Mitä tänään ruoaksi?

Grillatut jättikatkaravut ja makeantulinen hedelmäsalsa maistuvat kesäpäivänä

Grillatut jättikatkaravut saavat pintaansa mangososeesta, rommista ja limetin mehusta valmistetun makean marinadin.
16.7.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Grillatut jättikatkarvut karibialaisittain ja raikas hedelmäsalsa

Kehnosta säästä huolimatta ajatukset voi hetkeksi kääntää aurinkoon, sillä grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa ovat kesäruokaa parhaimmillaan.

Jättikatkaravut saavat marinoitua herkullisessa marinadissa tovin, ennen kuin ne grillataan nopeasti kuumassa grillissä. Odotellessa ehtii valmistaa makeantulisen salsan mangosta, vesimelonista ja punasipulista, johon makua tuovat chili, limetti ja reilu annos tuoretta korianteria.

Myös jäljelle jäänyt katkarapujen marinadi kannattaa hyödyntää. Hetken kuumennus kattilassa ja siitä syntyy makoisa kastike, jolla kesäpäivän herkulliset vartaat kruunataan.

Katkarapuja vartaassa ja hedelmäiset lisukkeet:

peri-peri -katkarapuvartaat

Peri-peri -katkarapuvartaat

jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia

Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia

pekoni-katkarapuvartaat

Pekoni-katkarapuvartaat

Kotiliesi.fi: Avokado-mangosalsa

Lue myös

Suosittelemme