Grillaus

Grillikesän 2015 uutuudet: raakamakkaroita, ribsejä, flatbonea ja pulled chickeniä

Teksti:
Anna.fi

Tämän kesän grillitrendejä ovat rohkea maustaminen, raakamakkarat ja nyhtölihat. Monelle uutuustuotteelle yhteistä kuulostaa olevan amerikankaikuinen nimi.Tutustu gillikesän uutuuksiin.

grillattu liha

Raakamakkaroista vaihtelua grillaukseen

Raakamakkara - fenkolilla maustettu

Raakamakkarat sopivat grillattaviksi miedolla tai keskimiedolla lämmöllä. Mitä ohuempi makkaran läpimitta on, sitä nopeammin ne kypsyvät. Raakamakkarat täytyy aina kypsentää hyvin ennen syömistä.

Lidlin Grillimaisteri-valikoimassa on tarjolla paprikalla maustettu chorizo-makkara sekä rajoitetun ajan fenkolin siemenillä maustettu raakamakkara. Grillimaisteri-raakamakkaroiden lihapitoisuus on 80 prosenttia ja ne myydään 4 makkaran pakkauksissa, joiden paino on 300 grammaa.

Saarioisten Grilliwurst original tuoremakkara

Saarioisten saksalaistyyppisessä Grilliwurst Original raakamakkarassa  on elementtejä bratwurstista, mutta sen makumaailma on lähellä myös suomalaisille tuttua grillimakkaraa. Sian- ja naudanlihasta luonnonsuoleen valmistetun raakamakkaran lihapitoisuus on 88 prosenttia. Grilliwurst myydään 4 kappaleen pakkauksissa, pakkauksen paino on 280 g.

– Raakamakkaroista on viime vuosina tullut suosittuja grilliherkkuja, ja samalla kysyntä eri makuvaihtoehdoille on kasvanut,  kertoo Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen.

Ribsejä grilliin

Atrian grilliribsit

Atrian uutuuksia ovat  sorminsyötävät ribsit, jotka  on marinoitu amerikkalaistyyppisellä tummalla barbeque-kastikkeella. Kypsät ribsit voi kuumentaa grillissä. Ribsit myydään 500 gramman pakkauksissa ja niiden valmistusmaa on Suomi. 

Vatajan uutuuksiin kuuluu maustamattomat, kypsät ribsit. Ribsit voi maustaa ja sivellä grillauksen aikana omalla suosikkimaullaan.  Maustamisen jälkeen ribsit voi lämmittää grillissä tai uunissa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Ribsit myydään 400 gramman ja 250 gramman pakkauksissa. Ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia, lisäaineettomia, mausteettomia ja suolattomia. 

 

Flatbone Amerikan tyyliin

 

HK Flatbone

Flatbone on luurivi ulko- ja sisäfileen vierestä ja siinä oleva liha on filettä, kertoo HKScan Finland Oy:n kategoriapäällikkö Jonne Hyvönen, joka veikkaa flatbonesta tämän kesän suosikkituotetta.

Suomalaisesta viljaporsaasta valmistettu flatbone on valmiiksi maustettu, luullinen sormisyötävä. Se valmistuu grillissä noin 10-15 minuutissa. Flatbone on pakattu noin 600 gramman grillirasiaan, jonka hinta on noin 6 euroa.

Atria pulled chicken

Nyhtöliha  valoittaa lihatiskin

Viimevuonna myyyntihitiksi nousseen pulled porkin rinnalle tulee edelleen lisää vaihtoehtoja. Nyt lihatiskit valtavaat valmiit, lämmitystä ja maustamista vailla olevat pulled chicken ja pulled beef.

Atrian pulled chicken eli ylikypsä broilerinliha on miedosti suolattu ja maustettu, mutta mausteita voi itse lisätä lihan lämmityksen yhteydessä. Pulled chicken sopii  leivän päälle, tacoihin, wrapeihin, grillattujen tortillalettujen täytteeksi ja salaatteihin.  Pulled chickenin voi valmistaa pannulla ja maustaa oman maun mukaan, vaikkapa chilillä tai curryllä.  Atrian nyhtöliha on valmistettu Suomessa.Tuotteen lihapitoisuus on 96 % ja se myydään 250 gramman pakkauksessa.

Grillimaisteri Pulled beef

Lidlin Grillimaisterin USA-sarjan uutuuksiin kuuluvat myös nyhtölihat. Sekä kana että naudanliha on kypsytetty hauduttamalla hitaasti matalassa lämpötilassa ja paineistetussa kattilassa. Esikypsytetty nyhtöliha vaati ainoastaan grillauksen tai lämmityksen uunissa. Pulled chicken on valmistettu broilerin rintafileestä ja pulled beef naudan niskasta. Noin 500 gramman pakkauksessa on mukana BBQ-kastike erillisessä pussissa. Pakkauksen hinta on 5,99 euroa.

Porsaan fileepihvejä

HK:N rypsiporsaan fileepihvit

HK:n uudet Rypsiporsaan fileepihvit ovat kalvottomia sekä veitsimureutettuja.Tuotteet on valmistettu suomalaisesta rypsiporsaan ulkofileestä.  Maustamattoman fileepihvin vaihtoehtona on pippurilla, valkosipulilla ja oreganolla maustettu maku. Porsaan fileepihvit on pakattu 600 g ja 650 gramman pakkauksiin. Pakkauksessa on 6 grillipihviä ja se maksaa noin 10 euroa.

