Perinteisesti vasikasta valmistettu italialainen klassikkoruoka saltimbocca onnistuu mainiosti myös lohesta.
Annospaloiksi leikatut, suolalla ja pippurilla maustetut lohifileet kääritään salvianlehtiin ja ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennetään uunissa vartin verran.
Saltimbocca kruunataan usein kapriksilla, tällä kertaa kaprikset tarjotaan perunamurskaan sekoitettuna. Herkullinen perunalisuke valmistuu survomalla keitetyt perunat karkeaksi muhennokseksi, johon saa jäädä aavistus sattumia ja purutuntumaa. Joukkoon sekoitetaan oliiviöljyä ja tuoretta persiljaa sekä kapriksia antamaan makua ja mehevyyttä.
Ruokaisa lohi-saltimbocca ja peruna-kaprismurska saa raikkaan säväyksen pannulla pikaisesti karamellisoidusta sitruunasta, joka kruunaa herkullisen annoksen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous