Ruoka

Grillattu hedelmä kruunaa kesäaterian - näillä vinkeillä onnistut!

Teksti:
Anna.fi

Grillatut hedelmät ovat kiitollisia grilliaterian jälkiruokia – kevyitä, maukkaita ja tuovat ripauksen eksotiikkaa kesäkeittiöön. Poimi tästä herkulliset vinkit, joilla onnistut.

Grillin lämpö herättää hedelmien aromit.  Grillattu persikka maistuu parhaiten vaniljajäätelön kanssa. Grillaa persikoita aina välillä käännellen. Kun rakenne pehmenee ja pinta saa väriä, persikat ovat valmiita. Tässä Teresa Välimäen reseptissä grillatut persikat saavat lisämakua maustetusta sokerista.

Grillattu, tuore ananas on herkullinen jälkiruoka. Grillattavan ananaksen voi maustaa pelkästään sokerilla ja sitruunamehulla. Jos valmistajat jälkiruoan aikuisille, kokeile rommitilkkaa grilliananaksen mausteena.  Grillaa ananaksen pinta rapeaksi ja kauniin ruskeaksi kuumalla grillillä ja tarjoile ananas sellaisenaan tai  jäätelön kanssa.

Grillatut hunajahedelmät ja rosmariinijäätelö ovat yksi parhaista kesäjälkiruoista.  Hedelmiä ei tarvitse grillata kauaa, riittää että ne lämpenevät ja saavat karamellimaisen pinnan. Voimakkaan makuinen rosmariini antaa vaniljajäätelölle uuden säväyksen. Mausta jäätelöä rosmariinilla pikkuhiljaa maistellen, kunnes löydät omaan makuusi sopivan ydistelmän.

pallogrilli melonista

Kesän juhliin sopii  herkulliseksi jälkiruoaksi hedemäinen pallogrilli. Tarvitset vain mieleisiäsi marjoja ja hedelmiä, puisia grillivarrastikkuja, sellerin varsia, terävät sakset ja omenaporan. Katso videolta kuinka kesän ykkösjälkiruoka rakentuu! Voit myös käyttää vartaat oikeassa grillissä ennen tarjoilua.

Kuvat: SKOY ja Kirsikka Isohanni

Koonnut: Leena Kalliokoski

 

 

 

X