Valmistusohje: Ota rasia huoneenlämpöön noin 30 min ennen kypsennystä. Paista pihvit pannulla tai grillissä kohtalaisella lämmöllä n. 2-3 min per puoli.

Maustettuja grillimakkaroita

Uuutuus Kabanossit

Kabanossin uutuusmaku Salsiccia on italialaistyyppinen makkara, jossa sitrusmaista makua täydentävät rosmariini, korianteri ja valkosipuli. Salsciccia on tavallista grillimakkaraa ohuempi ja pidempi. Salsiccia on pakattu 300 gramman vakuumipakkaukseen, jossa on 4 makkaraa. Salsiccian lihapitoisuus on 80 %. Pakkauksen hinta on noin 3 euroa.

Toinen Kabanossi-sarjan uutuusmaku on pekonilla ja parmesaani-juustolla maustettu grillimakkara.  Makkara on valmistettu suomalaisesta viljaporsaan lihasta. Tuotetta myydään 360 gramman vakuumipakkauksessa, jossa on 4 makkaraa. Hinta noin 2,70 euroa/paketti. Pekoni & parmesaani -makkaran lihapitoisuus on 70 %.

Vatajan Maajussi juusto-jalapeno grillimakkara

Vatajan Maajussi uutuusgrillimakkara on maustettu jalapenolla ja sen täytteenä on laktoositonta edam-juustoa ja jalapenoa. Makkara on gluteeniton ja laktoositon. Sen lihapitoisuus on 68 % ja se myydään 400 gramman paketeissa.

Lidl Chipotle BBQ Sausage

Lidlin uutuuksiin kuuluu Chipotle BBQ -grillimakkara. Makkara on maustettu savustetulla chilillä ja barbeque-kastikkeella. Grillimakkaran lihapitoisuus on 67 % ja se on valmistettu Suomessa. Makkara myydään 400 gramman paketeissa.

Broileria grilliin

Kariniemen Kananpojan minuuttipihvit

Jo entuudestaan tutut Kariniemen kananpojan minuuttipihvit ovat saaneet uuden maun, sitruuna-oliiviöljyn. Tuote on pakattu 330 gramman rasiaan, ja sen hinta on noin 5,50 euroa. Broilerin alkuperämää on Suomi. 

Valmista minuuttipihvit näin: Levitä sitruunaoliiviöljy pihveihin ja anna niiden maustua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Grillaa tai paista pihvit kypsäksi kuumalla paistinpannulla tai grillissä molemmin puolin yhteensä 3 – 5 min.

Atrian ohut fileeleike

Atrian kesän broileriuutuuksiin kuuuluu guajillo-chilillä maustettu ohut fileeleike. Broilerin fileeleikkeiden mausteina on käytetty guajillo-chilin lisäksi muun muassa paprikaa, valkosipulia, mustapippuria. Fileeleike kyspyy nopeasti grillissä. Tuote on valmistettu Suomessa ja pakkauksessa on 4-6 fileeleikettä. Pakkauksesta näkee myös miltä tilalta broilerin liha on peräisin.

Atrian pihviliha

Grillipihvejä paahtopaistista

Atrian naudan pihviliha  on takuumureutettua, maustamatonta naudan paahtopaistia ilman sidekudoskalvoa. Lihapalasta voi leikata grillattavat pihvit, esimerkiksi lehtipihvit ja maustaa oman maun mukaan. Pihviliha myydään noin 700 gramman pakkauksessa. Tuote on valmistettu Suomessa.

Lohta grilliin

BBQ kirjolohifilee, Apetit

Apetititin uutuus on tomaatilla, sipulilla, valkosipulilla ja chilillä pintamaustettu ruodoton, grillivalmis kirjolohifilee. Kirjolohifileen voi valmistaa sellaisenaan grillissä halsterin välissä. Tuotteen voi myös kypsentää uunissa tai annospaloiksi leikattuna paistinpannulla. Kirjolohifilee on pakattu 580 gramman pakkaukseen, jonka hinta on noin 13,50 euroa. Tuotteen raaka-aine on kesäkaudella ruotsalainen viljelty kirjolohi. Syksystä alkaen vuodenvaihteen paikkeille tuote valmistetaan suomalaisesta viljellystä kirjolohesta.

Grilliruoan kaveriksi

punajuuri tsatsiki

HK:n grillilkauden uutuudessa, Punajuuri-tsatsikissa, jogurtin maku yhdistyy tuttuun punajuurisalaattiin. Uutuustuote on pakattu 250 gramman rasiapakkaukseen ja sen hinta on noin 2 euroa.

Atrian uutuuden Coleslaw Jalapeñon vahva maku sopii lihan ja makkaran kaveriksi sekä hodarin väliin.  Jalapeñomajoneesi antaa potkua perinteiselle amerikkalaiselle kaali-porkkanaraasteelle. Coleslaw Jalapeño on pakattu 300 gramman rasiaan ja valmistettu Suomessa.

Atrian majoneesidippi

Atrian uutuusmajoneesidipeissä on kaksi makua valkosipuli ja pippuri. Majoneesidipit on pakattu 225 gramman uudelleensuljettavaan rasiaan. Uutuusdipit on tarkoitettu grillatun lihan, perunoiden sekä dippikasvisten kaveriksi.  Majoneesidipit on valmistettu Suomessa.

Kuvat: Valmistajat ja Colourbox.com

Koonnut: Leena Kalliokoski

X