Grillaus

Grillaus: Kesän uutuusmakkaroissa valinnanvaraa

Teksti: Anna.fi

Hotdogit ovat tämän kesän takuuhitti monella takapihalla. Mutta muutakin uutta löytyy makkaranystävän grilliin. Katsastimme kauden kuumat makkarauutuudet.

Kesän uutuusmakkarat

Raakamakkaroita grilliin

Tamminen vastaa katuruoka-buumiin tuomalla kauppoihin raakamakkarat. Tammisen Bratwursti, Juustowursti ja Grilliwursti –uutuusmakkarat ovat suomalaisesta naudan- ja sianlihasta valmistettuja raakamakkaroita. Bratwurstin mausteisuus, Juustowurstin sulatejuusto sekä Grilliwurstin pieni chilin puraisu sopivat makkarakesteihin sellaisenaan sekä hodareiden väliin.

Tammisen raakamakkarat

Raakamakkarat myydään neljän kappaleen pakkauksissa. Raakamakkaroita kypsennetään grillissä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia käännellen tai pannulla ensin pinnat ruskistaen ja sen jälkeen miedolla lämmöllä kypsäksi hauduttaen.

Raakamakkara Chorizo, Lidl

Lidlin Raakamakkara Chorizo on uusi tulokas Grillimaisteri-sarjaan. Mausteinen makkara on pakattu 400 gramman pakkukseen. Sen voi grillata tai paistaa pannulla kypsäksi.

Makkarassa mukana olut

Makuliha, PanimomestariSuomalaisesta possunlihasta valmistettu Makulihan Panimomestari-olutmakkara on tuhti grillimakkara, jonka oluen maku saadaan pienpanimon täysmallaslagerista. Makkara on maustettu paprikalla, muskottipähkinällä, korianterilla, inkiväärillä, mustapippurilla ja valkosipulilla.  Luonnonsuolessa olevan aidon olutmakkaran lihapitoisuus on 82 %. Makkara on tavallista grillimakkaraa ohuempi ja pidempi. Makulihan uutuusmakkarat myydään uudelleen suljettavissa pakkauksissa.

Wilhelm, Pekoni-mozzarellaJuustoa makkaroissa

Atrian Wilhelm Pekoni-Mozzarella Grillimakkara on kesän uutuusmaku vanhan tutun Wilhelm-merkin alla. Makkara on valmistettu suomalaisesta lihasta, mozzarellasta ja pekonista. Makkaran lihapitoisuus on 76 % ja se myydään 400 gramman pakkauksessa.

 

Makuliha Aurakas

Makulihan suomalaisesta possunlihasta valmistetussa Aurakas-grillimakkarassa yhdistyvät suomalainen Aura-juusto ja kotimainen puolukka. Tämän gluteenittoman ja laktoosittoman luonnonsuolessa olevan makkaran lihapitoisuus on 76 %.  Makkara myydään 270 gramman uudelleen suljettavissa pakkauksissa.

Lidl, Aurajuustomakkara

 

Lidlin grillimakkarassa maistuu myös sinihomejuusto. Uutuusmaku on pakattu 400 gramman pakkaukseen.

 

Perinteisten grillimakkaroiden uudet maut

Atria Hiillos -makkaraAtrian Perinteinen Hiillos on ollut pitkään Suomen myydyin grillimakkara. Saman sarjan uutuusmaku on Pehmeä Pippuri Grillimakkara. Makkara on pakattu 400 gramman pakkaukseen.

 

 

HK, KabanossiHK:n Kabanossi Salami & Cheddar grillimakkaran massassa erottuu mausteista salamimakkaraa (5%), jonka terävyyttä pehmentää cheddar-juusto (5%).  Makkaran lihapitoisuus on 73 % ja se on pakattu 400 gramman pakkaukseen.

 

Vahvoja ja eksoottisia makuja grillimakkaroissa

HK:n uutuus Kabanossi Merguez on pohjoisafrikkalaisittain voimakkaasti maustettu makkara, jonka maku tulee mm. mustapippurista, sipulista, paprikasta, chilistä ja kanelista. Merguez on tavallista grillimakkaraa ohuempi ja pidempi. Makkaran lihapitoisuus on 85 %.

Kabanossi uutuudet, Kolbasz, Txistorra. Merguez

Toinen HK:n Kabanossin uutusmaku on Txistorra, baskimaalainen chorizo-tyyppinen makkara, jonka vahva maku tulee paprikasta, sipulista, tomaatista, valkosipulista ja chilistä. Makkara on tavallista grillimakkaraa ohuempi ja pidempi ja sen lihapitoisuus on 80 %.

Kabanossi Kolbasz on unkarilaistyyppinen makkara, jossa on tuoreen paprikan maku. Kolbasz on tavallista grillimakkaraa lyhyempi ja paksumpi. Porsaan- ja naudanlihasta valmistettu makkara on maustettu chilillä, inkiväärillä, mustapippurilla, piparmintulla, sipulilla, valkopippurilla ja valkosipulilla. Makkaran lihapitoisuus on 80 %.

Makkarapihveissä fetaa

Atrian Wihelm Fet-Mustapippuri MakkarapihviAtrian Wilhelm grillimakkarapuolella markkinoilla ollut makuyhdistelmä, Feta-Mustapippuri tuo makkarapihviin uutta makua. Feta-Mustapippuri Makkarapihvi on nopea ja helppo grillattava, se kuumenee hetkessä. Makkarapihvin kuorettomuus on erityisesti lapsiperheiden mieleen. Makkarapihvit on pakattu 320 gramman pakkaukseen ja ne ovat gluteenittomia.

 

Kuvat: Valmistajat

X