Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa
Grillaa jättikatkarapuja Karibian tyyliin ja tarjoa ne raikkaan vesimelonista, mangosta ja punasipulista tehdyn hedelmäsalsan kanssa.
Ainekset
Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa
- n. 16 raakaa jättikatkaravun pyrstöä
- 1 prk mangososetta
- 2 rkl valkoista rommia
- 2 limetin mehu
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
salsa:
- 1 kypsä mango
- 1 lohko vesimelonia
- 1 punasipuli
- 1-2 chilin palkoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 ruukku silputtua korianteria
Valmistusohje
Grillatut jättikatkaravut ja raikas hedelmäsalsa maistuvat hellepäivänä.
1. Puhdista jättikatkaravut ja poista ravunpyrstöistä suoli. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna pyrstöjen maustua marinadissa noin 3 tuntia.
2. Kuutioi hedelmät salsaa varten kulhoon. Lisää hedelmien joukkoon silputtu sipuli, chili, öljy, limettimehua ja mausteet. Anna viilentyä hedelmäsalsan jääkaapissa.
3. Ota ravunpyrstöt liemestä ja grillaa hyvällä hiilloksella pari minuuttia puoleltaan. Keitä marinadia hetki, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa jäähtyneen marinadin kanssa.
Vinkki: Jos haluat kokeilla jotain muuta – Henri Alénin reseptissä jättikatkaravut liekitetään calvadoksessa ja tarjoillaan pistaasi-vinegretin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itämaisen jättirapusalaatin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous