Goan herkut: Kokeile kukkakaalibiryania, chapati-leipää ja vindaloo-kastiketta
Intian länsirannikolla sijaitsevan Goan keittiö on värikäs sekoitus intialaista ja portugalilaista keittotaitoa. Makumaailma on hienostuneen vivahteikas: yhtä aikaa tulinen, makea ja kirpeä.
Intian länsirannikolla sijaitsevan Goan keittiö on värikäs sekoitus intialaista ja portugalilaista keittotaitoa. Makumaailma on hienostuneen vivahteikas: yhtä aikaa tulinen, makea ja kirpeä.
Kukkakaalibiryani on herkullinen kasvisruoka, jonka pohjana on basmatiriisi.
Kala on goalaisten perusruokaa ja suuri osa kalasta päätyy erilaisiin curryihin. Goalla käytetään kookosta sekä curryruokiin että makeisiin herkkuihin. Kalacurryyn makua ja väriä tuo myös sahrami.
Vindaloo-kastike on Goaa aina 1960-luvulle asti hallinneiden portugalilaisten siirtomaaherrojen keksimä ruoka. Mausteiden lisäksi makua kastikkeeseen antavat etikka ja valkosipuli. Tässä versiossa on käytetty valmista biryanimaustetahnaa, jota myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.
Chapati-leipä on Intiassa arkileipää, joka tehdään tummista atta-jauhoista. Niitä myydään meilläkin aasialaisissa ruokakaupoissa, mutta niiden sijasta voi käyttää vehnä- ja grahamjauhoseosta.
Tikkamausteseoksessa marinoitujen jättikatkarapujen lisukkeina on kurkkuraitaa ja raikasta kachumber-salaattia. Tikkaravut ovat herkullisimpia ulkogrillissä tehtyinä, mutta ne voi paahtaa myös parilapannulla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous