Gluteenittomat kaura-teeleivät ja chia-marjahillo
Teresa Välimäen gluteenittomat kaura-teeleivät herättävät herkkunälän. Nauti teeleivät ihanan chia-marjahillon kera.
Ainekset
Hillo
- 200 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
- ripaus kanelia ja kardemummaa
- 1 rkl chiasiemeniä
- 1-2 rkl hunajaa
Kaurateeleipä
- 3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
- 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- suolaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl intiaanisokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Gluteenittomat kaura-teeleivät ja chia-marjahillo valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita kulhossa marjat, kaneli ja kardemumma, chiasiemenet sekä hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 2–3 tuntia ja sekoita tasaiseksi. Säilytä kannellisessa purkissa viileässä.
2. Sekoita kaikki kaura-teeleivän ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää teeleipää leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile gluteenittomat kaura-teeleivät chia-marjahillon kanssa.
Vinkki: Kokeile myös gluteenittomia pannusämpylöitä
Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton suolainen piirakka – katso herkulliset ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous