gluteenittomat kaura-teeleivät
Mitä tänään ruoaksi?

Gluteeniton kaura-teeleipä ja chia-marjahillo on terveellinen herkku

Kuppi kuumaa teetä ja lämpimät kaura-teeleivät chiahillon kera ovat sateisen torstain pelastus.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
gluteenittomat kaura-teeleivät

Gluteenittomat kaura-teeleivät syntyvät hetkessä ja maistuvat herkulta raikkaan marjahillon kera. Teeleipiä tehdessä ei tarvitse olla kummoinenkaan jauhopeukalo, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikina taputellaan kahdeksi leiväksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Vajaa vartti uunissa ja lämpimäiset ovat valmiita nautittavaksi.

Terveelinen marjahillo syntyy chian siemenistä, jotka sulatettujen pakastemarjojen kanssa sekoitettuna muodostavat paksun hillon kaltaisen geelin. Makeutukseen riittää tilkka hunajaa ja mausteeksi ripaus kardemummaa tai kanelia. Paras tulos syntyy, kun hillo tekeytyy jääkaapissa pari tuntia, mutta hätäisimmät lusikoivat sitä teeleipien päälle jo puolen tunnin kuluttua. Hillo säilyy jääkaapissa pari päivää, joten sitä voi huoletta valmistaa isommankin satsin nautittavaksi seuraavana aamuna esimerkiksi pehmeän aamupuuron kera.

Lisää herkkuja teen kera nautittavaksi:

ricottaskonssit ja mustikkaricottavoi

Ricottaskonssit ja mustikkaricottavoi

Rapea_gluteeniton_teeleipa

Rapea gluteeniton teeleipä

tummat karpaloskonssit

Tummat karpaloskonssit

Kotiliesi.fi: Sitruunalla maustetut skonssit

X