Reseptit

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Lähi-idän paahdettu mausteseos, dukka, tuo herkullisuutta ja rapean pinnan broilerileikkeisiin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Huumaavan herkulliset mausteet taikovat arkisiin raaka-aineisiin ihan uutta ilmettä. Dukkah-mausteseos on helppo tehdä myös kotona.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Dukkapaneroitu broileri

  • 4 broilerin ohutta fileeleikettä

Dukka-mausteseos

  • 4 rkl hasselpähkinöitä
  • 4 rkl ruskeita manteleita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl sormisuolaa

Paistamiseen

  • öljyä

Mausteinen porkkanasalaatti

  • 500 g porkkanoita
  • 1/2 tl korianterin- ja juustokuminan siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl hienonnettua minttua ja korianteria
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • vesikrassia

Valmistusohje

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti valmistuvat näin helposti:

1. Valmista ensin porkkanasalaatti. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jauha siemenet morttelissa ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Paahda siemenet ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon porkkanat. Nosta pannu syrjään. Mausta lisäke appelsiinin kuorella ja mehulla, hienonnetuilla yrteillä ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä.

3. Paahda dukkamausteseokseen pähkinöitä, manteleita ja siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja niistä irtoaa tuoksua. Murskaa morttelissa karkeaksi. Kääntele broilerin leikkeitä dukkamausteseoksessa samalla hieman painellen. Paista leikkeet öljyssä keskilämmöllä käännellen kypsiksi. Tarjoa dukkapaneroitu broileri porkkanasalaatin ja esimerkiksi vesikrassin kera.

Vinkki: Tee marokkolaisen broilerin kylkeen couscous-salaatti.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy herkullinen Marokon mantelikana

X