Reseptit

Grillatut quesadillat

Quesadillat valmistat kätevästi valmiista tortillapohjista. Täytteiden kanssa saat olla luova. Lihaa tai kasvista, valmis ateria ei varmasti ole pettymys!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Quesadillojen välissä juustoa on reilusti, sillä quesadilla-nimitys tulee espanjan kielen juustoa tarkoittavasta sanasta queso.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut quesadillat

  • 6 suurta tortillaa
  • 150 g mozzarellaa viipaleina
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1/2 ruukkua tai kourallinen rucolaa
  • oliivi- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Grillatut quesadillat valmistuvat helposti ja nopeasti valmiista tortilloista. Täytteitä voi vaihdella pulled porkista kasvistäytteisiin. Tässä reseptissä quesadillat saavat täytteekseen mozzarellaa, tomaattia ja rucolaa.

Quesadillat valmistetaan helposti näin:

  1. Pane tortillojen toiselle laidalle tasaiseksi kerrokseksi mozzarella- ja tomaattiviipaleita sekä rucolaa. Taita toinen puoli päälle.
  2. Voitele tortillat öljyllä ja grillaa pari minuuttia molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut kauniin raidoituksen ja juusto alkaa sulaa.
  3. Tarjoa quesadillat raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile täyttää grillatut quesadillat tomaatin ja mozzarellan lisäksi esimerkiksi chorizolla tai muulla vahvan makuisella makkaralla, pavuilla, avokadolla tai erilaisilla vihanneksilla. Pääasia on, että juustoa on välissä reilusti, sillä quesadilla-nimitys tulee espanjan kielen juustoa tarkoittavasta sanasta queso. Grillin sijaan quesadillat voi paahtaa näppärästi myös paistinpannulla.

Katso myös: Lämpimät persikka-pekonileivät ja Grillatut munakoisoleivät kotijuustolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Rukiiset pizzaleivät

X