Brunssin sijaan kello viiden tee: skonsseja, kurkkuleipiä ja sitruunatorttua
Kunpa ehtisi joskus viettää kello viiden teehetkeä! Kutsuisi vaikka jonakin sunnuntaina naiset koolle ja kattaisi pöytään sen seitsemää sorttia suolaista ja makeaa, ihan perienglantilaiseen tyyliin.
Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen, Sampo Korhonen/Otavamedia, Valmistajat
Kunpa ehtisi joskus viettää kello viiden teehetkeä! Kutsuisi vaikka jonakin sunnuntaina naiset koolle ja kattaisi pöytään sen seitsemää sorttia suolaista ja makeaa, ihan perienglantilaiseen tyyliin.
Vastapaistetut skonssit ovat iltapäiväteen olennainen osa. Tarjoa skonssien kanssa maustamatonta tuorejuustoa tai lemoncurdia
Raikkaan makean sitruunatortun voi koristella tuoreilla marjoilla ja sitruunaviipaleilla tai pelkällä tomusokerilla.
Kuivatut ruusunnuput ja tuoreet marjat sopivat suloisten minimazariinien koristeiksi. Kurkkuleivät,juustoleivät, lohileivät ja pienet juustosarvet maistuvat myös kello viiden teellä. Kun leivonnaiset ja leivät ovat tarpeeksi pieniä, voi nautiskelija ottaa surutta joka sorttia.
Nauti mausta Hauduta tee kuumalla vedellä lämmitetyssä kannussa. Kaada kannuun keitetty vesi, lisää teelehdet (tai teepussit) ja hämmennä. Hauduta teetä 3-5 minuuttia, ei kauempaa. Vihreälle teelle riittää 2 minuuttia. Liian pitkä haudutusaika tekee juomasta kitkerää.
Vihreää
Twiningsin vihreässä chaiteessä maistuvat inkivääri ja kaneli.
Kaiken kanssa
Taylors of Harrogate Afternoon Darjeeling on hienostunut intialainen darjeelingtee. Se on varma valinta kello viiden teelle, kun tarjolla on sekä suolaista että makeaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous