Reseptit

Gluteenittomat kaura-teeleivät ja chia-marjahillo

Teresa Välimäen gluteenittomat kaura-teeleivät herättävät herkkunälän. Nauti teeleivät ihanan chia-marjahillon kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Kuppi kuumaa teetä ja lämpimät kaura-teeleivät chiahillon kera ovat viileän syysillan pelastus.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hillo

  • 200 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
  • ripaus kanelia ja kardemummaa
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1-2 rkl hunajaa

Kaurateeleipä

  • 3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
  • 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

Gluteenittomat kaura-teeleivät ja chia-marjahillo valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita kulhossa marjat, kaneli ja kardemumma, chiasiemenet sekä hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 2–3 tuntia ja sekoita tasaiseksi. Säilytä kannellisessa purkissa viileässä.

2. Sekoita kaikki kaura-teeleivän ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää teeleipää leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile gluteenittomat kaura-teeleivät chia-marjahillon kanssa.

Vinkki: Kokeile myös gluteenittomia pannusämpylöitä

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton suolainen piirakka – katso herkulliset ohjeet!

X