Vinkit 7.2.2017

Bataattiranskalaiset vievät kielen mennessään – 3 herkullista bataattilisuketta

Teksti: Saara Kärki
Rapeat bataattiranskalaiset, juurestikut ja uunissa paahdetut punajuuret ja bataattikiekot ovat maukkaita lisukkeita.

Bataatti on makea ja helppo juures. Siitä syntyvät maukkaat bataattiranskalaiset, jotka on näppärä valmistaa myös kotioloissa. Bataatin maku syvenee kypsyessä ja se sopii oikein hyvin niin lihan lisukkeeksi kuin omaksi ateriakokonaisuudekseen.

Bataattiranskalaisia varten ei kannata turhaan kuoria bataattia. Pese bataatti hyvin ja nauti kuoressa olevista ravintoaineista.

Bataattiranskalaiset paahtuvat uunissa

Perinteiset bataattiranskalaiset eivät kaipaa makuparikseen paljon muuta kuin suolaa ja öljyä. Muista paahtaa niitä sopivan kauan, jotta saat niistä rapeita. Katso herkullisten bataattiranskalaisten resepti.

Bataattiranskalaiset_1

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti kotikeittiössä yksinkertaisten mausteiden avulla.

Juurestikuissa monipuolisia makuja

Bataatin kaveriksi voi valmistaa ranskalaisia myös muista juureksista. Perinteisen perunan sijaan kannattaa testata vaikka palsternakkaa tai lanttua. Myös porkkana maistuu hyvältä rapeaksi paistettuna.

Bataattiranskalaisten kaveriksi voi kokeilla juurestikkuja vaikka lantusta tai nauriista.

Herkullinen salaattikombo

Bataatti sopii hyvin yhteen punajuuren kanssa.  Uunissa paahdetut juurekset kuoritaan ja viipaloidaan herkulliseen salaattiin. Mintun ja persiljan ryydittämät juurekset maistuvat erinomaisilta jogurttikastikkeen kanssa. Nauti sellaisenaan tai vaikka kalan tai lihan lisukkeena. Katso punajuuri-bataattisalaatin resepti.

Bataatti-punajuurisalaatti

Bataatti-punajuurisalaatti toimii sellaisenaan, mutta myös lisukkeena.

Lue myös:

Bataatti taipuu myös leiväksi

Wasabista potkua bataattimuussiin

Bataatti korvaa porkkanan kakussa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi