Reseptit

Lohicevichesalaatti

Lohicevichesalaatti saa ihanan maun punasipulista, mintusta ja korianterista. Katso Teresa Välimäen herkullinen ja helppo ohje!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Lohiceviche on raikas, usein alkupalana tarjottu kalaruoka, joka taipuu kokonaiseksi ateriaksi, kun sen tarjoaa avokadolla ja tuoreilla yrteillä höystettynä rapsakalta salaattipediltä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohicevichesalaatti

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pieni punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ ruukkua minttua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 kourallista sekasalaattia

Valmistusohje

Lohicevichesalaatti valmistuu helposti näin:

1. Kuutioi lohifilee senttimetrin paloiksi ja laita palat kulhoon. Purista paloille puolikkaan sitruunan mehu, mausta suolalla ja jätä odottamaan.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja ota hedelmäliha kuoresta lusikan  avulla. Kuutioi avokadot, hienonna chili (ilman siemeniä), valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kääntele kasvikset varovasti sekaisin omassa kulhossaan.

3. Mausta lohicevichesalaatti. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri ja minttu, suolaa ja mustapippuria, hunaja, öljy ja loput sitruunamehusta. Kääntele maut sekaisin ja maista suola.

4. Levitä salaatti neljälle lautaselle, lisää päälle lohikuutiot ja lopuksi avokado-kasvisseos. Koristele mintun ja korianterin lehdillä ja tarjoile lohicevichesalaatti heti.

Vinkki: Voit tarjota lohicevichesalaatin myös maukkaan tilliöljyn kanssa. Tällöin kannattaa salaatin mausteista jättää pois korianteri ja minttu.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkulliset lohikääröt

 

X