lohicevichesalaatti
Mitä tänään ruoaksi?

Nyt ei hikoilla hellan ääressä: Raikas lohiceviche tarjotaan salaattipediltä

Lohiceviche salaattipedillä on kesäistä pikaruokaa parhaimmillaan.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala
lohicevichesalaatti

Alun perin Perusta kotoisin oleva ja lattarimaissa yleisesti tarjottava ceviche on kesäpäivän pikaruokaa parhaimmillaan. Koska kala ”kypsennetään” sitrushedelmän hapolla, ei hellan ääressä tarvitse turhaan hikoilla.

Lohiceviche on raikas, usein alkupalana tarjottu kalaruoka, joka taipuu kokonaiseksi ateriaksi, kun sen tarjoaa avokadolla ja tuoreilla yrteillä höystettynä rapsakalta salaattipediltä.

Ceviche onkin melko vapaasti muunneltavissa oleva ruokalaji, mutta ehdottomasti parhaimmillaan se on valmistettuna mahdollisimman tuoreesta kalasta. Siksi kala kannattaa hankkia vasta valmistuspäivänä suoraan kalatiskiltä.

Ceviche muuntuu moneksi:

siikacevicheä ja endiiviä

Siikacevicheä ja endiiviä

perulainen siikaceviche

Perulainen siikaceviche

lohi-avokadoceviche

Lohi-avokadoceviche

Kotiliesi.fi: Ceviche-malja

X