Helpot laatikkoruoat valmistuvat itsekseen uunissa – näppärät ohjeet arkeen
Lohilaatikko, moussaka ja hapankaalilaatikko ovat käteviä arkipäivien pelastajia. Nopeuta valmisteluja pakasteilla.
Lohilaatikko, moussaka ja hapankaalilaatikko ovat käteviä arkipäivien pelastajia. Nopeuta valmisteluja pakasteilla.
Laatikkoruuat syntyvät uunissa kuin itsestään.
Näillä Ruoka.fi:n ohjeilla valmistat herkullisen aterian niin sekasyöjille kuin kasvisruokailijoille. Jos olet kovin kiireinen, voit valmistella laatikon valmiiksi jo edellisenä iltana ja laittaa sen suoraan uuniin, kun ruoka-aika on käsillä. Varaa kuitenkin riittävästi aikaa paistamiseen, sillä laatikot vaativat kypsyäkseen yleensä 45 minuutista reiluun tuntiin.
Lohilaatikko on laatikkoruokien napakymppi
Älä epäröi käyttä hyväksesi kauppojen pakastealtaita. Puolivalmiilla ruokapakasteilla nopeutat huomattavasti herkullisen lohilaatikon valmistusta. Varsinkin perunapakasteet säästävät huomattavasti aikaa, sillä perunoiden kuorimiseen ja pilkkomiseen kuluu helposti minuutti jos toinenkin.
Hapankaalilaatikko on aikuisten herkku
Hapankaali ei ole kaikkien suosikki, mutta sen ystävät rakastavat varmasti tätä laatikkoruokaa. Mehevään hapankaalilaatikkoon tulee hapankaalin lisäksi jauhelihaa ja ranskankermaa. Jos hapankaali on omaan makuusi liian suolainen, voit halutessasi huuhdella sen. Keitä ensimmäisenä riisi, niin ehdit tehdä muut työvaiheet sillä aikaa, kun riisi kypsyy.
Moussaka on näppärä tapa hyödyntää keitetyt perunat
Aiemmilta aterioilta ylijääneet perunat voi hyödyntää erinomaisesti tässä moussakassa. Perunoiden lisäksi moussakaan sopii hyvin niin kesäkurpitsa kuin munakoisokin. Testaa, mistä yhdistelmästä tulee sinun suosikkisi.
Lue myös:
Kinkkukiusaus on klasikko vailla vertaa
Kommentit
Laatikkoruokien suosio hiipui samalla kun isot massiiviset leivinuunit purettiin ja tilalle tuli sähköliedet.
Massiivisissa leivinuuneissa riitti lämpökapasiteettia laatikkoruokien kypsentämiseen jälkilämmössä varsin hyvin. Koska lämpöä kypsentämiseen oli tarjolla, niin se pyrittiin käyttämään hyödyksi. Jopa seuraavana päivänä lämpöä saattoi riittää laatikkoruokien valmistamiseen.
Sähköliesien uunit toimii erinomaisesti laatikkoruokien valmistamiseen, mutta jostain syystä laatikkoruokien valmistaminen loppui aika totaalisesti. Nykyisin laatikkoruokia valmistetaan lähinnä vain jouluksi, vaikka perinteisesti laatikkoruokia valmistettiin massiivisissa leivinuuneissa usein jopa kerran viikossa leivontapäivinä.
Mikä on todellinen syy laatikkoruokien suosion hiipumiseen? Pelättiinkö isoja söhkölaskuja?
Kommentit
Laatikkoruokien suosio hiipui samalla kun isot massiiviset leivinuunit purettiin ja tilalle tuli sähköliedet.
Massiivisissa leivinuuneissa riitti lämpökapasiteettia laatikkoruokien kypsentämiseen jälkilämmössä varsin hyvin. Koska lämpöä kypsentämiseen oli tarjolla, niin se pyrittiin käyttämään hyödyksi. Jopa seuraavana päivänä lämpöä saattoi riittää laatikkoruokien valmistamiseen.
Sähköliesien uunit toimii erinomaisesti laatikkoruokien valmistamiseen, mutta jostain syystä laatikkoruokien valmistaminen loppui aika totaalisesti. Nykyisin laatikkoruokia valmistetaan lähinnä vain jouluksi, vaikka perinteisesti laatikkoruokia valmistettiin massiivisissa leivinuuneissa usein jopa kerran viikossa leivontapäivinä.
Mikä on todellinen syy laatikkoruokien suosion hiipumiseen? Pelättiinkö isoja söhkölaskuja?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous