Mitä tänään ruoaksi?

Blondipipareissa maistuu joulu

Joko leivotaan pipareita?

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Joko leivotaan pipareita?

Blondipiparit

Kun uunista tulvahtaa vastustamaton kanelisten pipareiden tuoksu tietää, ettei jouluun ole enää pitkästi. Perinteisten piparkakkujen rinnalle sopivat vaihteeksi myös vaaleat piparkakut. Vaaleasta väristä huolimatta näissäkin blodipipareissa maistuvat tutut joulun maut, kaneli ja inkivääri. Tupsauta valmiiden pikkuleipien päälle tomusokeria, koristele sokerikuorrutteella, nauti sellaisenaan tai vaikka juustojen ja viikunahillon kanssa.

Ja taikinan maisteluhan on leivonnassa se tärkein osuus. Onneksi tällä reseptillä tehtynä taikinaa valmistuu sen verran runsaasti, että siitä riittää hieman myös leivontaa varten.

Piparkakkuja modernisti ja perinteisesti:

vaaleat piparkakut

Vaaleat piparkakut

piparkakut

Perinteiset piparkakut

piparipallot

Piparipallot

Kotiliesi.fi: Vaaleat piparit

X