
Herneenverso
Herneenverso kasvatetaan sokeriherneestä ja se maistuu makealle herneelle. Herneenversot sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita, entsyymejä, lehtivihreää sekä hyvää valkuaista. Vähäkalorisina ne ovat sopivaa syötävää kevyen ruokavalion ystäville.
Herneenversoja voi laittaa sellaisenaan voilevän päälle tai salaatteihin. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin, kuten wokruokiin ja keittoihin. Lisää versot kuitenkin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Herneenversoa voi myös paistaa. Pätki versot, kypsennä pikaisesti voin kanssa pannulla, ja näin syntyy erinomainen lämmin lisäke esimerkiksi kalalle.

Kokeile näitä herneenversoa sisältäviä reseptejä:
Kevyesti savustetut punakampelafileet herneenversokastikkeessa
Johanna Nikama
Lähteet:
www.jarvikyla.fi
www.kasvikset.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous