Helppo ja nopea pasta-ateria x 5 – kokeile avokadopastaa uudella twistillä sekä syntisen hyvää kantarelli-pekonipastaa
Kun kaapistasi löytyy hyvälaatuista pastaa, voit rakentaa herkullisen aterian melko yksinkertaisista raaka-aineista. Eikä aikaakaan kulu puolta tuntia kauempaa. Kokosimme tähän viisi suussa sulavaa pastaherkkua sekä vinkit pastan keittämiseen.
Kun kaapistasi löytyy hyvälaatuista pastaa, voit rakentaa herkullisen aterian melko yksinkertaisista raaka-aineista. Eikä aikaakaan kulu puolta tuntia kauempaa. Kokosimme tähän viisi suussa sulavaa pastaherkkua sekä vinkit pastan keittämiseen.
Kiireisen kokin pelastus on pasta. Sinä aikana, kun pasta kiehuu kattilassa, valmistuu herkullinen kastike. Yleensä mitä yksinkertaisempi sen parempi.
Pasta jaetaan kahteen pääryhmään: tuorepasta, pasta fresca ja kuiva pasta eli pasta secca. Kuivalla pastalla tarkoitetaan tehdasmaisesti durum-vehnästä ja vedestä valmistettua pastaa. Tuorepastaan käytetään usein varsinkin Pohjois-Italiassa kananmunaa.
Pastan keittäminen – ”al dente”
Pastan kypsentämisessä on muutama muistettava asia. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä, isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Noin 100 grammaa pastaa kohti tarvitaan litra vettä ja 1 tl suolaa. Pastaveden pitää kiehua reippaasti, kun lisäät pastan ja koko valmistuksen ajan. Sekoittele pastaa keittämisen aikana muutaman kerran, jotta se ei paakkuunnu.
Keittoaika riippuu pastan muodosta ja aineksista. Se kannattaa tarkistaa aina pastapakkauksesta. Tuorepasta kypsyy kuivaa pastaa nopeammin. Pastan tulisi olla ”al dente”. Täydellinen, kypsä pasta on valmista, kun se vielä tuntuu hieman kovalta hampaissa, tuorepasta saa olla hieman pehmeämpää.
Ennen kuin kaadat pastan lävikköön, ota talteen tilkka keitinvettä. Keitinvedessä on makua ja tärkkelystä. Voit käyttää keitinvesitilkan kastikkeen notkistamiseen tai viimeistelyyn.
Resepti: Pastaa ja pestoa
Perinteinen pesto valmistetaan basilikasta, mutta lisää vaihteeksi joukkoon parsakaalia ja manteleita. Parsakaalista, basilikasta ja manteleista pyöräytetty pesto sisältää reippaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.
Parsakaali, mantelit, valkosipuli ja basilikan lehdet laitetaan monitoimikoneeseen. Ainekset hienonnetaan tasaiseksi massaksi. Sitruunamehu ja oliiviöljy lisätään seokseen ja se pyöräytetään tahnaksi, joka maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Pestoa ohennetaan tilkalla pastan keitinlientä ja sekoitetaan sitten valmiin pasta joukkoon. Päälle parmesaaniraastetta ja maukas ateria on valmis.
Resepti: parsakaalipestoa ja spagettia
Resepti: Avokadopastaa uudella twistillä
Avokadopasta saa tässä reseptissä uudenlaista pirteyttä tomaattisalsasta. Parhaan makuinen salsa syntyy kypsistä ja mehevistä kirsikkatomaateista.
Hankalin homma tämän aterian valmistuksessa lienee syöntikypsien avokadojen löytäminen ja niiden kuoriminen. Voit kovertaa halkaistun avokadon ruokalusikalla ja soseuttaa sen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Avokadosose maustetaan parmesaaniraasteella, valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.
Tomaattisalsan teko on nopeaa ja helppoa. Tomaatit, basilikanlehdet ja sipuli silputaan, joukkoon lisätään tilkka oliiviöljyä. Salsan mausteiksi sopivat chili, suola ja pippuri.
Avokadotahna sekoitetaan valmiiseen pastaan ja päälle lisätään raikasta tomaattisalsaa.
Resepti: avokadopasta ja tomaattisalsa
Resepti: Parmesaanipasta syntyy hetkessä
Kaikkien pastaruokien äiti syntyy vain parista aineksesta. Klassiseen pasta alfredoon kuuluu parmesaanijuusto, voi, suola ja mustapippuri. Tämä resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla– kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.
Resepti: Pasta Alfredo
Resepti: Sitruunaista lohipastaa
Sitruunan raastettu kuori ja mehu raikastavat lohipastan, muuta kastiketta ei tarvita. Kun haluat päästä lohipastan teossa helpolla, voit käyttää siihen tuoreiden lohifileiden sijaan myös lämminsavulohta. Silputtu salvia tuo kastikkeeseen uudenlaista makua.
Jos valmistat ruoan tuoreista lohifileistä, ruskista lohet nopeasti oliiviöljyssä paistinpannulla. Lämminsavulohelle riittää vain todella nopea, aavistuksen omainen kuumennus. Lisää lohen joukkoon sitruunan raastettu kuori ja -mehu sekä suola, mustapippuri ja salvia. Kääntele keitetty pasta nopeasti sitruunaisen lohen joukkoon, jotta kaikki maut tarttuvat pastaan.
Resepti: sitruunainen lohipasta
Resepti: Kantarelleja, pekonia ja pastaa
Kantarellien ja pekonin yhdistelmä on yksi parhaista. Kastikkeeksi riittää vain tilkka kermaa ja loraus valkoviiniä. Ruohosipuli maustaa kastikkeen kesäiseksi. Reseptissä on käytetty tortellineja, mutta yhtä hyvin pastaksi sopii spagetti tai fettuccine.
Resepti: Kantarellipasta
Poimi lisää pastareseptejä:
Sinihomejuustokastike pastalle
Chilillä maustettu tomaattikastike pastalle
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous