Dukkapaneroitu_broileri
Mitä tänään ruoaksi?

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti säväyttävät

Huumaavan herkulliset mausteet taikovat arkisiin raaka-aineisiin ihan uutta ilmettä. Dukkah-mausteseos on helppo tehdä myös kotona.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen
Dukkapaneroitu_broileri

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jossa paahdetut pähkinät ja siemenet sekä mausteet, kuten korianterin siemenet ja juustokumina yhdistyvät huumaavan herkulliseksi kokonaisuudeksi. Koska virallista reseptiä mausteseokselle ei ole, sitä voi jalostaa omaan makuunsa sopivaksi ja kokeilla rohkeasti myös muita siemeniä ja pähkinöitä.

Dukkahin juju on käyttää kokonaisia mausteita ja pähkinöitä, paahtaa ne pannulla tuoksuviksi ja murskata ne sitten morttelissa herkulliseksi kokonaisuudeksi. Dukkah antaa paitsi reilusti makua myös herkullisen ja rapean pinnan esimerkiksi broilerileikkeisiin.

Rinnalleen dukkahpaneroidut broilerit saavat mausteisen porkkanasalaatin, joka päihittää arkisen porkkanaraasteen mennen tullen. Korianterin- ja juustokuminan siemenet ovat viettelevä porkkanoiden kumppani ja tilkka appelsiinimehua jalostaa salaatista vastustamattoman herkun.

Lisää makua broilerille ja porkkanoille:

Zaatar-broileria

Zaatar-broileri

porkkanasalaatti

Porkkanasalaatti

pähkinäinen broileri

Pähkinäinen broileri

Kotiliesi.fi: Marokkolainen sitruunakana

X