Vinkit

Etelän hedelmät keventävät ateriaa

Teksti:
Anna.fi

Etelän hedelmät tuovat ruokaan väriä, voimaa ja vitamiineja. Yhdistele eksoottisia hedelmiä ennakkoluulottomasti liha- ja kalaruokiin, pilko sattumiksi salaattiin tai pyöräytä mausteiseksi keitoksi. Nappaa talteen herkulliset reseptit.

Pohjoisen porokin viihtyy hyvin etelän hedelmien seurassa. Kylmäsavupororouheesta, ranskan kermasta ja tuorejuustosta sekoitetulla täytetyt avokadot viimeistellään granaattiomenan siemenillä.

Papaijan mehukas hedelmäliha muistuttaa maultaan melonia ja sopii pariksi suolaisen kinkun ja pekonin kanssa. Papaija-pekonisalaatti sopii alkupalaksi tai juhlavaksi iltapalaksi tuoreen leivän kanssa.

Vahvan keltainen, intialaisittain valmistettu  mangokeitto nautitaan haaleana. Tarjoa mangokeitto haaleana jogurttisilmällä höystettynä. Lisukkeeksi sopii lämmin naanleipä.

Kirpeän raikas hedelmäsalsa vie kotimaisen siian eksoottisempiin maisemiin. Salsa valmistetaan verigreipistä, punasipulista, kiivistä, passionhedelmästä ja säväytetään chilillä.

Tutustu erilaisiin hedelmiin.

Teksti: Taina Salovaara

Kuvat: Ari Heinonen

X