Vinkit

Blinipannu kuumaksi – poimi kuohkeiden blinien ja herkullisten lisukkeiden reseptit

Teksti: Anna.fi

Vastapaistetut kuohkeat blinit loistavine lisukkeineen ovat sydäntalven juhlaruokaa. Parhaat blinit ovat pinnaltaan rapeita, sopivan rasvaisia ja tirisevän kuumia.

Tattarijauhot, hapattaminen ja maltillinen paistaminen saavat aikaan blinien kuohkeuden. Varaa blinien tekoon myös aikaa. Blinitaikinan kannattaa antaa käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Vaivannäkö ja maltti palkitaan suussasulavalla lopputuloksella – kuohkeilla blineillä.

Pino arki-illan blinejä syntyy nopeasti taikinasta, jonka kohotusaineena käytetään soodaa. Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta ja savusilakka-kananmunatahnaa.

blinit ja lisukkeet, suolakurkkukaviaari, graavisiikatartar, poro-homejuustolisuke

Blinien kanssa syödään usein mätiä, smetanaa ja sipulisilppua, mutta myös muita höysteitä kannattaa maistella. Kokeile suolakurkkukaviaariagraavisiika-kurkkutartaria ja poro-homejuustolisuketta.

Varaa osa blinitaikinasta paistettavaksi pieniksi, ohuiksi jälkiruokablineiksi. Mausta taikina ennen paistamista ripauksella sokeria. Tarjoa lisänä pakastemansikoita Romanovin tapaan sekä rahkalla kevennettyä kermavaahtoa.

Kuvat: Jukka Pakarinen

Toimittaja: Taina Salovaara

Katso myös:

blinit lisukkeineen

Pikablinit
Tarjoile blinit mädin ja kylmäsavulohen kanssa
Sienisalaattia blinien kanssa
Blinit wasabilohen kanssa
Blinit ja muikunmäti-graavisiikamousse
Blinit kylmäsavulohen, kirjolohen mädin ja savulohimoussen kanssa
Sieni-punajuurisalaatti blineille
Blinit tervaolueesta
Gluteenittomat blinit

Kotiliesi.fi: Pikaiset perunablinit

 

X