Vinkit 3.3.2017

Gluteeniton pizzapohja syntyy kotona nopeasti – kruunaa rapea pohja ihanilla täytteillä!

Teksti: Saara Kärki
Gluteeniton pizzapohja syntyy kätevästi kotona. Rapea pohja saa lisämakua täyteläisestä kastikkeesta ja herkullisista täyteyhdistelmistä. Poimi Ruoka.fi:n vinkit.

Gluteeniton pizza syntyy näppärästi esimerkiksi gluteenittomasta jauhoseoksesta tai tattarijauhosta. Gluteeniton pizza syntyy perinteistä pizzaa nopeammin, sillä gluteenitonta pizzataikinaa ei tarvitse nostattaa yhtä pitkään kuin perinteistä pohjaa.

Kokeile esimerkiksi näitä gluteenittomia pizzapohjia ja täytevaihtoehtoja:

Gluteeniton pizzapohja gluteenittomasta jauhoseoksesta

Gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti gluteenittoman herkkusienipizzan pohjaksi. Voit vaivatessa joutua lisäämään jauhoseosta, joten tarkkaile sen koostumista leipomisen aikana.

Resepti: gluteeniton herkkusienipizza

Gluteeniton_herkkusienipizza

Gluteenitomman pizzan täytteenä on herkkusieniä ja ihanan raikasta salaattia.

Gluteeniton pizzapohja tattarijauhosta

Gluteenittoman valkoisen parsakaalipizzan pohja syntyy tattarijauhosta. Tattarijauhosta valmistettu pizzapohja on mukavan rapea. Vaalean pizzan juju on siinä, että tomaattikastike korvataan sitruunankuorella ja valkosipulilla maustetulla ranskankermalla.

Resepti: gluteeniton valkoinen parsakaalipizza

Tattarijauhoista syntyy rapea pizzapohja. Valkoisessa pizzassa tomaattikastike korvataan ranskankermalla.

Tomaattikastike saa makunsa sokerista

Itse tehty tomaattikastike kruunaa pizzan kuin pizzan. Kastike syntyy pienellä vaivalla: kun tomaattimurskan keittää kasaan ja maustaa valkosipuleilla ja yrteillä, pääsee lähelle italialaisen pizzerian makumaailmaa. Monen pizzataiturin salainen ase on lisätä ripaus sokeria kastikkeeseen taittamaan tomaattien happamuutta.

Resepti: tomaattikastike pizzalle

Paras tomaattikastike syntyy keittämällä tomaattimurskasta.

Suolaista ja hedelmäistä

Tyypillinen pizzatäyte on suolainen ja vahva. Sen kanssa kannattaa kokeilla hedelmäistä ja makeaa täytettä. Näin saat pizzaasi uusia maku-ulottuvuuksia.

Aromikkaan juuston kaveriksi sopii esimerkiksi viikuna ja päärynä. Yhdistelmä toimii erinomaisesti.

Resepti: suolaisen makea pizza

Juusto_viikunapizza

Ennakkoluulottomasti yhdistetty viikuna, päärynä ja juusto toimvati hyvin yhdessä.

Lue myös:

Välimerellinen kasvispizza saa makunsa munakoisosta

Gluteeniton riisipizzakka on herkullinen keksintö

Testaa gluteeniton pizzapohja tattarista

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi