Vinkit 29.3.2017

Helpot laatikkoruoat valmistuvat itsekseen uunissa – näppärät ohjeet arkeen

Teksti: Saara Kärki
Lohilaatikko, moussaka ja hapankaalilaatikko ovat käteviä arkipäivien pelastajia. Nopeuta valmisteluja pakasteilla.

Laatikkoruuat syntyvät uunissa kuin itsestään.

Näillä Ruoka.fi:n ohjeilla valmistat herkullisen aterian niin sekasyöjille kuin kasvisruokailijoille. Jos olet kovin kiireinen, voit valmistella laatikon valmiiksi jo edellisenä iltana ja laittaa sen suoraan uuniin, kun ruoka-aika on käsillä. Varaa kuitenkin riittävästi aikaa paistamiseen, sillä laatikot vaativat kypsyäkseen yleensä 45 minuutista reiluun tuntiin.

Lohilaatikko on laatikkoruokien napakymppi

Lohilaatikko

Lohilaatikko syntyy nopeasti puolivalmiiden pakasteiden avulla.

Älä epäröi käyttä hyväksesi kauppojen pakastealtaita. Puolivalmiilla ruokapakasteilla nopeutat huomattavasti herkullisen lohilaatikon valmistusta. Varsinkin perunapakasteet säästävät huomattavasti aikaa, sillä perunoiden kuorimiseen ja pilkkomiseen kuluu helposti minuutti jos toinenkin.

Resepti: nopea lohilaatikko

Hapankaalilaatikko on aikuisten herkku

Hapankaali ei ole kaikkien suosikki, mutta sen ystävät rakastavat varmasti tätä laatikkoruokaa. Mehevään hapankaalilaatikkoon tulee hapankaalin lisäksi jauhelihaa ja ranskankermaa. Jos hapankaali on omaan makuusi liian suolainen, voit halutessasi huuhdella sen. Keitä ensimmäisenä riisi, niin ehdit tehdä muut työvaiheet sillä aikaa, kun riisi kypsyy.

Resepti: hapankaalilaatikko

Hapankaalilaatikko maistuu erityisen herkulliselta puolukkasurvoksen kanssa.

Moussaka on näppärä tapa hyödyntää keitetyt perunat

Aiemmilta aterioilta ylijääneet perunat voi hyödyntää erinomaisesti tässä moussakassa. Perunoiden lisäksi moussakaan sopii  hyvin niin kesäkurpitsa kuin munakoisokin. Testaa, mistä yhdistelmästä tulee sinun suosikkisi.

Resepti: moussaka

peruna-jauhelihamoussaka

Perinteiseen moussakaan kuuluu jauheliha. Voit testata täytteeksi myös munakoisoa ja kesäkurpitsaa.

Lue myös:

Kinkkukiusaus on klasikko vailla vertaa

Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka

Punajuurilaatikko on pöydän väriläiskä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi