Vinkit

Booli sopii erinomaisesti kevään juhliin – keväiset boolireseptit pirskahtelevat raikkautta

Raikkaat boolit sopivat täydellisesti kevään juhlasesonkiin.
Teksti: Saara Kärki

Kevät on juhlasesonkia, jolloin kohotetaan maljoja niin talven taittumiselle kuin äideille sekä valmistuneille. Turhan usein booli mielletään vain kesäiseksi juomaksi. Se nimittäin sopii erinomaisesti myös kevääseen.

Boolia voi varioida makunsa mukaan. Siihen sopivat marjat ja hedelmät sekä alkoholi ja limsat. Kurkkaa Ruoka.fi:n keräämät reseptit ja kokeile mikä sopisi sinun kevätrientoihisi.

Kullan keltainen booli

Lakkabooliin on hyvä sujauttaa pakkasesta viimekesäiset hillat. Jos lakkoja ei löydy omasta pakastimesta, niitä saa myös kaupan pakastealtaasta. Aikuiseen makuun sopiva booli saa kauniin kultaisen värinsä juoma lakkojen lisäksi likööristä.

Resepti: lakkabooli

Lakkabooli

Lakkaboolin voi nauttia pienistä kupeista perinteisten juomalasien sijaan.

Omenaista pirskahtelua limsasta

Omenaisessa boolissa likööri ja kuohuviini saavat kyytipojakseen yllättäjän, nimittäin limsan. Kokonaisuus kuitenkin toimii, joten booli on oiva ja herkullinen maljajuoma kevään kemuihin. Jos omenabooli on makuusi liian makeaa, voit toki vaihtaa limsan kuohuviiniin.

Resepti: omenainen booli

Omenainen booli syntyy kuohuviinistä, likööristä ja limsasta.

Alkoholiton inkivääriolut

Inkivääriolut syntyy helposti inkivääristä, sitruunasta ja vissystä. Sitä voi tarjota vaikka vappuna siman sijasta. Alkoholiton inkivääriolut sopii mainiosti koko perheelle. Sokerin määrää muuttelemalla voi annostella juoman makeutta.

Resepti: inkivääriolut

Ginger ale on klassikkojuoma, joka sopii koko perheelle.

Lue myös:

Helmeilevä marjajuoma

Rubiini booli Fresitasta

Raikkaan punainen karpalobooli

X