chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä
Mitä tänään ruoaksi?

Chorizo-pyttipannu vuohenjuustokreemillä on kelpo perjantaiherkku

Tulinen chorizo, makeanhappamat omenat ja täyteläinen vuohenjuusto muodostavat makunystyröitä hivelevän kokonaisuuden.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia
chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Vanha klassikko pyttipannu eli spydäri ei ole mikään tylsä arkisapuska, vaan kunnon raaka-aineista huolella tehtynä fiini herkku, jolla kelpaa aloittaa viikonlopun vietto. Parhaimmillaan pyttipannu seuraa vuodenaikojen sesonkeja ja tyhjentää jääkaapin edellispäivän tähteistä aivan huomaamatta.

Syksyiseen chorizo-pyttipannuun uppoavat niin keitetyt potut kuin maahan pudonneet omenatkin. Osan edellispäivän perunoista voi korvata syksyn väreissä hehkuvilla juureksilla. Tulinen chorizo tuo potkua viileneviin päiviin ja täyteläisen pehmeä vuohenjuustokreemi tasapainottaa maut herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Pyttipannu on monipuolinen ruoka:

parempi pyttipannu

Parempi pyttipannu

juurespyttipannu

Juurespannu Bellmanin tapaan

pihvipyttis

Pihvipyttis

Kotiliesi.fi: Raakamakkarapyttis

X