa

Perinteisesti vasikasta valmistettu italialainen klassikkoruoka saltimbocca onnistuu mainiosti myös lohesta.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Pannulla paahdetun sitruunan karamellisoitunut mehu täydentään italialaistyyppisen uunilohen.

Perinteisesti vasikasta valmistettu italialainen klassikkoruoka saltimbocca onnistuu mainiosti myös lohesta.

lohi-saltimbocca

Annospaloiksi leikatut, suolalla ja pippurilla maustetut lohifileet kääritään salvianlehtiin ja ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennetään uunissa vartin verran.

Saltimbocca kruunataan usein kapriksilla, tällä kertaa kaprikset tarjotaan perunamurskaan sekoitettuna. Herkullinen perunalisuke valmistuu survomalla keitetyt perunat karkeaksi muhennokseksi, johon saa jäädä aavistus sattumia ja purutuntumaa. Joukkoon sekoitetaan oliiviöljyä ja tuoretta persiljaa sekä kapriksia antamaan makua ja mehevyyttä.

Ruokaisa lohi-saltimbocca ja peruna-kaprismurska saa raikkaan säväyksen pannulla pikaisesti karamellisoidusta sitruunasta, joka kruunaa herkullisen annoksen.

Myös nämä maistuvat herkulta kinkkuun käärittynä:

Kinkkuun_kaarityt_broilerivartaat

Kinkkuun käärityt broilerivartaat

pekoni-katkarapuvartaat

Pekoni-katkarapuvartaat

vuohenjuustolla täytetyt broilerinfileet

Vuohenjuustolla täytetyt broilerinfileet

Kotiliesi.fi: Saltimboccaa broilerista

X