Gluteenitomman pizzan täytteenä on herkkusieniä ja ihanan raikasta salaattia.
Gluteeniton pizzapohja syntyy kätevästi kotona. Rapea pohja saa lisämakua täyteläisestä kastikkeesta ja herkullisista täyteyhdistelmistä. Poimi Ruoka.fi:n vinkit.
Gluteeniton pizza syntyy näppärästi esimerkiksi gluteenittomasta jauhoseoksesta tai tattarijauhosta. Gluteeniton pizza syntyy perinteistä pizzaa nopeammin, sillä gluteenitonta pizzataikinaa ei tarvitse nostattaa yhtä pitkään kuin perinteistä pohjaa.
Kokeile esimerkiksi näitä gluteenittomia pizzapohjia ja täytevaihtoehtoja:
Gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti gluteenittoman herkkusienipizzan pohjaksi. Voit vaivatessa joutua lisäämään jauhoseosta, joten tarkkaile sen koostumista leipomisen aikana.
Itse tehty tomaattikastike kruunaa pizzan kuin pizzan. Kastike syntyy pienellä vaivalla: kun tomaattimurskan keittää kasaan ja maustaa valkosipuleilla ja yrteillä, pääsee lähelle italialaisen pizzerian makumaailmaa. Monen pizzataiturin salainen ase on lisätä ripaus sokeria kastikkeeseen taittamaan tomaattien happamuutta.
Tyypillinen pizzatäyte on suolainen ja vahva. Sen kanssa kannattaa kokeilla hedelmäistä ja makeaa täytettä. Näin saat pizzaasi uusia maku-ulottuvuuksia.
Aromikkaan juuston kaveriksi sopii esimerkiksi viikuna ja päärynä. Yhdistelmä toimii erinomaisesti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous